joi, 10 iunie 2010

LTTL Orsova - o gura de oxigen pt kaiacul si canoea romaneasca!

Vreau sa incep prin a-mi cere scuze pentru ca nu am scris mai devreme un articol despre ce s-a intamplat la Trofeul "Portile de Fier" Orsova 2010, dar am promis sportivilor ca prima data am sa postez pozele lor de la concurs si, din pacate, mi-a laut ceva timp.



Sincer, nici cand am fost sportiv nu mi-a fost dat sa vad o regata de kaiac-canoe, organizata de un club sportiv din tara, cu un numar foarte impresionant de sportivi sa participe la concurs. Au luat startul aproximativ 200 sportivi de la 6 echipe internationale : Moldova, LCKC (USA), ASL (Saint-Laurent-Blangy Franta), Uzbekistan, Bosnia și Herțegovina, Mexic; si 10 cluburi din tara : LTTL Orsova, CSS Turnu-Magurele, CSM Pitesti, CSS Olimpia, Gloria Arad, CSS 6 Bucuresti, CSS Timisoara, CS Dinamo, UTA, ACS Caracal.
La aceasta competitie, domnul profesor Benjamin Zabet a facut tot posibilul sa prezinte spotivilor, care au fost prezenti la acest concurs, cateva din legendele sportului cu padela si pagaia din Romania, invitandu-i pe Ivan Patzaichin, Vasile Diba, Toma Simionov, Nicusor Esanu, Botez.
Organizarea concursului a fost impecabila, desi a existat o mica problema: din cauza riscului de viituri cei de la Portile de Fier au dat dat drumul la Dunare, iar nivelul apei a fost unul destul de scazut. Dar asta nu a stricat spiritul competitiei si buna dispozitie, avand in vedere si timpul frumos. Au fost doua zile cu soare, excelente pentru concurs. Cu atat mai mult cu cat maistrul de ceremonii a fost inegalabilul, cu vocea inconfundabila, domnul Marian Ionita (nea Calu- cum il stiu cei din sport).
La acest concurs s-au remarcat canoistul Bayle Pierrick din Franta, Murgu Florin (LTTL Orsova), Nicolita Gavril (LTTL-Orsova), Velibor Marinkovic (BiH), Schipor Ionela-Mutescu Diana-Muravliov Eugenia ( toate trei de la LTTL Orsova),si multi alti sportivi talentati.
La concurs au fost introduse doua probe foarte interesante: stafeta de 200m in care au participat trei juniori si un veteran ,aceasta proba a fost castigata de echipa LCKC-USA cu Stanton Collins-Zach Coppland-Ben Hefner-Ciur Claudiu; a doua proba a reprezentat o premiera in Romania, au luat startul pe distanta de 200m echipaje de canoe fete, aceasta proba a a fost castigata de reprezentanta Frantei, Cattelet Anais.
Cu alte cuvinte, concursul a fost exceptional si de nivel inalt. In care sportivii din tara au putut experimenta ce inseamna un concurs international, au reusit sa isi faca prieteni, sa cunoasca tehnicile folosite de colegi lor de peste hotare, sa vada in carne si oase pe idoli lor, si asta datorita acestui club formidabil LTTL Orsova si a stafului sau, in frunte cu domnul Benjamin Zabet, curuia trebuie sa ii multumim pentru tot ce a facut pentru acesti sportivi minunati si pentru modul lui de a promova kaiacul si canoea in Romania.
Sa speram ca la urmatoarele editii ale Trofeului "Portile de Fier" vor participa si mai multe cluburi, pentru ca fiecare sportiv de la club merita sa aiba parte de o asemenea experienta pentru a se ambitiona si mai mult in a face o cariera din acest sport.
Dar, pana la urma, pozele din postarea anterioara spun mult mai multe cuvinte decat ce am relatat eu aici.Asa ca va invit sa va uitati peste pozele cu viitori campioni ai Romaniei.

20 de comentarii:

  1. Felicitări, d-le Zabet, pentru modul ireproșabil în care ați organizat această regată internațională, dar și pentru rezultatele obținute de sportivii dvs.! Este lăudabil efortul dvs. de a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a concursului,precum și atenția deosebită acordată invitaților. Nu este puțin lucru să faci față unei asemenea desfășurare de forțe, știut fiind faptul că, în ziua de azi, este aproape imposibil , financiar vorbind, să duci la bun sfârșit un demers de o asemenea anvergură.Calitățile dvs. de bun antrenor, bun manager, dar și de atent amfitrion au făcut din acest eveniment sportiv un succes notabil al LTTL Orșova. Felicitări, încă o dată,și voi încheia parafrazându-vă: să auzim de... TINE!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. caiac
    Ma uit la fotografia de grup a celor 5 + calutu (cel mai mare si mai inrait fan kc) si vad o mare parte din istoria acestui sport; cita personalitate, cit profesionalism si cit respect impun si emana cei 6 ; ma gindesc,... oare cita "imagine" ar putea produce, vinde si scoate pentru kc cele 6 interzise, excluse si renegate personalitati, in timpurile astea de criza .....

    RăspundețiȘtergere
  3. ERATĂ: unei asemenea DESFĂȘURĂRI de forțe...Graba strică treaba...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări, d-le Sonyc Speed , pentru binemeritatul trofeu primit pentru acest blog! Munca dvs. din cele două zile de concurs este minunat și elocvent ilustrată de fotografiile postate. Selecția pe care ați făcut-o trădează atât cunoscătorul și pasionatul de kaiac-canoe, cât și spiritul fotoreporterului care știe să surprindă momentele și evenimentele importante din realitatea cotidiană.Mă bucur mult că meritele dvs. și loialitatea față de fenomenul kaiac-canoe vă sunt recunoscute și apreciate de către oameni care contează.La cât mai multe astfel de trofee!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin cu un nou comment, pentru că nu aș vrea să nedreptățesc pe cel care a fost sarea și piperul acestui frumos eveniment.Este vorba de inimosul domn Marian Ioniță, ale cărui comentarii savuroase și bine documentate merită menționate în mod special.În felul său unic, a împletit comentariul tehnic cu amintirile și întâmplările inedite, pe care le-a trăit alături de marii campioni ai acestui sport. Chapeau bas, d-le Ioniță!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc pt. aprecieri tuturor celor care ati luat parte la acest eveniment kaiacistic si canoistic romanesc juvenil. Multumesc celor mai mari personalitati sportive din k-c romaneasca(Ivan, Vasile, Tomita, Nicusor, Gigi si nu in ultimul rand lui Marian-Calutu'), care au raspuns cu placere invitatiei LTTL Orsova.
    Multumim delegatiilor straine(de pe 4 continente)pt. prezenta valorica a sportivilor si eforturile conducerilor de a participa la SINGURA competitie internationala de k-c organizata in acest an in Romania.
    Nicidecum in ultimul rand, aducem multumirile noastre MEdCT, ISJ Mehedinti, DJS Mehedinti, CJ Mehedinti si bineinteles LTTL Orsova.
    Promitem sa organizam si la toamna, 16-18 oct. Ragata Orsova, concurs international pt. juniori, numai cu probe olimpice si stafete pe distante lungi, la care ii invitam pe toti cei care vor sa-si verifice sportivi si sa cunoasca mai bine activitatea de k-c de la Orsova.
    Speram ca vom avea ocazia ca impreuna sa inauguram noul Turn de control si toata amenajarea(investitia), care acum este in lucru.
    Va invitam si va asteptam !
    S-auzim numai de bine !
    Zabet
    PS. La aprecierea sportivilor a fost omisa o eleva de mare perspectiva, de la LTTL Orsova, care a obtinut 10 medalii de aur, din tot atatea curse trase: MICUTARI SANZIANA.
    Felicitari si succes(uri!!!) la CEJ+U23-Moscova si la cele de la Trasona, CES-2010!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am conceput in mod deliberat,sa apreciez eforturile lui sonyc_speed, in mod cu totul exceptional, pt. profesionalism si implicare totala in fenomenul "kaiaccanoeromania".
    Felicitari si te asteptam mereu la Orsova kaiacistica si canoistica !
    S-auzim numai de bine !
    Acelasi Zabet

    RăspundețiȘtergere
  8. este ambitie la Orsova, tot timpul am apreciat acest lucru, multa bafta!!!


    anton

    RăspundețiȘtergere
  9. Din motive strict personale,totdeauna m-am simtit dator acestui sport. Aprecierile si vorbele frumoase care-mi sunt adresate imi dau sentimentul ca ceva din datorii au fost achitate.Zicerile mele despre acesti oameni inegalabili,acesti mari campioni nu sunt doar vorbe, sunt particele din trairile si sufletul meu, toate ca o imaginara cununa de lauri, pe deplin meritata de acestia.I-am vazut fericiti,i-am simtit mandri, i-am vazut bucurandu-se pentru dragostea si atentia cu care au fost tratati pe timpul sederii la Orsova. Este mult, este putin ? nimeni nu stie dar multumcert este ca acesti oameni au meritat, merita si vor merita cu mult mai mult, dar modestia pe care o au numai marii campioni, i-a facut sa se multumeasca cu putin. Faptul ca lumea ii recunoaste, ii aprecieaza si ii stimeaza poate valoreaza mai mult ca o medalie de aur. In rest, multumiri tuturor locuitorilor din Capitala Kaiacului si Canoei din Romania. P.S. Am avut o strangere de inima pentru faptul ca nimeni din federatie nu a tinut sa ia parte la aceasta frumoasa "propaganda" facuta kaiacului si canoei romanesti. Toti am urmarit si ne-am bucurat pentru vestile bune primite de la Duisburg, privind evolutia baietilor si fetelor noastre, asta ca dovada ca am fost si vom ramane o familie. Multumesc Orsova !

    RăspundețiȘtergere
  10. caiac
    Inca o data felicitari Orsova ...
    Intr-o tara normala si civilizata, cei 6 ar trebui sa conduca aceasta federatie, ei sunt cei carora intr-adevar le pasa de kc, ei au sufletul, gindul si mintea conectata permanent la acest sport, ei au realizari in acest sport, ei doar ei, au umplut pagini si au scris istorie, ei .....

    PS
    la ce draku o fi mai bun, veneticul tont(h)
    decit oricare din cei 6 ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anul asta nu am fost la Orsova si imi pare rau. Si in anii trecuti ati facut din regata un eveniment super special, dar anul asta se vede treaba ca v-ati intrecut pe sine, multe lucruri si persoane conspirand la succesul dumneavoastra, chiar in aceste conditii de criza. Felicitari.

    PS: chiar daca nu e locul, imi permit sa-mi prezint parerea ca ar fi pacat ca acest articol sa fie transformat intr-un loc de jignit unele persoane din "cealalta echipa".

    Inca odata felicitari persoanelor si personalitatilor care au contribuit la reusita regatei Orsova din acest an.

    RăspundețiȘtergere
  12. nici nu aveai ce cauta acolo pupin....tule

    RăspundețiȘtergere
  13. Va roade invidia, piele lunga ....

    RăspundețiȘtergere
  14. caiac,
    Te mustra constiinta cu ceva Buciule, daca i-mi aduc bine aminte de scenarita pe care ai jucat-o la alegeri, parca le cam dau dreptate antevorbitorilor mei, dar mai ales contestatariulor tai din trecutul nu prea indepartat (tot de pe acest site)!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. noroc ca nu va acord importanta domnilor.
    Accept orice critica, nici nu am pretentia sa fie de la o persoana care isi declina identitatea, dar sa fie ceva concret nu aluzii la scenarite, sau concluzii de genul "nu aveam ce cauta" fara vreo justificare, "va roade invidia" fara vreo explicatie.

    Cu totii ne uitam la aceleasi lucruri si intelgem fiecare in felul nostru, cred ca avem "procesoare" diferite. Ma bucur ca nu gandesc la fel ca dumneavoastra domnilor anonimi.

    RăspundețiȘtergere
  16. SUNTETI DE LAUDAT...dar totul tine de efortul TINERILOR TALENTE, care de cele mai multe ori nu sunt apreciati la adevarata lor performanta.
    spun acest lucru deoarece am o cunostinta in cadrul acestei scoli si de cate ori vorbesc la telefon(zilnic) imi tot zice: iar NE VORBESC FFFFFFFF URAT, ne pedepsesc de cele mai multe ori pentru ca ASA AU EI CHEF,sau ca poate ne'au vazut cu vre'o fata/baiat si multe altele... asta in mod special Dl Zabet Bebe Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  17. cine bebe zabet aaa el a uitat cind a fost prins dopat de 2 ori la nationale am traso si eu pe linga el dar pina la urma a esit adevarul la suprafata,prima data a fost suspendat 2 ani dar find legistul tata presedinte federatiei a stat mai putin pe dreapta sa aranjat???? si acum e mare antrenor bv lui asa e in rominia !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. anonimule nu prea sti adevarata poveste.... nu vorbi asa numai ca sa te afli in treaba.
    da am fost prins odata dopat
    dar totul a iesit la iveala dupa ce m am lasat de sport cand au aparut niste persoane care mi au zis adevarata poveste cum anume mi a fost schimbat testul de urina......si am stat un an pt ca atata suspendare mi s a dat.....oricum nu mai conteaza iar a doua oara cand am stat am avut o problema de sanatate,m am operat si nu ti as dori sa treci prin ce am trecut eu.
    iar treaba ca ai patit tu ceva la nationale din cauza mea....nu prea vad legatura
    si daca totusi crezi ca ai dreptate de ce nu ti dai numele?
    zabet bebe

    RăspundețiȘtergere
  19. Pt. anonomii atotstiutori
    Era imposibil sa nu apara si elemnte de genul acesta, care nu stiu cum ii cheama fara CI in mana sau incercatori de denigrare a unor activitati pe care nu sunt si nu vor fi niciodata in stare, sa le presteze.
    Mai personajelor carcotase, frustrate(gresam daca va defineam oameni!), care credeti ca detineti adevarul suprem, de ce va bagati "nasul unde nu va fierbe oala" ?!?
    1.Zabet Bebe-Alexandru isi desfasoara activitatea la Lotul national de junioare si nu la Orsova, cum eronat dezinformati;
    2.Daca sportivii ar putea sa obtina rezultate in exclusivitate numai prin efortul lor, atunci nu ar mai exista meseria de antrenor, pe care de altfel unii sportivi profesionisti ii cumpara cu bani grei si-i recompenseaza pe masura, asta apropos de afirmatia tendentioasa a ilustrului nostru anonim"...dar totul tine de efortul TINERILOR TALENTE"("tinerelor talente-corect gramatical!!!);
    3.Daca tu crezi ca la varsta lor acesti copii ar avea dreptul sa se "imperecheze", te rog pe tine sa procedezi asa acasa sau unde vrei tu! Regulamentul de ordine interioara al clubului, semnat de parinti, sportivi si profesori deopotriva, este f. clar in acest sens.
    Pt. celalat anonim asociat la intoxicarea in masa cu minciuni gogonate:
    1.Nu am inteles cine ti-a "tras-o"(corect scris)!, ca daca ti-a tras-o cineva, bine ti-a facut, caci o meriti !
    2."Tata-legistul", in 1998, singura data cind lui Bebe i-a fost inscenata aceasta mizerabila facatura, din pacate, NU ERA, Presedintele federatiei;
    3.Cei care au pus la cale cu buna stiinta, inscenarea respectiva, au vrut sa ma discrediteze pe mine lovind indirect in fiul meu. JOSNIC, DAR ADEVARAT !?!
    Cei 2 nu mai sunt acum printre noi, "au dat coltul", Turcas, primul, autorul faptului concret, de schimb al probelor de urina si Barsanescu, cel care a stiut in amanunt fenomenul si l-a mascat, pt. a-si conserva pozitia de presedinte. Dar pt. ca Dumnezeu face dreptate intotdeauna, te avertzam GRATUIT si pe tine si pe altii ca tine, sa luati aminte la cele intamplate si sa va documentati inainte sa faceti asemenea afirmatii, caci Dunmezeu nu doarme!
    4.Am mai spus-o si repet, daca in Romania ar avea performante antrenorii de la celelalte cluburi de k-c, cel putin 10% din cat are Zabet Bebe-Alexandru, atunci nu mi-as face nici un fel de griji in privinta perspectivei!
    5. Zabet Bebe-Alexandru a fost desemnat antrenor la Lotul national de junioare, in urma performantelor obtinute de el in excusivitate, caci este de notorietate relatia mai mult decat potrivnica a FRKC fata de LTTL Orsova sau sa putem avea indoieli ca s-ar fi intervenit pt. el, asa cum s-a procedat in celelalte cazuri, preferential, clientelar!
    Pt. alte informatii suplimentare consultati cadre medicale obiective, care cunosc mai bine si decat mine situatia exacta cu inscenarea respectiva; o cunoaste inclusiv d-l Tiriac.
    Si nu in ultimul rand: mai lasati-va de incercarile astea de denigrare a unei activitati pe care, sunteti extrem de invidiosi marea majoritate, ca nu o puteti efectua!?! Si daca totusi nu va puteti abtine, folositi si niste hartie igienica, ca sa nu va murdariti chilotii !
    Numai pt. cei care sunt "adevarati", s-auzim numai de bine!
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  20. Tot respectul pentru Domnul Zabet!Am trati cateva luni in baza de la Orsova,asta acum cativa ani...Un om de nota 10!Cat va fi la carma acestei baze sportive,vor exista si rezultate..putini antrenori ca D-ul Zabet!Inca o data tot respectul si sper ca Orsova sa fie pe primul loc mereu! Semnat...Vlad.

    RăspundețiȘtergere