duminică, 13 noiembrie 2011

Andrei Igorov (1939 - 2011)





Astăzi va fi înmormântat în municipiul Brăila, la cimitirul Lipovenesc, unul dintre cei mai valoroși canoiști români, Andrei Igorov. De-a lungul carierei sportive el a bifat multe titluri naționale și internaționale printre și cea de vicecampion olimpic la Jocurile Olimpice din Tokio 1964  și titlul de vicecampion mondial la Campionatele Mondiale de la Jajce din Yugoslavia 1963

Dumnezeu sa-l odihnească în pace.
.

6 comentarii:

  1. o veste trista si total neasteptata.
    Dumnezeu sa-l odihneasca
    Condoleante familei

    RăspundețiȘtergere
  2. Condoleante familiei-sotiei si fiului- pentru greaua pierdere suferita prin pierderea celui ce mi-a fost coleg la sport si antrenorat Andrei Igorov-Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !Cu regret Igor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Condoleante familie - sotiei, fiului si fiicei - Andreea din Noua Zeelanda pentru greaua pierdere! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Cu profund regret, familia g-ral (r) Adrian Marinescu (fostul cumnat) al lui Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am aflat cu regret de "plecarea" lui Andrei spre a completa "Flotila de Aur" din anii 70, care, din pacate, si-a transferat tot mai multi componenti in linistea cerurilor. Imi permit sa adaug cateva date de palmares al unui mare canoist, care prin rezultatele sale a contribuit la faima si respectul de care se bucura scoala romaneasca de kaiac canoe. Andrei Igorov a preluat stafeta performantelor de la Senia Ismailciuc, dupa medaliile de vicecampion mondial si european cucerite la Jaice in 1963, urmand o serie de victorii de mare rasunet. Asfel, in 1964 devine vicecampion olimpic la Tokyo, in anii 1965, la Snagov,si 1967 la Duisburg este campion european, intre aceste succese intercalandu-se in 1966 ,la Grunau, titlul de campion mondial. Dupa abandonarea activitatii de performanta, devine antrenor activand, cu rezultate remarcabile, in depistarea, indrumarea si formarea de viitori campioni, la sectiile din Braila, Baia Mare si Curtea de Arges. Ultima parte a activitatii si-a dedicat-o pregatirii, in exclusivitate, a fiului sau cu care a obtinut tutluri nationale de juniori si tineret. Ca toti cei care l-au cunoscut si apreciat, sunt alaturi de familia indurerata, le doresc taria si puterea de a trece in liniste peste acest dureros eveniment. Dumnezeu sa-l odihneasca, sa-i ierte greselile si sa-i ocroteasca tihna ! M.Ionita

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce sunt laudati Oamenii, numai dupa ce mor ?
    Exceptie conducatorii (cultul personalitatii).

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigurii care merita laudati sant cei din federatie,restul nu mai exista pt.ei, numai ca nu prea gasesc laudaci asa ca se lauda (a se citi "se voteaza") intre ei.

    RăspundețiȘtergere