marți, 30 august 2011

Jocurile Preolimpice la kaiac-canoe

In perioada 1-4 sept 2011 pe lacul Dorney, de langa localitatea Eton (GBR) se vor desfasura Jocurile Preolimpice la kaiac-canoe.
Lacul este proprietate privata si finantata de catre Colegiul Eton, aici s-au cheltuit 17 milioane lire sterline pentru dezvoltarea centrului olimpic. Subventii suplimentare, în valoare totală de 500,000 de lire sterine, au fost obtinute de la Anglia Sport, Sport Marea Britanie, DCMS şi SEEDA, cu scopul de a construi turnul de control. Desi este destinata pentru a fi utilizata de catre scoala, facilitatile sunt inchiriate pentru canotaj, precum şi pentru kaiac-canoe, plimbari cu barca dragon si antrenamente de triatlon.
Lacul va fi folosit în vara anului 2012 pentru Jocurile Olimpice in probele de kaiac-canoe si canotaj. Acest lucru va implica consolidarea facilitatilor existente pentru a construi 20000 de locuri pentru spectatori; cele mai multe dintre aceste locuri vor fi temporare. Constructia pentru a imbunatati lacul Dorney a inceput in octombrie 2009, inclusiv prin a face un canal intre lacul de concurs si lacul de incalzire, un pod nou si un drum de acces modernizat, finantat de către Autoritatea pentru Organizarea Jocurilor Olimpice (ODA).Compexul Jocurilor Olimpice de kaiac-canoe si canotaj este numit oficial Eton Dorney.
Pentru Romania, la concurs, vor lua startul Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi. Sa le tinem pumnii!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu