sâmbătă, 14 aprilie 2012


Mures Maraton
Third Edition
                 
                   Un week-end distractiv pentru toată lumea!



În urma succesului din anii precedenți Echipa Outdoor Experience organizează între 20-22 aprilie pentru a III-a oară concursul amator de rafting, caiac și canoe numit „Mureş Marathon”, care conține partea de maraton și partea de slalom pe ape repezi. Locaţia rămâne aceeași ca şi în anii trecuți, respectiv valea Mureşului.
Concursul de slalom pe ape repezi începe pe 21 aprilie, sâmbătă, la ora 10.00 după care urmează partea de maraton. Startul se va da în localitatea Meștera (jud. Mureș)  la ora 14.00, iar finish-ul va fi la tabăra de bază, în comuna Răstolița. Distanţa pe care trebuie să parcurgă fiecare concurent sau echipaj este de 24 km indiferent de categorie.
Înregistrarea prealabil se poate face online prin descărcarea formularului de înregistrare de pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html sau pe loc pe 20 aprilie, vineri, în tabăra de bază sau în ziua concursului între orele  8.00 şi 10.00 dimineața la punctul de înregistrare de lângă locația concursului de slalom. Participanții pot concura în cinci diferite categorii în funcție de ambarcațiune: caiac cu lungime sub 3 m, caiac cu lungime peste 3 m, canoe, raft, respectiv categoria open (orice ambarcațiune care nu intră în primele 4 categorii). Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul propriu şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Între start şi finiş concurenţii sunt obligaţi să se oprească la punctul de control care se va afla pe malul stâng al râului cam la mijlocul traseului (după confluența Mureșului cu pârâul Sălard).
După premiere organizatorii asigură distracția prin diferite jocuri, foc de tabără și chef pînă dimineață.
Este important de știut că în afară de iubitorii de canotaj și pentru cei care doar vor un week-end în natură este un program distractiv cu atmosferă bună urmărirea concursului, în special partea de slalom și startul la maraton. Și nu în ultimul rând este o ocazie bună pentru fotografii și pentru cei care vor să viziteze și valea Mureșului.

În ultimii ani sporturile pe ape repezi (rafting, whitewater kayaking) au devenit tot mai populare în România. Credem că este binevenit organizarea unui eveniment unde practicanţii şi admiratorii acestor sporturi pot să-şi compare condiţia fizică, îndemânarea şi nu în ultimul rând pot să se cunoască. A devenit un concurs internațional și unul dintre cele mai semnificative evenimente de white-water din țară; în anii trecuți au fost peste 200 de concurenți, majoritatea din România, dar au fost participanți și din Ungaria, Bulgaria și Franța.
La începutul organizarii maratonului am analizat principalele râuri din România din punct de vedere al dificultății, accesibilității etc. În sfărşit am ales râul Mureş, pentru că dificultatea (ZWC–WWII) râului permite participarea amatorilor în concurs, este uşor accesibil şi nu în ultimul rând se află în mijlocul ţării.



Poster Mures Marathon

Mai multe informații despre concurs puteți găsi pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html, iar întrebările puteți adresa către organizatorii prin telefon +40747 835624 sau +40745 397557, respective prin email muresmarathon@outdoorexperience.ro sau office@outdoorexperience.ro .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu