joi, 2 septembrie 2010

La baza sportivă de kaiac-canoe de la Izvorani, se va dezveli duminică bustul lui Nicolae Navasart

Un eveniment special este programat duminică, la baza olimpică de kaiac-canoe de la Izvorani. Cu ocazia desfăşurării Cupei "Steaua", dar şi a şedinţei tehnice care precede campionatul Naţional de kaiac-canoe, va fi dezvelit în cadru festiv, bustul celui care dă numele acestei baze, Nicolae Navasart.




Nicolae Navasart a fost un antrenor legendar de kaiac-canoe, care şi-a petrecut aproape toată viaţa la baza olimpică de la Izvorani. Alături de Radu Huţanu, Nicolae Navasart este unul dintre cei mai mari antrenori ai sporturilor nautice româneşti, pregătind de-a lungul vremii toţi marii campioni români ai deceniilor 7 şi 8.
Nicolae Navasart a decedat în 1984, iar ultima sa dorinţă a fost să fie incinerat şi cenuşa sa să fie presărată pe apele lacului Snagov.
În acest fel, spiritul lui Nicolae Navasart este prezent pentru totdeauna alături de sportul căruia i-a închinat viaţa. Baza olimpică de la Izvorani este recunoscută oficial din 1957, dar a fost atestată prima dată în 1948.

sursa: http://www.sportlocal.ro/detaliu-stire/la-baza-sportiv-de-kaiaccanoe-de-la-izvorani-se-va-dezveli-duminic-bustul-lui-nicolae-navasart

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu