duminică, 28 februarie 2010

Florin Popescu

Florin Popescu ( nascut pe 30 August 1974 in loc. Iancu Jianu, jud.Olt) este unul dintre cei mai buni sportivi din perioada de dupa '90. El a inceput cariera sportiva la clubul de kaiac-canoe din orasul Orsova, el fiind indrumat spre canoe.
Pe perioada carierei sportive el a reusit performante greu de egalat, fiind medaliat de 19 ori la Campionatele Mondiale ( 7 aur, 9 argint, 3 bronz). El a reusit, impreuna cu colegii de echipaj, sa faca auzit imnul Romaniei in marile orase al lumii ( Duisburg, Dartmounth, Poznan, Sevilia, Gainesville, Mexico City, Szeged, Milan).
Apogeul performantei sportive la reusit sa il atinga in vara anului 2000 la Sydney (Australia) unde, impreuna cu Mitica Pricop, au resuit sa castige titlul olimpic in proba C2-1000m, totodata au reusit sa fie medaliati si cu bronz, la aceiasi editie, in proba de C2-500m.
El si-a "predat" pagaia la nea' Gheba in anul 2005, punand punct unei frumoase cariere sportive, ramanad un extraordinar exemplu pentru sportivii care l-au urmat.
Totusi, el nu a parasit malurile Snagovului alegand sa fie antrenor si sa impartaseasca din experienta lui sportiva si urmatoarelor generatii de canoisti.

4 comentarii:

  1. Florin Popescu, a intrat in galeria marilor valori sportive mondiale din anul 2000, un an plin de succese. A fost anul in care alaturi de Mitica Pricop, nu au pierdut nici o cursa, cu exceptia celei de C2 500m la JO-Sidney. Cariera lui sporiva a inceput la Orsova si s-a incheiat cu un palmares de invidiat si f. greu de egalat, 35 de medalii la CE,CM si JO.
    Este recunoscut faptul, ca este cel mai titrat canoist roman de la Ivan Potzaichin incoace.
    Si acum, in nostalgia JO de la Sidney, sunt convins ca daca in ziua finalelor olimpice pe 500m, vremea era normala, cei 2 supercampioni, castigau si a-2-a medalie de Aur.
    Nu a fost sa fie !
    In cinstea performantelor celor 2 mari campioni si nu numai,am editat monografia "Aur opimpic dupa 16 ani", cu un motto : "Sa nu spui niciodata, NU, NU SE POATE" !.
    In 2005 a inceput activitatea de antrenor, in care eu unul cred ca avea succese asemanatoare.
    Oltene(mic),am incredere in tine si iti doresc succes !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  2. Atentie ! Toti cei complexati pe linie sportiva,toti cei care aveti impresia ca prin rautati verbale (total negandite si nefondate)adresate SCOLII DE KAIAC CANOE - ORSOVA sau profesorilor de acolo, va rog sa cititi cu mare atentie scrierea despre culplul Fl.Popescu - Mitica Pricop. Va mai trece mult timp pana cand vom mai avea bucuria sa citim astfel de randuri.Au trecut deja 10 ani,suntem in situatia de a numara pe degete sportivii cu care sa incropim un "lot National", am ajuns in situatia cand ne bucuram sa prindem o finala A,ne vom uita la TV in 2012, la fel ca la JO de iarna si ne vom bucura pt,victoriile nemtilor,ungurilor,polonejilor. ORSOVA ! fa ceva pana nu se va ajunge la vorbele mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. O cariera sportiva de invidiat incarcata cu medalii incepind cu europene si sfirsind cu cele olompice. Felicitari si i-ti doresc succes incontinuare in cariera de antrenor. Din anii junioratului i-mi reamintesc antrenamentele care erau facute poate mult peste puterile noastre conditii asa cum erau, dar putem spune un lucru eram indragostiti de kayak si canoe ne culcam cu gindu la el si ne trezeam gata pentru inca o zi cu citeva zeci de kilometrii si alte ore de antrenament. Nu este lauda nu este exagerare doar va spun exact cum a fost. Ce ani frumosi care si-au dat roadele in Olteanu al mic si nu numai nu pot sa inchei fara sa amintesc pe Pricop, Averian , Raluca ... sanatate la toti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un sportiv de o mare valoare dar si un om extraordinar.Ma bucur ca in comuna Iancu Jianu s-a nascut aceasta valoare a sportului romanesc.

    RăspundețiȘtergere