sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Lotul Olimpic de Kaiac-Canoe al Japoniei in cantonament la Timisoara!

Timp de o luna Lotul Olimpic de Kaiac-Canoe al Japoniei au efectuat un stagiu de pregatire la Timisoara. Aici, sub indrumarea antrenorului emerit Octavian Ispas, s-au pregatit : Shinoibu Kuatmoto ( loc 5 k2 JO Beijing) Ayaka Kuno ( loc 6 k4 JO Beijing ) , Suzuki Yasushiro K1 1000m , Momotaro Matsushita k1 200m , Asumi Ohmura k2 500, impreuna cu ei se antreneaza si reprezentatul Romaniei, Mada Florean; el fiind produsul unei foarte bune colaborari intre antrenori clubului Dinamo si antrenorul Octavian Ispas.
Am reusit sa stau de vorba cu domnul Ispas ,el invitandu-ma la o plimbare de la hotel la bazinul de inot.
Japonezilor le-au placut foarte mult conditiile de la Timisoara. "De la ultimul antrenament din Timisoara, dupa o luna de lucru, unde am facut la inot cam 115km. Am reusit sa iesim si de cateva ori pe apa, am fost sprijiniti de Fcultatea de Educatie Fizica si Sport Timisoara din cadrul Universitatii de Vest, care ne-a permis sa facem testele de VO2max etc in conditii foarte bune cu aparatura de ultima generatie .Japonezii au fost foarte multumiti in Timisoara si le multumesc tuturor celor care i-au sprijint." a precizat domnul Ispas.

Am intrebat de sportivul Mada Florean, care este evolutia lui in antrenamentul impus de domnul antrenor: "Mada a tras din greu la inot , nefiind obisnuit cu un volum asa de mare si la o intensitate ridicata , dar pana la urma s-a obisnuit cu efortul si eu sunt multumit de evolutia lui , mai avem insa de lucrat la tehnica si in urmatoarele 6 saptamini, maine vom pleca la apa calda in Portugalia, se va rezolva. O sa fie foarte greu pentru toti."
Se pare ca nu ati venit cu intrega echipa....
"Da asa este...Din pacate, restul s-au retras, am o generatie noua .In Portugalia mai vin doua fete si un baiat care sunt studenti si din cauza examenelor nu au putut veni in Timisoara. Speram ca la anul in aceeasi perioada sa venim la Timisoara cu intrega echipa si.....cine stie....poate va deveni o obisnuinta cantonamentul in orasul de pe Bega"













4 comentarii:

  1. Felicitari domnului Ispas pentru aroma de profesionalism si competenta care vine dinspre Timisoara. E bine ca ne mai calca pragul oameni care inteleg sa faca SPORT si ca exista un antrenor care nu are in cap doar sloganuri ci intelege ce face in fiecare secunda. Mult succes Octavian, din poze vad ca folosesti si mijloace la care si lotul nostru de juniori ar rade ca la gradinita, mi se par destepte exercitiilea alea de pentru abdomen. Multa bafta si lui Mada.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine ma irita faptul ca romanii nostrii se antreneaza intr-o sala,defapt cred ca e prea mult spus sala ,intr-o incapere cu cateva aparate si cu o oglinda pusa pe un perete,iar cand vin altii de prin alte tari ii baga in niste sali.Oare de ce sportivii nostrii nu au parte de asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Frate anonim ce pana mea vorbesti acolo. esti cumva vreun decorator de interioare? Ce conteaza sala? si de unde ai ajuns la concluzia ca strainii se antreneaza in " niste sali" ( preupun ca vrei sa spui "sali bine dotate".
    Frate..japonezii se antreneaza unde vor ei pt ca se antreneaza pe banii lor. Ce e in neregula cu sala de la lot de exemplu??!?!?! esti prost

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma intreb, oare de ce uni nu pot sa accepte parerile celorlati ? E chiar asa greu sa ignori ceea ce te supara si/sau sa-ti spui parerea fara a jigni?
    Toate cele bune pentru intreaga echipa!

    RăspundețiȘtergere