miercuri, 3 februarie 2010

Perchezitii abuzive in camerele kaiacistilor!

Astazi, in timpul unui antrenament, antrenorii lotului olimpic de kaiac au luat decizia de a perchezitiona camerele sportivilor fara stirea lor.
In timp ce kaiacisti se antrenau, in camerele lor a inceput un control fulger cu intentia de a se descoperi unele lucruri care nu si-ar fi avut rostul intr-un complex sportiv.
Insa, spre dezamagirea antrenorilor, nu s-a gasit nimic compromitator, dar si-au insusit dreptul de a confisca proteinele, pliculete de creatina, glutamina etc; desi ele au fost primite tot de la antrenori.
La aflarea vestii, kaiacisti , pe buna dreptate, s-au revoltat asupra evenimentelor petrecute in camere fara acordul lor.Acum moralul sportivilor este foarte afectat si toti sunt dezamagiti de antrenorii lor.Acesta lipsa de respect a dus la atentarea intimitatii lor, iar lipsa de incredere fata de ei va avea efecte in pregatirea lor.
Domnul Porcarasu Iustin a precizat ca, dupa faptele petrecute, are ganduri de retragere din activitatea sportiva, mai ales ca domnii antrenori nu s-au justificat in fata sportivilor asupra deciziei de a perchezitiona in lucrurile personale.

32 de comentarii:

  1. Caiac
    Ceea ce se intimpla la lotul de Kaiac, este deosebit de grav, nimeni, (nici macar Politia) nu au voie sa faca perchezitii fara a avea un mandat in acest sens, fara acordul si fara a fi de fata cu cel invinuit. De fapt, ma mai mira nimic la acesti(era sa spun oameni)comunisto-securisti care nu stiu ca traim deja in alt secol, in asa zisa democratie, in care astfel de actiuni si practici sunt considerate infractiuni. Nu inteleg de ce sportivii nu au chemat Politia, dreptul la viata intima si privata, este garantata de Constitutia Romaniei, iar ei pe deasupra sunt in marea lor majoritate si militari.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Dezgustator. Nu stiu care e solutia aici..dar sper sa nu pierdem sportivi. prostia e mare.Nu stiu ce se asteptau sa gasesca dar ceea ce au facut nu poate fi justificat in nici un fel. Sunt oamenii in toata firea, nu copii de gradinita care nu stiu pe ce lume se afla. Pe deasupra faptului ca nu au aproape nici un fel de conditii sociale, isi sacrifica cei mai frumosi ani din viata din dorinta de a face perfomanta mai sunt si batjocoriti in acest fel.Este inadmisibil. O grava lipsa de respect pt sportivi. Pt a face treaba un antrenor trebuie si sa comunice eficient cu sportii: sa vedem acum comunicare si cooperare din partea sportivilor dupa aceasta intamplare. Cat despre Iustin si toti cei care au ganduri sa renunte la sport din cauza asta: poate e o cale de mijloc si nu trebuie sa fiti atat de radicali. oricum nu va lasati batjocoriti. oricum orice veti decide e treaba voastra. Lumea trebuie sa inteleaga ca nu sunteti copii de 11 ani ci oameni in toata firea. Bafta..... Daca incep sa renunte la sport sportivii din generatia 88 - 90 kaiacul in Romania isi da ultimele suflari....

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne te doare mintea.Iustin rezista,treci peste nu merita sa te lasi.Ai trecut peste atatea incearca sa treci si acum.mare pacat daca te ai lasa,dupa parerea mea esti unul din putini sportivi (din pacate) care reprezinti o speranta pentru acest sport.Stefane tine de el.

    RăspundețiȘtergere
  4. aici miroase a Milicin...numai maimuta aia putea sa faca asa ceva...si la junioari le facea la fel...remember Paraul Rece '06... (cand si-a pierdut amanta lui draga Gloaba Irina nu stiu ce bani...si a fost o adevarata revolutie acolo..cu declaratii si tot felul...si bineinteles perchezitii...lamentabil...Iustine sunt un foarte bun prieten de-al tau...si iti dau un sfat: renunta tata la batjocora asta...pacat de frumusetea sportului..a apei...strica tot oamenii care cica "se pricep"...incearca-ti viata si pe alte cai...nu ale sportului ca din pacate se alege praful de el..in romania. Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  5. poate-i cauta tampoanele gloabei, sau i-o fi frica ca i-o frige vreunul, bleah.... cine-o putea ....
    Pune-i ba boule sa dea iar declaratii, fut...mortii mati de oagar.

    RăspundețiȘtergere
  6. antrenori puli in romania sa ne suga pula toti.atata am de zis toti care sau lasat o duc mult mai bine.asa ca lasativa baieti nu se poate asa ceva.SUGETI PULA DOM ANTRENORI

    RăspundețiȘtergere
  7. Caiac
    Nu asa rezolvam problemele acestui sport, rog mai mult respect, decenta si abtinere, nici noi nu-i avem la suflet pe acesti "violatori" si "dictatori" de la loturile de Kaiac, insa nu-i bagati in aceiasi oala pe toti antrenorii, chiar nu e cazul, deasemenea sunt sigur ca, federatia nu este straina de ceea ce s-a intimplat ieri. Si tot de ieri ...."libricul" stoian (probabil unul dintre "violatorii") a ajuns si asta sa-i ameninte pe sportivi cu plecarea de la lot !

    RăspundețiȘtergere
  8. Este inadmisibil ca in secolul XXI sa ne mai batjocorim in felul asta sportivii. Dupa ce ca a mai ramas o mana de sportivi adevarati in tara asta care inca lupta pentru ROMANIA, ne batem joc si de acestia. Baieti, nu va lasati calcati in picioare. Asa cum luptati pentru performantele voastre, tot asa cereti-va drepturile si chiar despagubiri morale. BAFTA si capul sus!

    RăspundețiȘtergere
  9. ba baieti poate cautau material de laba in lipsa voastra ;)pisativa pe ei de antrenorii pulii ba fratilor eu am facut canoe erau si la noi comunisti cel putin la juniori lungu, popan,da la kayac parca sau strans toti comunisti dai in masa de cacanari bai baieti pe majoritatea va stiu asa ca nare rost sa va lasati din cauza lor ca pe ei oricum ii doare in pula voi plecati si ei tot acolo o sa ramana pt ca asa e sistemul hai capul sus si fiti tari va saluta pustiu87

    RăspundețiȘtergere
  10. Normal ca asta este stilul lor. De multe ori iam auzit ca-l acuzau pe d-nul Ivan ca este prea bland cu sportivii si nu asa face treaba. Smecherii se cred tari, ca zic ca nu avem ce sa facem. Sa le aratam noi ca sunt niste javre...

    RăspundețiȘtergere
  11. "N'DOYE MAN"
    Nu va lasati baieti, ar fi cea mai mare prostie sa o faceti, suntem in 2010 si pina la Londra nu-i decit un pas, anul trecut cu Kaiacul de 4 a-ti luat locul 2 si 3 la Europenele de tineret (dupa umilitoarea calatorie de 3 zile cu rata) si locul 8 la Europenele de seniori la o miime de sec de locul 6, avind si cel mai tinar echipaj din finala (aspecte neinteresante pt conducerea federatiei, dealtfel acest lucru s-a vazut si la premierea de sfs de an, unde voi oricum nu aveti loc, nici acum si nici cind a-ti iesit campioni si vicecampioni Europeni, vicecampioni si loc 3 mondiali, etc). Am mare incredere in acest Kaiac de 4, mai ales ca aveti deja experienta competitionala, a-ti fost si la mondiale si avind in vedere ca Europenele sunt in Spania si la Moscova (si nu va mai pot duce cu rata)puteti reusi mult mai mult. Succes Campionilor !
    Rusine Brontozaurului, lipitorilor si sacalilor care nu-i respecta pe acesti foarte tineri sportivi. A,.. si o intrebare, ce cauta gloaba la Snagov exact in ziua in care s-a facut perchezitia (o fi participat si ea?), stiind ca lotul de fete se pregateste la Pitesti ?

    RăspundețiȘtergere
  12. "Intra tu, ca pe mine ma bufneste rasu" era vorba intr-un banc cu lupi batrani si infometati.
    Asta se intampla cand destepti gen becali afirma de parca ar fi cel putin procurori si detin probe ca "...observam ca se fumeaza, se bea si se consuma droguri pe ascuns in bazele cu prestigiu din tara si asta o spun din surse sigure!!!".
    Asta a spus-o la comentarii domnul cosigon aici: http://paxnautica.blogspot.com/2010/01/primul-pas.html
    Banuiesc ca de aici vi s-a tras domnilor sportivi, deci numai fumati, numai beti si nu va mai drogati in prezenta lui cosigon ca da pe teava imediat :D. Cred ca joaca toata ziua GTA SanAndreas si isi inchipuie ca toata ziua aveti timp de vicii si adrenalina.
    Cat de manevrabili se demonstreaza a fi persoanele care va decid o parte din viata, in combinatie cu experienta pe care o au din perioada comunismului aveti parte de un tratament de care nu e de vina nimeni, dar care produce ce resimtiti voi acum.
    Mai Cosigon gandeste-te cum sa faci sa-i manipulezi pe oficiali sa le puna bani in camere baietilor ca zici ca numai asta vor sportivii.

    RăspundețiȘtergere
  13. INIMAGINABIL ! RUSINEEE ! Cred ca a cazut capacul de pe latrina numita FRKC, acum cacatii vor incepe sa puta. Initiativa celor doi antrenori este incalificabila. Daca din partea cocosatului ala ramolit nu mai surprinde nimic, fiind cunoscut ca un om fara scrupule si caracter, este regretabila atitudinea secundului, care, cel putin cat a fost sportiv, a fost apreciat pentru corectitudine, moralitate si sportivitate. Rusine ! Florin Scoica, ti-ai patat onoarea si imaginea aliindu-te cu cea mai mare scursura din kaiacul romanesc. Ai incercat sa te postezi in locul elevilor tai si sa-ti inchipui cum te-ai fi simtit tu,cand venit de la antrenament ti-ai fi gasit camera devalizata, asa cum ai "sapat" tu la ei in intimitatea lacasului. Pe unde scoteati camasa domnilor antrenori, daca sportivii aveau inspiratia de moment, ca la vederea "borfaielii", sa solicite conducerii bazei, interventia politiei, reclamand disparitia unor bunuri ( bani,bijuterii,ceasuri,echipament etc.), la fel cum se procedeaza la un hotel,dupa ce-ti gasesti camera "vizitata" de unii de teapa voastra.!?. Nu credeti ca prin aceasta actiune incalificabila veti inspira pe unii rauvoitori sa profite de plecare sportivilor din camere, sa-i gadile la tescherea, lasand sa se inteleaga ca antrenorii au mai efectuat un control ?? Nesimtitilor ! V-a tampit padurea ?? Revenind,nu pot crede ca sportivii sunt usa de lacas de cult, o astfel de actiune, in situatia cand existau unele suspiciuni ale antrenorilor,se puteau efectua, dar numai in prezenta celor suspicionati. Si apoi, mai antrenorilor, daca aveti nemultumiri fata de valoarea, implicarea, atitudinea unor sportivi,de ce nu-i excludeti dvs.din lot,si-i tot indemnati sa plece daca nu le convine ceva.Ca stati prost cu simtul s-a vazut, dar si cu cel ar raspunderii ?! Oare membrii marcanti ai biroului federal cunosc situatia ?? au citit comentariile sportivilor, actuali si fosti ? De fapt toti sunteti din acelasi aluat, ati complotat ani la rand sa aduceti acest sport unde este acum. Pana unde va ajunge nesimtirea voastra ? Dl.Stoian, ai fost un mare sportiv, totdeauna ai aratat cinste si putere de lupta.Acum, in calitatea pe care o ai, ce parere-ti faci de situatie, ma intreb cum ai fi reactionat daca erai unul dintre sportivii gadilati la punga de fostul tau coleg Fl.Sepie,stiind ce temperament vulcanic esti ?!In calitatea de sef al comisiei de "greseli si nesupuneri", ce masuri ai intreprins impotriva sportivilor indiscilinati ? sau nu cunosti situatia ? Nu crezi ca ar fi timpul sa ceri demisia diabolicului si a nicotinomanei ? sau daca ti-e frica de ei, sa ceri desfiintarea grupei de kaiac baieti pentru neglijenta de a nu-si fereca usile inainte de antrenament. Baieti, voi nu renuntati pentru nimic in lume, aici este copilaria voastra, tineretea voastra, sanatatea si vlaga voastra, multi nu aveti nici un venit, va multumiti cu trei carpe si o perche de "tenesi", numai de dragul acestui sport, fara se constientizati ca succesele voastre sportive inseamna prime grase si alte foloase pentru talharii de camere. Mergeti in grup la COSR,la posturile TV de sport, la ziare, nu lasati buboiul sa se inflameze mai rau. Fiti siguri ca nimeni nu va renunta la sportivii truditori in favoarea talharilor profitori. Daca cedati acum veti fi permanent calcati in picioare de borfasii astia. Antrenati-va, aratati-va valoare pe apa, este singura madalitate de a umili hienele cu bale la gura. Bafta ! si la vremuri noi antrenori noi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu pot sa cred ce citesc? Pana la urma care a fost motivul perchezitiei? Si cel care a scris mai sus are dreptate ... ce ar fi zis D. Stoian daca se trezea cu camera ravasita? Dar el n-are cum sa comenteze acum ca e sluga la Mirladeanu si la cocosatul ala de Milicin. Ce vreti sa-l arunce si pe el de unde este cald si bine? Cat despre kaiacisti ar trebui sa poarte o discutie cu federatia, cu biroul federal si sa se lamureasca problemele.
    Bafta baieti!

    RăspundețiȘtergere
  15. "N'DOYE"
    Daca din cei care citesc acest blog, are cineva o relatie in/la presa (ziare sau tv) ai rog sa faca tot posibilul sa incerce sa-i trimita la Snagov sa vb cu baietii, sa le spuna ce pot indura copii astia, unde-s indemnizatiile, de ce este foamete la masa, cum stau cu premierile, cu controalele, cum se retin banii din diurma deplasarilor etc. Cu siguranta pt presa va fi un subiect gras. Observ ca toti cei 9 Kaiacisti au medalii la CE si CM de juniori si Tineret, deci nu sunt niste terchea-berchea, motiv pt care ai indemn sa fie mai uniti ca niciodata, sa creada in ei, sa aiba toti acelasi scopul comun, pt ca, cu siguranta leprele securisto-comuniste vor incerca sa-i sparga si sa-i divizeze prin metode bine stiute si practicate doar de ei. Nu va lasati baieti, de la voi poate incepe revolutia schimbarilor parazitilor si nesimtitilor din acest sport, succes !

    RăspundețiȘtergere
  16. Bine zis, incep trimiterea unor mail-uri catre posturi tv, ziare si federatie, sa vedem cine are dreptate, iar aceasta dreptate sa se faca. Urati-mi succes iar cei care care pot ajuta la indepartarea "dictatorilor" sa nu ezite sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cel mai corect și credibil ar fi dacă sportivii înșiși ar scrie pe forumurile publicațiilor de sport și ale televiziunilor și să relateze exact ce s-a întâmplat. Tot ei ar trebui să solicite ajutorul mass-mediei și mediatizarea acestui abuz inimaginabil, în sec. XXI. Dar tare mi-e teamă că mârlădeanu & comp. îi vor intimida, îi vor amenința și îi vor timora în așa măsură că totul va fi mușamalizat, iar abuzurile -de orice fel- vor continua. Dacă sportivii ar avea sânge în instalație, nu ar trebui să treacă atât de ușor peste acest episod scandalos.Ei ar trebui să se adreseze mass-mediei și să vorbească fără frică.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da-ti exemple de televiziuni si presa unde se pot adresa sportivii cu ajutorul internetului. Nu de alta dar altfel nu au cum, cel putin kaiacistii sunt "arestati la domiciliu", din cate am inteles nu au voie sa paraseasca cantonamentul

    RăspundețiȘtergere
  19. Tovarasi conducatori ai F.R.K.C. ati face un bine kaiac-ului si sportului romanesc, daca ati avea demnitatea sa va dati demisia si sa plecati acolo unde-i sta bine calatorului (cu drumul).Nu va este de-ajuns ca 5 ani de zile ati dus kaiac-ul si mai ales canoea romaneasca, de la 7-8 medalii la C.M. si C.E. la o amarata medalie de bronz, acum doriti ca in urmatorii 5 ani sa ramaneti si fara aceasta amarata medalie si fara putinii sportivi care abia mai reusesc sa alcatuiasca Lotul Olimpic, folosind metodele comuniste din tineretea tovarasului Milicin "Emanuelle Globenstein".Rusine sa va fie tovarasi, si in continuare va dedic acest pamflet care trebuie luat ca atare(Milicin poate s-o ia cum vrea):
    Pentru tovarasul Pulicin
    Am un mesaj divin,
    Cat mai ai de trait
    Viagra de-nghitit
    Si pe Gloaba de "calarit",
    Mintea ta cazuta-n pula
    Cum mai vrei kaiac-ul
    La Olimpiada s-ajunga
    Cu fumatoarea,antrenoare
    Pe deasupra si fata mare
    Intre degetele de la picioare,
    Lasati-va amandoi de kaiac
    Ca unghii sunteti buni de taiat.
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  20. ba baieti toti sunteti tari si buni de pus pe rana dar cind su intimplat la alte cluburi evelimente mult,mult mai grave nu ati spus nimic de ce???

    RăspundețiȘtergere
  21. Vai incep sa se disculpe. Deja le este frica si incearca sa ne linisteasca. Chiar nu este grav ce fac astia de la putere de acum ... asa este cum sa fie grav cand sunt oamenii vostri.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ați și uitat de problemele kaiaciștilor, care sunt sechestrați în cantonament și care așteaptă sprijinul nostru. Vă irosiți energiile și armele în dispute sterile despre cât de „bună” este sau nu o oarecare Gabi și cine ar dori sau nu să mototolească niște cearșafuri cu ea. Iar vinovații joacă la botez. Hai că-mi vine să borăsc...

    RăspundețiȘtergere
  23. Daca o tineti tot asa problemele nu se vor rezolva in veci. Pe ai batrani e clar ca nu ii mai poate schimba nimic, dar faptul ca sunt cum sunt va poate ajuta sa va modificati modul de interactiune cu ei in asa fel incat sa obtineti ce doriti de la ei. In mod sigur cu anonimate in care doar jignim, injuram si ne plangem nu o sa obtinem nimic. Trebuie sa realizati ca un pic de responabilitate nu are cum sa va faca rau pe termen lung, chiar daca antrenorii la inceput vor considera lipsa de respect. Cereti intr-o forma cat mai corecta ceea ce doriti, cu asumarea identitatii, si cu consecventa si nimeni nu va avea ce sa va faca. Daca vine antrenorul dimineata la incalzire si te ia cu: "Ce ziceai ce blog ca vrei tu mah Ceausule?" nu insemna ca ti-a facut ceva. Daca nu esti in stare sa porti un dialog cu el, pentru ca te duce in zone pe care nu le stapanesti o poti face in scris fie pe mail-ul antrenorului/oficialului vizat fie pe blogul asta, dar asigura-te ca si colegii tai nu iti fac demersul zadarnic prin injuraturi si jigniri.
    Cat despre faptul ca "vinovatii" joaca la botez, nu ar trebui sa o vedeti ca pe o circumstanta agravanta, ca nici nu e. Si voi nu sunteti in razboi cu oficialii/antrenorii, sunteti intr-un parteneriat, numai ca momentan nu va cunoasteti nici unii nici altii competentele, obligatiile si drepturile, de aici si conflictele.

    RăspundețiȘtergere
  24. spectatorul de la loja I8 februarie 2010 la 12:05

    va dau dreptate ca stilul acesta de a face perchezitii si de a se adresa sportivilor nu este nici pe departe productiv
    lotul este tinar si antrenorii ar trebui sa tina cont de acest lucru sa ii educe prin exemplu , ca acesti tineri sa ajunga profesionisti nu sa abandoneze marea performanta inainte de a ajunge la ea etc
    Pe de alta parte acestea sunt antrenorii , nu exista altii mai buni care nu au fost sau nu sunt pe la loturi si FRKC nu va aduce antrenori straini de aceea trebuie gasita o cale de a comunica si de a face performanta

    Ca fapt divers COR a inclus 6 federatii in programul de burse olimpice pentru sportivi , ,,,,dar FRKC din FLOTILA DE AUR a ajuns un fel de roata a saptea la caruta COR , si asta doar din cauza politicii de a face performanta a FRKC

    Daca s-ar da burse pentru cine se imbogateste mai repede ca participant la actul de conducere , baietii nostri ar fii fost din nou FLOTILA DE AUR , a masinilor si vilelor ,,,, asta de succes

    le doresc succes sportivilor ,,,un spectator

    RăspundețiȘtergere
  25. BelfeGORE din CHITILA8 februarie 2010 la 16:20

    Domnule Buciu,


    Reluți, aici, o temă dragă dvs, și anume conflictul între generații.În opinia mea, tinerii și „ăi bătâni”, în egală măsură, prezintă aceeași rezistență la ideea de a se schimbaei înșiși. „Ăi bătrâni” nu mai pot fi schimbați, iar cei tineri nu vor să se schimbe, deci rezultatul ecuației rămâne același. De aceea schimbarea mentalităților este un proces dificil și îndelungat, iar matricea socio-culturală a unui popor rămâne practic neschimbată, vreme de generații. Conflictul între generații este, pe de altă parte, motorul progresului și al ideii de înnoire a societății.

    Cu privire la parteneriatul dintre sportiv și antrenori/oficiali, la nivel declarativ, teoretic, aveți dreptate.Dar, practic, ne aflăm într-un cerc vicios. Niciuna dintre părți nu are INTERESUL de a-și cunoaște nici competențele și nici drepturile și obligațiile, pentru că s-ar putea să iasă în pierdere la cel puțin un capitol și să constate că regula de bază este SĂ DAI MAI MULT ȘI SĂ PRETINZI MAI PUȚIN DE LA CELĂLALT. Cui îi convine să accepte această regulă de bun-simț?!? Sportivul va considera întotdeauna că regulile sunt făcute să fie încălcate, iar antrenorii/oficialii că sunt D-zei pe pământ, cu drept univoc de decizie asupra celeilalte părți.De aici, starea de război...


    PS Am postat pe PAX NAUTICA 2 comment-uri și nu înțeleg ce anume v-a deranjat atât de mult încât ați decis nepublicarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  26. BelfeGORE din CHITILA8 februarie 2010 la 17:03

    Este evident faptul că la acest subiect au postat comment-uri sportivii și simpatizanții lor.Am văzut și comentariul unui tânăr antrenor, Bogdan Buciu, pe care, personal, îl prețuiesc foarte mult, dar mi s-a părut destul de evaziv și nuanțat.M-aș fi așteptat să fie mai tranșant și să se poziționeze mai clar de-o parte sau alta a părților aflate în conflict.Premisa că adevărul este undeva la mijloc nu funcționează totdeauna; sunt lucruri care se fac și lucruri care nu se fac, pur și simplu.

    Aș fi fost curios să aflu opiniile mai multor antrenori, din generații diferite. Mi-ar fi plăcut să ia atitudine , de pildă, d-nul Zabet care are întotdeauna păreri pertinente, aplicate și este un fin cunoscător al fenomenului kaiac-canoe.Este un om la a cărui părere mă raportez și a cărui experiență în domeniu îl face un purtător de mesaj remarcabil.

    Cât despre bursele olimpice acordate de COSR, de la care kaiacul a fost exclus, aceasta este consecința celor întâmplate în vara și toamna anului trecut precum și a felului reprobabil în care au fost„rezolvate” vendetele de către conducerea federației.

    RăspundețiȘtergere
  27. Caiac
    Astazi in editia online Prosport a aparut un interviu cu Ivan Patzaichin. Va invit sa postati acolo, tot ceea ce a-ti scris pe acest blog, pentru a vedea toata lumea sportului, cine sunt cei care l-au indepartat au ramas in locul marelui campion.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Belfegore
    va rog sa ma credeti ca nu stiam ca am setat blogul pe moderarea comentariilor. De indata ce am citit mesajul de aici am intrat si am dat publicarea comentariilor fara sa le citesc, le voi citi dupa ce postez asta si voi schimba setarea de moderare (cred ca a ramas de cand ma hotarasem sa mai invat ce fac functiile blogului).
    Cat despre faptul ca generatia tanara de antrenori nu vrea sa se schimbe am doua obiectii:
    - in afara de persoana mea mai cunosc cel putin 2 cazuri de antrenori tineri care isi infrang inertia de modus operandi cu ajutorul intelictului, auto-controlului si reflectiei, deci generalizarea nu e absoluta.
    - orice antrenor isi doreste sa faca ce e mai bun in antrenamentele lor, cei tineri nefiind suficient de stapani pe sine in privinta cunostintelor detinute se vor schimba daca vor avea niste exemple de urmat si un cadru in care sa cunoasca acele exemple.
    Cat despre faptul ca nu am luat pozitie mai ferma, va asigur ca nu dintr-o ratiune win-win, asigur pe oricine ca nu sunt un oportunist, prefer sa mor cu principiile mele in brate, cei care ma cunosc indeaproape cunosc asta. Am citit destul de tarziu mesajul si tabara celor care condamna era deja coagulata si foarte activa intr-un fel cu care nu vreau sa fiu asociat. Ca gest, spun ca actul antrenorilor care au cautat in gentile si camerele sportivilor este total condamnabil, nici parintii nu fac asa cu copii lor intr-o tara civilizata. Eu daca mai eram sportiv acum, aveam ce le face antrenorilor, pe vremuri ca juniori am rezolvat o problema de abuz cu antrenorul de la lot.
    Va rog frumos, daca aveti incredere ca nu va voi deconspira identitatea, sa imi spuneti si mie cine sunteti pe bogdanbuciu@ymail.com, 0720107529 oricum, ca mor de curiozitate.

    RăspundețiȘtergere
  29. BelfeGORE din CHITILA8 februarie 2010 la 23:06

    Domnule Buciu,

    Vă mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi răspunde atât de aplicat la comment-urile mele.Vă rog să-mi permiteți să vă rețin atenția cu câteva clarificări pe care le suscită amabilul dvs. răspuns. Vă asigur că nu mi-am permis să fac generalizări exhaustive când am scris că tinerii nu vor să se schimbe, cu atât mai puțin m-am gândit să incriminez o anumită categorie socio-profesională. Aș zice mai degrabă că am făcut o generalizare calitativă, ce vizează trend-ul, și nu una cantitativă. Recunosc că orice generalizare este păguboasă și este imposibil să nu nedreptățească pe cineva, dar studiile psiho-pedagogice arată că tinerii, mai ales adolescenții, sunt mai refractari la schimbarea de sine.

    Cât despre mine, pot să vă spun că sunt un împătimit al acestui sport și, în orice caz, un om căruia îi pasă, pur și simplu, ca multora care populează acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  30. domn antrenor federal
    am o uratura buna
    care vine direct din pula

    ''brontozaurul milicin
    i-o trage lu Gloaba in chin
    zi si noapte cat il tine
    pana cand moartea ii vine,
    vertical si orizontal
    mai incearca si oral
    de prezervativ nu-i nevoie
    pampers cumpara cu tone
    de lubrifiant nici atat
    ca si watty linge adanc.
    Si gloaba se lauda
    ca bine ii mai mergea
    ziua intre antrenamente
    noapte 90 de procente
    Si anal ar incerca
    dar ei cand s-or cracana
    in infarct el ar cadea
    si ortul popi ar da
    Dar mai bine nu incerca
    ca moartea indata il va lua
    si Gloaba fara servici ar ramanea
    Si acum in inchiere
    eu va zic la revedere
    va-s mai zice cate una
    dar oricum iti moare pula
    Milicine de nu citesti
    PULA sa mi-o belesti:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:**

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru buciu : mai mare dovada de comunist imputit care esti nu se putea da...daca si tu te mai numesti antrenor(necunoscut de fapt de mai nimeni, dupa cum spunea cineva in alt com.), atunci mi-e din ce in ce mai clar ca in sportul asta ai intrat cu cine stie ce pile, relatii si spaga, daca-ti permiti sa inciti la violenta si ura sportivii !
    Ca lingau si pupincurist al mai marilor de la federatie iti permiti sa vii aici si sa dai lectii si sfaturi la cei care cu adevarat vor si fac ceva pt. sportul asta, dovedind cat de securist ai fost, esti si vei fi !!! Rusine!!!

    RăspundețiȘtergere