duminică, 25 aprilie 2010

Poze "Cupa Romaniei" Seniori 2010










6 comentarii:

  1. "CAIAC" sursa Sport.ro 28.04.2010

    Pentru cei care nu stiu sa piarda: Ivan Patzaichin
    4 medalii de aur si 3 de argint la Olimpiade, 9 medalii de aur, 4 de argint si 9 de bronz la Campionatele Mondiale
    Ivan Patzaichin a plecat la Bucuresti sa se faca militar inca inainte de a ajunge major. Dintr-un sat care in 2002 ajunsese la o populatie de 493 de locuitori, Mila 23, Patzaichin a ales sa plece la Bucuresti ca sa ajunga un campion mondial.
    Ivan Patzaichin, 2009,Academia Catavencu:
    "Ce m-a apucat sa plec de acasa? In 1966 m-a apucat cand 3 consateni au iesit campioni mondiali. Plecasera cu 2-3 ani inainte ca militari si au ajuns campioni mondiali."
    De 25 de ori campion national, Patzaichin a avut probleme si cu vechiul regim. I-au cerut sa-si schimbe numele in... Patzaichinescu. Nici membru de partid nu a fost facut prea usor. Trebuia sa se tunda, iar Patzaichin s-a tinut tare contra regimului.
    Ivan Patzaichin, 2009
    "Comunistii mi-au propus sa-mi schimb numele. In Patzaichinescu. In 1973 am fost facut ofiter si automat trebuia sa fiu si membru de partid. Trebuia sa ma tund si eu nu aveam de gand. In 1978 am fost facut membru de partid cand cineva a zis sa ma faca asa, ca asa ma stie lumea"

    La prima sa olimpiada, Mexic 1868, Patzaichin a intrat in istorie ca fiind primul sportiv care a luptat in calificari cu pagaua rupta. Mexic 1868 a insemnat pentru el primul aur olimpic castigat. Au venit multe alte medalii apoi. Aur si argint in 1972 la Munchen, la fel si in 1980 la Moscova si in 1984 la Los Angeles. Amiralul a continuat sa domine apele olimpice.

    Ivan Patzaichin, 2007, Sport Magazin:
    "Olimpiada de la Los Angeles a fost un moment unic, umbrit din pacate de boicotul tarilor socialiste. A fost un mare pacat ca in acele vremuri se intimplau astfel de lucruri, deoarece Jocurile Olimpice reprezinta sarbatoarea sportului mondial si poate chiar a intregii umanitati."

    Ai nevoie de doua maini ca sa poti numara cate medalii de aur a luat Patzaichin la mondiale: Copenhaga 197, Tampere 1973, Sofia 1977, Belgrad 1978, Duisburg 1979, Nottingham 1981, toate acestea au insemnat un nou moment de suprematie pentru el. Pe langa cele 9 medalii de aur, Patzaichin a mai adunat si 4 medalii de argint si 9 de bronz.

    Ivan Patzaichin, 2007, Jurnalul National:
    "Ma uit in urma si nu-mi este rusine de ceea ce am realizat ca sportiv sau ca antrenor. Stau marturie cele 30 de medalii olimpice, mondiale si europene pe care le-am castigat ca sportiv fie in probe de simplu, fie alaturi de coechipieri ca Serghei Covaliov, Petre Capusta sau Toma Simionov, in probele de dublu. De asemenea, sta marturie si Ordinul Olimpic Colanul de Platina, decernat de Comitetul International Olimpic, in 1990, eu avand onoarea de a fi singurul sportiv roman care detine acest prestigios ordin."

    Ivan Patzaichin, 2009, Academia Catavencu:
    "Nu eram un tip cu tupeu, eram timid. In 1975 a iesit o Sirena... pe care am luat-o ca sotie. Nu m-a bagat in seama la inceput, avea o parere proasta despre sportivi. Prin prietenii ei am aflat cine e, unde e si am inceput s-o caut. Ea ma vedea si se ascundea."

    Ivan Patzaichin, 2007, Jurnalul National:
    Ca antrenor, am avut suprema satisfactie de a contribui la castigarea unei medalii olimpice de aur la JO de la Sydney, dupa 16 ani in care kaiacul si canoea romanesti cunoscusera doar gustul amar al infrangerii. Sunt mandru ca am crescut cateva generatii de multipli campioni mondiali si europeni, alaturi de care am trait clipe de mare bucurie sau de deznadejde si pe care i-am considerat a doua familie. Pentru implinirile mele profesionale am fost recompensat cu pretuirea si respectul oamenilor tineri sau varstnici, dar si cu ocazii unice de a intalni oameni unici, a caror apreciere ma onoreaza."

    Triste mai sunt concursurile din Snagov, fara inegalabilul Ivan....

    RăspundețiȘtergere
  2. Vedeți, despre asta este vorba...Ce ușor ne vin cuvintele pentru cei care nu mai sunt printre noi , iar pentru cei care sunt în viață...Și atunci, nu este vorba despre IPOCRIZIE ?!?
    Felicitări , d-le CAIAC!Nu știu cum faceți de le găsiți...atât articolele, cât și cuvintele frumoase...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca valoarea lui Patzaichin merita macar o mai mare atentie la redactarea unui material referitor la viata si activitatea sa, mai ales ca foarte multi sportivi tineri lectureaza aceste scrieri. A-l scoate campion olimpic in anul 1868, a afirma ca la Xocimilco a concurat cu manerul pagaii fisurat mi se par erori generate de necunoastere (s-a intamplat pe canalul Wedau de la Munchen la JO din 1972).Oricum intentia si efortul sunt laudabile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Caiac.
    Atent ca intotdeauna d-le, nimic nu-ti scapa, eventual doar titlul, materialul a fost preluat integral din Sport.ro-ul aparut in data de 28.04.2010, cei drept si cu greselile la care tu faci referire si pe care dealtfel, din bucuria lecturarii materialului bibliografic Ivan Patzaichin, am omis a le corecta.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://fctrivale.blogspot.com/2010/08/cupa-romaniei-la-kaiac-canoe-august.html

    RăspundețiȘtergere
  6. http://fctrivale-album.blogspot.com/2010/08/cupa-romaniei-la-kaiac-canoe-august.html

    RăspundețiȘtergere