luni, 8 februarie 2010


Ziua buna tuturor,
Din motive profesionale, am fost plecat din tara, la o competitie de traditie din Franta si nu am mai postat de multa vreme un coment pe acest blog. Am fost tentat in prima faza, sa nu fac un comentariu pe tema de mai sus din simplul motiv ca acest minunat blog, a fost unul dintre cele mai "curate", d.p.d.v. al exprimarilor, dar spre dezamagirea mea, constat ca s-a transformat intr-un spatiu virtual de expresii triviale, injuraturi si tensiuni, care nu fac altceva decat sa inrautateasca situatia si asa "delicata", ca sa nu spun dea dreptul critica, a FRKC.
Incidentul petrecut la lotul national(din pacate NU SI OLIMPIC?!?) de KB, reprezinta o stare de lucruri datorata CENTRALIZARII EXCESIVE, la care sunt supusi atletii unei ramuri sportive cu f.mare uzura, incarcatura psiho-afectiva si sociala. Multtrambitata si benefica DESCENTRALIZARE, pe care conducerea FRKC se tot lauda ca o va realiza, nu mai "apare"?!?
IMOBILISMUL, atat de contestat de antrenorul federal(in speta si antr. pr. al grupei de KB), se pare ca este o notiune iluzorie chiar pt. contestatar(milicin) ! Orice fel de situatie conflictuala aparuta pe fondul unor probleme de profesionism incipient, asa cum se prezinta in momentul de fata intreg sportul romanesc, nu poate fi rezolvata decat prin DIALOG. Este cert, ca acest dialog trebuie sa porneasca de la manageri, sa contina pareri pertinente, sincere si principiale, din partea ambelor parti.
Cu siguranta acest conflict conjunctural, aparut pe fondul unor tensiuni acumulate in
timp, a neincrederii si a incercarilor de schimbari de mentalitati, nu se poate rezolva decat de catre cei implicati direct in fenomen, chiar daca iau parte la discutii si terte persoane. Nu va veni nimeni din"exterior" sa ne aprinda mult asteptata LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI !!!
Pt. sportivi: nu este cazul sa maximizati mai mult decat trebuie un fenomen secundar, la care desigur v-ati simtit lezate orgolii si intimitati, VA ROG sa nu renuntati la aceasta activitate pe care cu totii o slujim(unii mai bine, altii asa cum putem...) si o apreciem ca facand parte integranta din viata noastra.
Sustineti-va cauza in mod civilizat si dati dovada de caracter, asa cum stiti sa o faceti si in competitiile sportive ! Dovediti ca sunteti profesionisti !
Pt. antrenori: de la bun inceput specific faptul ca Florin Scoica, este unul dintre cei mai buni cunoscatori ai fenomenului k-c din noua generatie si nu pot sa-l suspectez de rea intentie, iar eu personal am mare incredere in el(daca as fi avut posibilitatea sa-mi exprim pozitia, l-as fi numit ANTRENOR PRINCIPAL, al acestei grupe). Despre celalalt antrenor, nu comentez.
INCREDEREA este principalul factor, care trebuie sa dicteze neconditionat,in cadrul unui grup, pt. realizarea oricaror performante.
Daca aceasta dispare, unul dintre parteneri va avea de suportat consecinte, uneori extrem de neplacute, chiar excluderea din colectiv.
Chiar si dupa excluderea (sper provizorie?!?), nejustificata a lui Stefan din lot, sugestia mea este SA ANALIZAM cu mare atentie, situatia de fapt, sa nu ne pripim si sa luam cu totii masurile cele mai potrivite si benefice pt. k-c romaneasca.
Cat priveste lipsa de reactie nefireasca, a conducerii FRKC pana in acest moment(PT.CA SIGUR "CITESC" ACESTE POSTARI !), nu ma mira, dar sigur nu se simt de loc "confortabil"(aici termenul este un eufemism), la citirea acelor expresii triviale la adresa unora dintre ei!
Repet ceea ce am sustinut si cu alte ocazii: ori nu vor sa ne raspunda, ori nu stiu sa scrie si sa citeasca, dar eu nu cred ca nu vor sa ne raspunda !!!
"Stimabili federali", managementul defectuos, lipsa de transparenta, dialogul deschis si principial cu "masele", pe care din pacate nu le promovati, vor avea efecte nedorite pe termen scurt si lung. Nu credeti ca suntem destul UMILITI, datorita lipsei performantelor? Nu credeti ca este suficient ca am ajuns sportul..."si altele" ? Functiile pe care acum le detineti cu "mare fala" sunt trecatoare, iar noi cei care transpiram prin toti porii k-c, nu dorim sfarsitul acestuia!!! Ati selectionat si format vreodata in viata voastra sportivi, care ulterior sa ajunga mari campioni ? Nu va bateti joc de putinii sportivi de valoare pe care inca ii mai avem la k-c !
D-le "belfeGore din Chitila"(cartier vecin cu cel in care m-am nascut si inceput kaiacul, Bucuresti-Noi), daca tot m-ai provocat si daca esti cel care cred eu ca esti, hai sa fim maturi si sa ne spunem pe nume!
Va doresc tuturor...intelepciune !!!
Zabet

11 comentarii:

  1. Ce bine ar fi ca urarea cu intelpciune sa aiba efect, as lua si eu pentru vreo inca 20 de ani.
    Mi se pare laudabila invitatia la dialog catre actorii din sistemul nostru, invitatia catre dialog civilizat si responsabilitate adresata sportivilor si sfatul de a nu renunta. Un sportiv din lotul olimpic, daca ar avea darzenia si increderea ca nu i se poate intampla nimic, daca isi spune parerea in mod civilizat si isi asuma identitatea pe blog, il asigur ca dialogul cu antrenorii lor va capata alta dimensiune si ton. Pentru o parere, corect formulata, nu poti fi dat afara sau persecutat nicaieri in Romania decat daca accepti asta.
    Se apropie adunarea generala a federatiei noastre si daca cineva are idei pentru schimbarea sau adaugarea unor texte la Statutul sau Regulamentele Federatiei ar face bine sa le posteze din timp pentru a si le optimiza cu parerile altor membri si a coagula un suport.
    Va urez multa sanatate tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  2. bai lingaule ...nu vezi ca nu stii cum sa te mai bagi pe sub pielea lor!!! ai facut ma tu sportul asta sa stii ce inseamna?nu cred ca l-ai facut ca daca il faceai auzeam cu siguranta de tine... PIELE LUNGA,CARE STII NUMA SA CRITICI!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. trecand peste patima cu care este scris postul de mai sus, il rog pe anonim sa-mi precizeze pe sub pielea cui numai stiu sa ma bag?
    Am facut sportul asta, se poate verifica in arhivele federatiei, poate nu la nivelul la care sa auda toata lumea de mine dar am iesit si eu de cateva ori campion national si am reprezentat la cateva competitii Romania. Daca nu ai auzit, nu e niciun bai, nu sunt celebru, dar te poti informa daca ti neaparat.
    Este adevarat ca sunt vazut des criticand, dar nu doar asta stiu sa fac, momentan sistemul nostru are mai multe probleme decat parti bune, de aici si proportia mare de critici.
    Cu stima,
    PIELE LUNGA
    PS: tu ai facut sportul asta? sau nu esti cumva ala, cum ii zice, anonim?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu va mai certati degeaba ca oricum nu rezolvati nimic,trebuie sa ne unim fortele si sa deschidem ochii domnului atrenor principal de la grupa de Kaiac.Ca sportul de performanta nu mai este cel de demult care se facea cu "biciul"pe sportiv.Toti avem intimitatea noastra,nimeni dreptul sa o violeze abuziv asa cum au facut-o ei si fara niciun drept.Scoica stie destul de bine ce era inainte cand era sportiv si eu cred ca atunci lucrurile mergeau destul de bine,cat despre domnul MILICIN am sa ii spun doar atat,sa se trezeasca,ca nu mai antreneaza grupa de fete de la centrul de juniori.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine zis d-le Buciu,cred ca asta care ti-a scris este strigoiul ala care n-are somn si care are idei (proaste) numai noaptea. N-ar fi rau sa-l inviti in primavara, la locul tau de pregatire,sa-i oferi o barca si sa incercati sa faceti o tura de lac impreuna (sper ca tu sa nu-ti fi pierdut placerea vaslitului).Poate asa se va potoli.

    RăspundețiȘtergere
  6. BelfeGORE din CHITILA9 februarie 2010 la 14:23

    Dacă a fi matur înseamnă să ne spunem pe nume, iar, pe cale de consecință, a fi imatur înseamnă să te adresezi cu formule de politețe, atunci trebuie să recunosc că iubesc imaturitatea mea.Așadar, d-leZabet, vă mulțumesc că ați răspuns „provocării”mele de a vă face cunoscute gândurile, în legătură cu recentele evenimente. Nu vreau să polemizez cu nimeni pentru că vremea polemicilor a trecut.Oficialii FRKC au fost aleși cu o largă majoritate, deci au mult mai mulți suporteri care i-au creditat cu încrederea lor, decât contestatari.Când balanța se va mai echilibra și cele două curente de opțiuni vor fi sensibil egale, va fi timp și pentru polemici.

    Din păcate,a trecut și vremea încrederii despre care spuneți că„ar trebui să dicteze necondiționat ,în cadrul unui grup”. Această punte de legătură între partenerii în discuție(sportivi- antrenori/oficiali) s-a năruit iremediabil.De-acum, relațiile vor fi grevate de suspiciuni, resentimente și vânători de vrăjitoare.Încrederea se câștigă greu,nu este obligatorie și se pierde foarte ușor, uneori pentru totdeauna.

    În ceea ce-i privește pe sportivi, opinia mea este că nu se autovictimizează, iar ceea ce s-a petrecut recent nu poate fi catalogat drepr un „fenomen secundar”.Maniera aceasta de a fi „aspru, dar sever” cu sportivul și de a-l trata ca pe un animal în curs de dresare, când cu biciul, când cu zăhărelul, mi se pare o gravă lipsă de respect. Sau altfel spus, respectă pentru a fi respectat.
    Așadar, a trecut vremea încrederii și respectului reciproc, două coordonate sine qua non ale unui parteneriat onest și funcțional.

    Cât despre lipsa de reacție a FRKC, aceasta se înscrie în logica sfidării , cu care ne-au obișnuit bravii noștri conducători.

    Mă opresc aici, nu de alta, dar sunt o terță persoană, sau așa cum am mai spus, sunt un om căruia îi pasă, pur și simplu...

    RăspundețiȘtergere
  7. D-le Gore,considerand ca nimic nu ma indreptateste sa-mi spun parerea despre ideile dvs., ma declar intrutotul de acord cu ele. Am o singura intrebare, sau nelamurire, cum doriti sa o interpretati: apreciati ca, oficialii FRCK au fost alesi cu o larga majoritate, dar aveti idee ce s-a intamplat in campania electorala in spatele usilor inchise, cunoasteti ce regie murdara s-a facut privind desfasurarea adunarii generale, cunoasteti ce promisiuni s-au facut celor care vor vota " gasca " ??? Daca-i cunosteti, va rog sa lecturati componenta actuala a BF si veti gasi acolo majoritatea votantilor din interes. Va rog pe toti cei care aveti nemultumiri fata de federatie sau colectivele de antrenori de la olimpici, sa mai aveti rabdare pana dupa C.M.2011, daca vor realiza, in premiera performanta de a nu califica nici o barca la J.O. vor fi dati afara, fara sa se mai apeleze la bunul lor simt care i-ar obliga sa demisioneze, dar asta va insemna si decaderea totala a acestui sport.

    RăspundețiȘtergere
  8. Caiac
    Am citit link-ul D-lui Zabet pe care-l asteptam cu totii ca pe "painea calda" si, nu pot spune decit ca sunt putin trist si dezamagit totodata...
    Felicitari BelfeGore din Chitila, cu toate ca Dl Zabet presupune ca stie cine esti(ma banuit si pe mine prin luna octombrie-noiembrie) ai reusit sa-l provoci si sa-l faci sa revina printre noi pe (daca eram Dinamovist spuneam "unicul capitan")cel care ar mai putea schimba ceva in aceasta federatie, fiind totodata si cel de care "autoalesii" inca mai au teama, tremurandu-le chilotii in preajma lui.
    Ce nu am inteles din acest link ; - de ce Lotul Olimpic este de fapt lot national (!!) si de ce bagati mana in foc cu atita inversunare pentru crustacee, de ce nu-l vb lumea de rau de exemplu, pe Florin Popescu un alt sportiv-antrenor produs suta la suta de dv ?

    RăspundețiȘtergere
  9. BelfeGORE din CHITILA9 februarie 2010 la 18:52

    @Anonim, 9 febr., 16:27

    Nu , nu știu nimic concret despre mîrlăniile mîrlăneanului!!!Sau știu cam tot atât cât despre alegerile parlamentare sau prezidențiale, care s-au câștigat mai cu pixeli albaștri, mai cu flăcări violet, mai cu găleți portocalii, roșii, galbene,etc., în orice caz , prin cromoterapie. OK, ei s-au „autoales”, ăștia sunt, cu ăștia defilăm .Ghinion în noaptea nunții... Ce mi se pare grav , sunt funcțiile atribuite prin numire, pentru că aici chiar este nevoie de COM-PE-TEN-ȚĂ!!! Un management performant coagulează o echipă valoroasă, specializată și competentă. În niciun caz nu ar trebui să fie o recompensă pentru cei care i-au mascat, vremelnic,nevolnicia.


    @Caiac,9 febr. 16:44

    Îmi permit să dau o interpretare ironiei pe care a făcut-o d-nul Zabet, în legătură cu lotul național de KB. Cum altfel să-l numim dacă această grupă nu numai că nu a mai adus medalii olimpice, dar nici măcar nu s-a mai calificat la J.O.Este o ironie amară a unui slujitor al acestui sport, venită din mândria rănită de aparținător la o școală redutabilă, cândva.

    RăspundețiȘtergere
  10. criticam cu toti conducerea FRKC, dar de ce nu ne punem intrebarea, ce am face noi!!!??? criticam antrenori de la loturi, multi au trecut prin aceste loturi si va intreb eu: ce au facut ei? toti avem impresia ca suntem buni dar cand ajungem in locul lor , credeti ca suntem mai buni

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca n-ar fi defectuoasa poate n-ar critica nimeni conducerea. De ce nu existau aceste nemultumiri cand era la conducere d-nul Zabet? Poate daca unii dintre noi ar ajunge la conducerea FRKC, n-am mai face greseli dintre cele care se fac acum, pt. ca stim ce inseamna sa fii sportiv si sa nu poti exprima punctul de vedere fara sa fii "luat in colimator". Poate i-am asculta si am incerca sa rezolvam problemele lor, fara sa-i inchidem in cantonament si in weekend pt. ca asa speram ca-i facem sa taca. Oricum acesti antrenori sunt aceeasi cu idei preconcepute. Exceptand grupa de fete ceilalti sunt buni de pensie. Si va intrebati ce am face noi? De ce nu intrebati de ce sunt criticati, chiar n-avem dreptate nici unii? Numai antrenorii au? Nu stiu daca suntem mai buni sau nu, dar cred ca am incerca sa rezolvam problemele altfel, acest lucru nu face referire la conflictul dintre generatii, pt. ca daca cineva vrea sa inteleaga si sa se adapteze la situatii noi o va face cu siguranta. si va garantez ca asta se poate, doar trebuie sa existe bunavointa.

    RăspundețiȘtergere