duminică, 26 septembrie 2010

Olympic Games 2000 Sydney C2 1000 m - Mitica Pricop si Florin Popescu



Cu ajutorul domnului Mitica Pricop am reusit, cu acordul dumnealui, sa postez pe YouTube si pe blogul nostru, cursa echipajului de dublu format din Mitica Pricop si Florin Popescu de la Olimpiada din Sydney 2000 cand cei doi au obtinut medalia de aur.

5 comentarii:

  1. In numele tuturor celor care au cerut publicarea acestui material, multumesc draga MITICUTA, asa cum imi place mie sa te alint, si sunt bucuros ca ti-ai invins modestia si ai dat spre vizionare un material scoala, din care foarte multi tineri de azi au ce invata. Marturisesc ca am dat "startul"(Doamne ! ce cuvant frumos)acestui video-film, retaind, de parca acum ar fi fost, aceleasi sentimente ca in acea frumoasa noapte de august de acum 10 ani. Vizionati-l si numai asa ma veti putea intelege. A fost fantastic. Pe cei interesati de amanunte va rog sa-i solicitati d-lui prof.Beniamin Zabet caretea sa, dedicata nu numai acestor magnifici canoisti ,ci intregii scoli romanesti de k-c.Intre copertile " AUR OLIMPIC DUPA 16 ANI " veti gasi toate secretele descoperirii,formarii si lansarii pe piata performanetei a unor mari campioni. O scriere cu sufletul, cu pixul tremurand de emotie si cu lacrima in coltul ochiului, pe care numai un om care si-a dedicat intreaga cariera profesionala kaiacului si canoei, o poate reda in cuvinte. Urmarind aceasta cursa de acum 10 ani, nu ati avut impresia ca a semanat , la indigou, cu o cursa de acum 3 saptamani, de la Poznan ? Poate ca acest destin nevazut al sportului nostru a aranjat sa luam un aur, dupa 10 ani, tot la C.2, poate acest destin va scurta termenul de 16 ani si va aduce un aur la JO de la Londra, tot la C.2. Am o presimtire, pe care nu v-o spun, simt ca se va respecta si termenul de 16 ani iar la JO din 2016 vom lua un aur dar la C.1, prin acest splendid exemplar uman care se chiama ADI GROZUTA. Dragi antrenori, aveti mare grije de acest copil si fiti siguri ca se va realiza si stiti de ce ? a crerscut in mediul unde se cultiva o foame teribila de medalii olimpice de aur. Florin si Miticuta, aveti argumete sa ma convingeti de contrariu ? Multumiri NIcu Ciharean pentru efortul si stradania ta. Cu simpatie si respect, M,Ionita (Calutu)

    RăspundețiȘtergere
  2. jos palaria pentru cei doi, speram ca si celalalt echipaj de C2 sa le calce pe urme.


    anton alin

    RăspundețiȘtergere
  3. Fost sportiv
    Superbe momente, extraordinare curse (le pun aici si pe cele ale noilor campioni europeni si mondiali)si, vorba calutului, sunt emotionante, te trec fiorii,te ridici si acum ca un robot de pe fotoliu si ii incurajezi, cu toate ca deja stim si cunoastem rezultatele lor. Sunt sigur ca toti, absolut toti componentii loturilor olimpice de kaiac canoe, sunt capabili de astfel de performante.
    Greu(?), nu, realizabil(?), da, feliciari campionilor nostri care, mai presus de rezultatele magnifice obtinute, au reusit sa le arate totodata colegilor lor ca se poate, ca, cu barcile astea, cu pregatirea asta si cu antrenorii astia (care este), se poate face performanta. Eroii nostrii, au avut insa in plus fata de ceilalti olimpici, mai multa dorinta, mai multa credinta, mai mult respect, ambitie, idealuri, demnitate, idoli, vise si nu in ultimul rand, mult mai multa vointa.
    O cursa de cateva secunde (200-tl)sau cateva minute (500 si 1000) te poate realiza pe viata, iti poate oferi ceea ce altii nici macar nu pot visa,...fericire, mandrie, imagine, respect, stabilitate financiara(atat cat este), un job sigur, etc., dar pana la aceste curse, i-ti trebuiesc enorm de multe ore de munca, de odihna, de sacrificii si perseverenta.
    Toti componetii loturilor olimpice sunt in primii 10 in lume, la diverse probe sau lungimi de pista, toti pot progresa, pana la primele calificari pentru Olimpiada de la Londra, mai avem un pas de-o iarna si o juma" de primavara, iar pan" la Londra, aproximativ un an jumatate, e mult, e putin ?
    Succes si bafta maxima tuturor componentilor loturilor de Kaiac Canoe ale Romaniei !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. + continuitate colegu, fara continuitate nu faci nimic .....
    ii invit pe actualii sportivi sa ne "arate" steagul Romaniei de pe podiumurile marilor competitii de la anul, nici un moment sau clipa din viata nu se compara si nu este mai frumoasa, mai emotionanta si mai magnifica ca cea in care esti pe podium, i-ti canta imnul si se inalta steagul tarii tale pentru izbanda ta.
    SUCCES BAIETI, SUCCES ROMANIA !!!!!!!!!
    PS
    FEDERALILOR SI ANTRENORILOR DE LA LOT : nu-l lasati pe Mada pe dinafara, nu suntem Ungaria sa avem sute de sportivi de performanta, nu ne permitem sa pierdem sportivi buni, iar Mada este oricum peste cei care au intrat anul asta in lotul mare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Luminita Simion
    Va multumesc din suflet pentru postarea acestui material! Sunt o fosta componenta a lotului national de juniori(1987 - 1990).Am fost colega de lot cu fratele mai mare a lui Florin Popescu. In pofida faptului ca niciodata nu am ajuns la aceasta uimitoare performanta,nu am incetat niciodata sa urmaresc evolutia participantilor nostri la diferitele competitii internationale. Cu lacrimi in ochi urmaresc si acum dupa 10 ani aceasta extraordinara cursa... de la start si pina la finish au fost adevaratii Campioni Olimpici. E greu sportul in mod special Kaiac- Canoe e greu sa parcurgi sute si sute de kilometri sub soare, vint sau ploaie, e greu sa simti ca nu mai poti, dar cred ca totul dar absolut totul este rasplatit prim marea bucurie a Victoriei.Nu poti reda in cuvinte simtirile pe care le traieste oricare Campion fiind pe cea mai inalta treapta a podiumului tremurind de emotie mult mai mult ca atunci cind se afla in cursa pentru Victorie!!!
    E rusinos ca acest frumos sport care a dat multi dintre Campioni Olimpici si Mondiali Romaniei nu este din pacate mai mediatizat.
    Am cautat citeva luni pe you tube pina am gasit aceast filmulet cu aceasta inimaginabila victorie a acestor eroii. Cred ca si Federatia Romana de Kaiac - Canoe ar trebuie sa se implice mai mult si sa construiasca un website cu toate cursele olimpice si mondiale...
    Nu pot decit sa urez mult noroc si sanatate tuturor sportivilor din loturile nationale si performante asemanatoare acestea... Bafta!!!

    RăspundețiȘtergere