duminică, 28 august 2011

Campionatul Mondial de Masters Szeged 2011 - Ziua 2


Astazi, in probele de 2000m, lotul Romaniei a obtinut doua medalii ( 1 argint si 1 bronz) prin Mariana Cioara la proba de simplu si in dublu mixt cu Reinhardt West si Mariana Cioara, in probele destinate varstei lor. O alta performanta remarcabila a fost obtinuta de dubloul Alecu Aurel si Andrei Pasalschi, cei doi au fost despartiti de o medalie de doar 17 secunde. De remarcat este si Lucian Mursez, singurul canoist roman prezent la aceasta competitie, care desi a fost la prima participare la o asemenea competitie el a trecut linia de sosire in top 10 mondial la categoria 40-44. Tot la categoria 40-44, Alexandru Stoian a reusit sa termine cursa de 2000m in 10:50,340.
Laslo Daniel si Andrei Pasalschi au trecut linia de sosire pe locuri foarte bune la cat. 45-49. La fel si Gheorghe Faur cu Andrei Nagy, au facut o cursa exceptionala in proba de simplu a categoriei 50-54 . Kaiacul de dublu Gheorghe Faur si Gheorghe Musca au fost la mai putin de un minut de medalie in proba de 2000m a categoriei 50-54. Participarea romaneasca a luat sfarsit cu proba de K4 mixt cu Elvira Nitoi - Codruta Sofron - Alexandru Stoian - Laslo Daniel ei fiind devansati doar de echipajele ce au reprezentat SUA, Rusia si Polonia.
Indiferent de rezultat, pentru mine, acesti sportivi care au participat la Campionatele Mondiale de Masters sunt cu totii campioni. Ei au demonstrat ca placerea de a face sport si de a concura cu cel mai mare profesionalism nu are varsta, pentru asta eu ma aplec in fata lor : Daniel Stoian, Romica Serban , Andrei Pasalschi, Laslo Gorbe, Alecu Aurel, Gheorghe Faur, Andrei Nagy, Lucian Nicolae Mursez, Gheorghe Musca, Codruta Sofron, Elvira Nitoi, Alexandru Stoian, Mariana Cioara, Reinhardt West!

2 comentarii:

  1. adevarat domnu sonyc, o delegatie extraordinara si foarte numeroasa, chiar comparabila cu a federatiei la mondiale sau europene. Si ce e cel mai important ca au mers pe bani privati fiind un model de urmat in viitorul apropiat. Felicitari mastersilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. fiind martor acestui eveniment, am remarcat atitudinea absolut competitionala acestor sportivi consacrati la toate categoriile de varsta din toate colturile lumii, la unele categorii concurenta fiind mai mare si mai "calitativa" ca la campionatele noastre de seniori.
    jos cu palaria, a fost un spectacol extraordinar desi promitea sa fie doar ecoul marelui "seism" din Szeged cand s-au adunat atatia oameni la mondiale, si acesti oldboys si oldgirls au reusit sa zguduie unpic apele lacului !!!

    RăspundețiȘtergere