joi, 12 mai 2011

Invitatie la pista deschisa!!!


Maine,13.05.2011, si pe data de 21.05.2011 vor avea loc piste deschise la kaiac-canoe care vor fi criteriu de selectie pentru Campionatele Europene - cred ca si pentru Mondiale- ce se vor desfasura in acest an la Belgrad respectiv Szeged.
Pentru mine initiativa pare una de laudat, avand in vedere ca pot participa toti sportivii legitimati la un club de kaiac-canoe. Dar ma gandesc ca aceasta selectie, daca se va tine cont de ea, ar avea la baza si un fapt stiut de multi fosti sportivi si antrenori, aceea ca nu mai sunt sportivi de performanta care pot sa reprezinte Romania cu brio la Mondiale, cei de la canoe sa nu se supere pe mine. Dar, au fost cazuri in care sportivi buni au fost lasati deoparte sau ''retrogradati'' la club desi ei meritau sa intre in loturile nationale.
Sau poate antrenorii de la cluburi au sarit in cap la cei de la federatie cerand sa aiba loc o astfel de ''pista deschisa'' (de ce nu i-au spus selectie?) argumentand ca sunt sportivi care ar merita sa mearga in locul altora la Europene si Mondiale. Ce nu inteleg eu, este faptul ca de ce recentele Campionate Nationale de Primavara nu au tinut loc de selectie pentru ca, poate, multe cluburi nu vor avea bani sa trimita la acest concurs sportivi sa isi incerce norocul?Dar si cei de la lotul de 200m sa traga pentru lotul de 1000m si invers, lotul de tineret cu lotul de seniori, iar daca vor fi surprize se vor face rocade intre sportivi?
Oricum eu sunt tare curios daca un sportiv din afara loturilor nationale va bate pe unul din lot si acela ii va lua locul. Sau se vor invoca diverse scuze, ca sportivii de la club sau antrenat pentru aceasta selectie si acum sunt in varf de forma, iar cei de la lot nu sunt. Imi aduc aminte cum era inainte Campionatul de Ambarcatii Mici si se bateau antrenorii de la lot cu pumnul in piept ca ceilalti sportivi de la club nu au cum sa ii bata pe cei din lot. Desi au fost multe cazuri in care s-a dovedit contrariul foarte putini sportivi au intrat in loturile nationale in primavara.
Eh! Pana la urma, dat fiind faptul ca si sportul nostru trece printr-o criza de sportivi, parerea mea este ca nu vor fi surprize. Si daca vor avea loc surprize sa nu fie aceasta "pista deschisa" un mare fassssssss! Voi ce parere aveti?
Eu totusi tin sa le urez multa bafta tuturor sportivilor care vor lua startul la aceasta selectie, daca este totusi o selectie.
sursa: kaiac.ro

4 comentarii:

  1. Tu centrezi ,tu dai cu capul. Ai raspuns la toate intrebarile , ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. ideea de "pista deschisa" sau selectie sau cum o numim este foarte buna, doar ca aceasta trebuie inclusa in CALENDARUL COMPETITIONAL INTREN pt ca daca inainte cu 2-3 zile afla cineva ca e pista deschisa ce face??? i-si impacheteaza periuta de dinti pune kaiacul pe masina si da o fuga la Bascov sau la Snagov??? nu cred ca merge in felul asta, poate la anul pista va fi mai bine organizata si vor avea sanse si cei de la cluburi sa "intre macar in forma" pt un asemenea eveniment.
    Deasemenea simt ca lipseste din calendarul competitional lista concursurilor locale, cu ar fi fost cel de la Timisoara din primavara, cupa de la Hunedoara de pe frumosul lac "Cincis" , Trofeul Portile de Fier!!!! si altele pe care eu nu le stiu de exemplu ca exista.. deci mai este de lucrat... totusi consider o idee buna "pista deschisa" mai ales ca este un inceput chiar daca nu prea "calculat" ....
    bafta participantilor!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tarasov Bogdan21 mai 2011 la 07:16

    Trebuie sa apreciem initiativa de a schiba ceva.Poate aceasta 'pista deschisa' se va transforma intr-o selectie care va avea loc de 2 ori pe an(primavara ,vara).Sunt convins ca vor aparea mai multi sportivi decat are acum romania.Vor avea o sansa toti fara a se mai lasa loc de inerpretari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca s-ar afisa si rezultatele!!!

    RăspundețiȘtergere