sâmbătă, 26 noiembrie 2011

LA MULȚI ANI, Ivan Patzaichin !


 Acum 62 de ani, într-o familie de pescari din inima Deltei, venea pe lume un băiat care peste ani avea să scrie istorie în sportul mondial.
    După 19 ani, toți ziariștii acreditați la J.O. Mexic 1968, căutau cu înfrigurare pe harta României sătucul Mila 23 de unde proveneau cei 2 canoiști, Serghei Covaliov și Ivan Patzaichin, cei care spulberaseră elita mondială a canoiei, cucerind medaliile de aur.
   Dacă la cel moment Serghei Covaliov era campion mondial al probei de C2 1000m, marea nedumerire a stârnit-o apariția acestui copil de nici 19 ani care devenea campion olimpic la o vârstă fragedă pentru acest sport extrem de solicitant.
   Până în anul 1984, Ivan Patzaichin a pus tricolorul pe cel mai înalt catarg, indiferent de competiția la care a participat, în simplu sau în dublu, devenind cel mai longeviv sportiv si rămânând la cel mai înalt nivel de performanță.
   Astăzi, la aniversarea sa îi dorim viață lungă, sănătate, împliniri și bucurii.
   Familiei sale, în special d-nei Georgiana, mulțumiri pentru felul cum a știut să-l înțeleagă și să-l susțină în momentele de cumpănă și să se bucure alături de el de noi "victorii".

   LA MULȚI ANI, Ivan Patzaichin !
     a consemnat M. Ioniță

2 comentarii:

  1. La multi ani domnului Ivan Potzaichin!

    RăspundețiȘtergere
  2. George Buzelan, Egroeg@t-online.de (Poli Timisoara)2 decembrie 2011, 14:20

    Felicitari si din Germania

    RăspundețiȘtergere