luni, 13 septembrie 2010

Top 10 evenimente ale kaiacului si canoei romanesti pe 2010


Avand in vedere ca s-a incheiat un an "kaiacisto-canoist" (toamna 2009-toamna 2010) m-am gandit sa fac un top al evenimentelor importante de anul asta, intamplate in disciplina sportiva pe care blogul o comenteaza si o prezinta. Sa speram ca o sa va placa acest clasament, primul de acest gen in Romania ( :D hi hi hi).Dar vorba multa, saracia omului; sa ii dam drumul:






10. Primul eveniment in topul meu, defapt mai multe intamplari care se leaga intre ele, reprezinta scandalurile de la inceputul anului cand lotul de kaiac a fost "perchezitionat" miseleste in timp ce sportivii erau plecati la alergare. Tot acest scandal a fost incheiat cu excluderea din lot a sportivului Vasile Stefan pe motiv de indisciplina. Dar pana la urma conducerea lotului si a federatiei a revenit la sentimente mai bune, readucandul pe Vasile Stefan ( sincer! nici acum nu stiu care e numele si care e prenumele!!!! scuze dar asta e adevarul, spre rusinea mea) la Snagov in pregatire pentru europene, modiale etc...

9.Refuzul sportivilor Mironcic Florin, Chirila Iosif, Popa Ciprian, Costache Catalin de a onora convocarea la "nationala" si decizia lor de a parasi viata sportiva in semn de protest fata de FRCK.

8.Pe aceasta pozitie vreau sa aduc aminte decesul domnului antrenor emerit Manoila Milicin.Sa ii fie tarana usoara (desi l-am cunoscut personal, din respect pentru dansul nu imi permit sa spun mai multe).


7
. Reintoarcerea in kaiac a sportivului Serban Iulian, el fiind sprijinit de antrenorul Daniel Stoian si clubul Steaua Bucuresti, cu obiectivul principal de a participa la Campionatele Europene si Mondiale din 2010 la paracanoeing.Oricum a fost o sansa imensa acordata lu' "Grasu" de care el a porfitat din plin.

6.Decizia domnului antrenor emerit Ivan Patzaichin de a demisiona din toate structurile sportive,el declarand pentru un ziar national : " Mi s-a cam scarbit, mai ales ca oameni apropiati mie mi-au intors spatele, cred ca asta m-a durut cel mai mult. Ultima oferta de antrena a fost din partea Serbiei, o tara cu potential in ceea ce priveste kaiacul, dar in ultimul timp am neglijat familia, prietenii, iar acum vreau sa recuperez momentele acestea".

5.Introducerea in programul olimpic a probei de 200m si a probei de canoe fete in programul competitilor mondiale." Aceste miscari la nivel mondial " a dus la o serie de schimbari a strategiilor de antrenament a antrenorilor in functie de abilitatile sportivilor (ei fiind acum catalogati in functie de rezistenta sau sprintul fiacaruia in parte) - asa as vreau eu sa cred....gresesc?!

4
.
Trofeulul "Portile de Fier 2010", organizat de conducerea clubului LTTL Orsova in frunte cu Benjamin Zabet, in care au participat 16 echipe internationale si nationale, aducand la start peste 200 de sportivi . Si sincer vreau inca o data sa laud regata tinuta pe Dunare, in care au fost invitati fosti sportivi emblematici ai Romaniei : Ivan Patzaichin, Vasile Diba, Toma Simionov, Nicusor Esanu. Cei patru au fost prezenati tuturor celor prezenti la Orsova, dar in special juniorilor nostri, pentru ca ei sa isi vada idoli si sa le fie modele de inspiratie in viitoare cariera sportiva.

3
.Performanta lotului Romaniei de kaiac-canoe la Campionatele Mondiale Universitare, unde au castigat locul 1 pe natiuni (daca nu ma insel cred ca e singura performanta la nivel mondial din istoria kaiac-canoei romanesti obtinuta de vriun lot- parerea mea) .Medaliati cu aur pe cel putin o proba in care au participat sunt Liviu Dimitrescu,Victor Mihalachi, Mihail Simion, Nicolae Bogdan, Florin Comănici , Gabriel Gheoaca, Traian Neagu, Iustin Porcarasu, Toni Ioneticu, Vasile Stefan.Felicitari studentilor nostri.

2.Aducera la comanda lotului de canoe a antrenorilor Igor Lipalit si Florin Popescu (desi la inceput, putin contestati de sceptici), care au dovedit mult profesionalism si inspiratie in a antrena si forma echipajele din sportivii de care au dispus. Sa speram ca vor califica la olimpiada cel putin doua probe :D. Acuma... norma de Europene si Mondiale si-au facut-o, deci mai au una si buna - Olimpiada.

1
.Cine are putea fi pe locul intai al acestui clasament?! Tot sportivii care s-au obisnuit deja cu aceasta pozitie : Dumitrescu Liviu, Mihalachi Victor si Serban Iulian. Cei trei au reusit un an exceptional pe plan sportiv ne-au facut sa avem emotii cand le-am privit cursele, sa ne simtim mandri ca ii cunoastem personal ( eu recunosc! ca ma laud cu ei de fiecare data cand am ocazia). Ei au readus gloria si respectul kaiac-canoei romanesti in randul celorlalte natiuni participante la Campionatele Europena si Mondiale. Bravo, baieti!

16 comentarii:

  1. Felicitari prof. antrenor emerit Igor Lipalit si secundului sau fostului sau elev Florin Popescu care au demonstrat ca se pot face minuni daca se lucreaza cu sportivii,se urmaresc zi de zi minut de minut antrenamentele nu se fac susanele pe la diverse televiziuni si redactii pentru asi face popularitate.Secretul cred ca este munca, disciplina, dragostea fata de sport nu fata de recompensari desi si acelea sunt stimulante dar nu constituie un tel.Felicitari sportivilor care au muncit si au respectat,vazand daruirea celor doi,programele si antrenamentele. Rusine celor care au omis in aproape toate comentariile aportul celor doi antrenori comentariile facandu-se de STATUIA unui mare sportiv dar unui jalnic antrenor care s-a bazat exclusiv pe munca secunzilor Liferie,Lipalit etc.si a unei psihologe Diana care este in concediu prenatal si nu a fost nici un minut langa lot. Cititi in prosport unde este omisa cu buna stiinta pomenirea muncii antrenorilor actuali lasand sa se inteleaga ca artizanul ar fi tot statuiaRUSINE modestia nu este apanajul lui Ivan. Ca bun antrenor si coleg de sport, de antrenament,d escuit era fair play sa dea un telefon si celor doi colegi care i-au facut contul mare candva.Artenie

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau sa felicit pe domnul Din Gheorghe membru in biroul federal pentru reusita din acest an.felicitari pentru absolvirea liceului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stefan e prenumele si Vasile e numele.

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord cu parerile d-lui Artenie !? dar stiti cum este, la victorii meritele revin exclusiv sportivilor iar la esecuri antrenorii sunt cei huliti. Nu inteleg ce amestec are aici Ivan Patzaichin ?! sau psihogravida ?, oameni care au disparut din acest sport de peste un an. Personal nu pot sa cred ca I.P. nu a discutat macar cu fostul sau elev Fl.Popescu si inainte si mai ales dupa marile concursuri din acest an.

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil au discutat dar aici vorbim de un om care a fost vesnic umilit, desi a dat suficient pt. sportul romanesc - Eu nucunosc decat partial cariera d.lui Lipalit, dar un cunoscator cum ar fi calutul ar putea spune mai multe daca ar vrea si ar putea dar faima lui I.P. cum ii spui il copleseste si nu poate deocamdata fii impartial .Sa nu uitam ca D.nul Lipalit e trecut de 70 ani, cand sa mai faci limina in mizeria de care cred ca noi romanii nu vom scapa niciodata.Nu avem coloana vertebrala si asa cum suportam la carma tarii un "marinar" troglodit tot asa am suportat atata tim incompetenta si "modestia" unora care trebuiau sa se multumeasca cu rezultatele obtinute ca sportiv. Noroc intr-un fel cu federatia asta asa cum e ca a produs o schimbare. In ceea ce priveste Florin P a fost ales de D.nul Lipalit in pofida sugestiilor de al alege pe Liferie pentru a-l forma ca antrenor nu uita varsta antrenorului principal care oricum daca ajunge pana la olimpiada dela Londra se va retrage lasand cu bun simt locul celor tineri a LUPILOR tineri daca vrei.Artenie

    RăspundețiȘtergere
  6. P.S.2 dintre sportiviicare s-au lasat "plangand" de dorul lui Ivan au venit sa-i solicite antrenorului Lipalit reprimirea la lot . E vorna de Chirila Iosif si Popa Ciprian'asa ca ...ce sa mai spui Artenie

    RăspundețiȘtergere
  7. daca in 2011 Igor & Popescu reusesc in proba olimpica o medalie eu imi scot palaria , deocamdata am impresia ca marea lor performanta a fost sa joace cartile pe acest C2 , ceea ce Ivan nu a reusit sa faca , ii felicit pe sportivi care in opinia mea au fost extraordinari si pe antrenori care au fost inspirati , daca repeta performanta 2011-2012 ca inseamna ca antrenorii sunt au fost si vor fi extraordinari ,
    deocamdata au fost inspiarati si norocosi sa puna impreuna doi copii exceptionali care aveau nevoie de medalii de performanta , copii care aveau un nivel , campioni mondiali de juniori etc

    succes

    RăspundețiȘtergere
  8. Zabet, cand vrei esti Zabet, cand nu anonim., dar tot e bine nu prea esti fayr play caci vorbesti numai de Florin si asta pentru ca a fost sportiv la Orsova si tu cum sa nu iesi in fata macar asa ,caci atunci cand la-ti dat afara pe Lipalit ai fost si tu partas uitand ca a fost unicul care ti-a sarit in ajutor cand sportivele tale te-au dat afara de la lot.Ca intotdeauna Lipalit asta ramane un idealist incorigibil .multumind lui Ivan cand a fost nominalizat antrenorul anului2003, desi meritul era al CO apoi multumindu-ti tie ca esti aproape de el cand se vede cu ochiul liber ca te roade faptul ca vezi ca se fac lucruri bune in canoe si fara aportul celor ce l-au mancat vesnic pe "lipovanul" prost de bun si increzator in oameni. IMI PARE RAU si se vede clar ca nu suportati realitatea .Asta este. Viata va va da lectii . TEBAZ

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo si pe tine Zabet dar mai ales pe Ivan ,lipoveanu, v-a primit si ospitat in umila sa casa de "vacanta " din Jurilovca fara ganduri ascunse ci cu inima deschisa a unui OM cum voi nu ve-ti fi niciodata. Pacat ca el nu poate citi ce mizerii scrieti sa va cunoasca mai bine, macar acum la sfarsit sa va vada. PARERI DE RAU MAI ALES PENTRU TINE CARE AI CULTURA SI STI SA SCRII DE LA BABUIN NU MA ASTEPT LA NIMIC nici macar la alta "performanta antrenorala" acelasi cu regret TEBAZ

    RăspundețiȘtergere
  10. @ arTENIE


    Măi, TENIE!Ai fost inspirat când ți-ai ales numele de vierme.Ai stat ascuns(în mațe), ai rumegat și, acum, ai scos capul. Bănuiesc că știi pe unde scoate capul tenia. Măi, agramatule! Măi, jegosule! Niște cuvinte otrăvite, acumulate în ani de ură și invidie, slobozite de un neica nimeni nu pot lua meritele și realizările nimănui. Nu mor caii când vor ...teniile.
    Cu deosebită scârbă, TEBAG

    RăspundețiȘtergere
  11. Se vede ce vocabular elevat ai ,mai bine agramat decat limbist.Acolo pe unde iese tenia tu stergi cu limba .Asta ca sa se vada cat esti de inteligent.

    RăspundețiȘtergere
  12. IMI PLACE BLOBUL VOSTRU, TOLERANTA LA OPINII ZERO TINETI-O TOT ASA FRATILOR CINE ARE DE PIEDUT. KAIACUL SI CANOEA ROMANEASCA.SINGURUL PERTINENT SI DE LA CARE AVEM CEVA DE INVATAT ESTE D.NUL IONITA MARIAN. RESTUL, OPINII DAR SI CONTRAOPINII DESTUL DE OTREAVITE SI DE PROST GUST

    RăspundețiȘtergere
  13. cat o mai fi si el saracul, ca le sta la astia-n gat si mare minune de l-om mai vedea la anul la Pitesti.

    RăspundețiȘtergere
  14. pentru artenie

    eu cred ca este prea mult din partea ta sa te legi de Ivan , un mare sportiv si sa zicem un antrenor destul de bun ,
    Intrebarea mea este ce ai facut tu cu adevarat , inafara de invirteli , ai ajutat niste sportivi este adevarat din punct de vedere material etc dar profesional nu ai realizat nimic , toti sportivii pe care o sa ii insiruiesti ca au trecut pe la tine au fost ridicati de altii , asa ca ciocu mic ,
    Inafara de invirteli altceva nu ai reusit in viata

    Vezi sa nu iti creasca tensiunea cind citesti rindurile astea , ar fi pacat , normal nu ti-as zice nimic , nu as fi scris impotriva ta , daca nu ma deranja ca ai lins cam toti presedintii FRKC , indiferent de gust si culoare,

    salutari

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu cumva cel care semneaza Artenie nu-l deosebeste pe "R" de "F" ? si el de fapt este Aftenie, in mod sigur cel mic ca cel mare...Dumnezeu cu mila. In acest caz cel ce scrie mai sus are mare dreptate si in mod sigur il si cunoaste bine, mai ales in privinta caracterului indoelnic. Acum se explica cum de sotia bataranului (bucatareasa) si copilul(impertinentul) au stat pe la loturi pana s-a considerat ca datoria de la alegeri a fost platita si au fost ejectati. A consemnat : unul din multii baieti care au facut greseala vietii lor acceptand sa sape, sa ude, sa care legume, sa slugareasca si din cand in cand sa se antreneze sub conducerea familiei OF-ce-TENIE

    RăspundețiȘtergere
  16. Pt. acel anonim TEBAZ ?!?
    Trebuie sa recunosc, ca in ultima vreme nu am mai vizitat acest blog, (eu ma mai ocup si de performanta, de care unii habar nu au)si nu am fost surprins sa constat ca a aparut din nou un soi de personaj, cu inclinatii de radasca, nevertebrat si aneuronat, care incearca din rasputeri sa fie luat in seama. (Nu stiu pe cine, cu cine confunda si cred ca nici el nu stie!?!).
    Pai, daca toata viata ta ai vrut sa fii un anonim, iata ca ai reusit si cu siguranta asa vei ramane ! Nu incerca sa te folosesti de nume adevarate, pt. a-ti dovedi neputita ! Cu mintea ta bolnava incerci sa induci in eroare pe unii creduli,cum ca tu a-i detine "adevarul suprem", te erijezi in a fi "atotcunoscatorul".
    Radasca mica si nefolositoare, promit sa te ajut material, pt. implantul unui neuron, poate ca asa poate vei reusi ceva si tu in viata, poate doar sa te semnezi,fara sa ai Cartea de identitate la tine si fara pseudonime anagramate, plagiate(agramat esti tu!)! De ce ai impresia ca, daca tu esti un minuscul anonim, si altii pot fi la fel ?
    Nu te-ai obisnuit, inca, cu gandul ca tie iti este specifica mocirla cenusie, ca esti un exponat al trecutului comunist si nu prea mai ai sanse sa te faci bine ? Nu-ti cer sa citesti postari mai vechi(semnate) de pe acest blog, pt. ca as avea pretentii prea mari de la tine, dar poate te ajuta cineva sa delimitezi realitatea, de nascocire, de imaginatie bolnava. In orice caz te compatimesc, saracule cu duhul !
    Tu nu vei putea niciodata sa devii macar un personaj, vei ramane un biet anonim...anonim !(daca intelegi ce vreau sa spun!?!)
    Eu voi ramane, acelasi si dintotdeauna, Zabet, nemascat si nepseudonimizat(daca este prea greu pt. tine sa citesti acest cuvant, ia-o incet pe litere si pe silabe !?!)
    S-auzim de bine !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere