sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Grasu.....

de Razvan Ionascu
Iulian Şerban are 24 de ani şi toată viaţa înainte. Dând dovadă de un optimism molipsitor, dublul campion naţional la caiac vrea să participe la Campionatele Mondiale de la Poznan (Polonia) şi se consideră un om fericit, chiar dacă a rămas fără un picior şi a fost la un pas de moarte în urma unui cumplit accident petrecut cu patru ani în urmă.

Iulian Şerban a început să practice caiacul acum 12 ani şi continuă să o facă şi astăzi, în ciuda handicapului sever. “Vreau să particip la Campionatele Mondiale de la Poznan (n.r. - 19-22 august), la secţiunea rezervată persoanelor cu dizabilităţi. Vreau să câştig medalia de aur la proba de 200 de metri sprint, dar am nevoie de o barcă specială pentru problema mea”, a declarat sportivul, arătându-ne proteza din titan, în valoare de 37.000 de euro, care îi înlocuieşte piciorul drept.

“Nenorocirea s-a produs pe 13 mai 2006. M-am grăbit să prind un tren în gara Buşteni, dar am alunecat de pe scara vagonului sub roţi”, şi-a început Iulian povestirea.

“Am rămas conştient şi am văzut cum îmi este retezat piciorul drept”, a continuat caiacistul. “Am fost ciopârţit complet. Aveam tăieturi la cap, plămânul lipit, ficatul rupt, o leziune a coloanei vertebrale şi piciorul stâng zdrelit serios. Se punea problema dacă voi mai trăi sau nu”, şi-a amintit sportivul. În cele din urmă, medicii l-au salvat şi i-au refăcut parţial piciorul stâng, care fusese descărnat. “Astăzi sunt fericit pentru simplul fapt că trăiesc. E cel mai de preţ dar pe care ni l-a dat Dumnezeu, indiferent de greută- ţile prin care trecem”, a încheiat Iulian Şerban.

A avut multe probleme la membrul inferior drept

Înainte de groaznicul accident din mai 2006, Iulian Şerban mai avusese probleme cu piciorul drept. În perioada junioratului a trebuit să ia o pauză prelungită, după ce un accident grav la gleznă i-a obligat pe medici să-i aplice nu mai puţin de 14 copci!

Visează să i se cânte imnul Iulian

Idolul lui Iulian Şerban este fostul mare caiacist român Vasile Dîba (56 de ani), campion olimpic în 1976. “Visez să ajung ca Vasile Dîba, să mi se cânte şi mie imnul pe podium”, a spus Iulian.

Cere ajutorul lui Silviu Prigoană

Pentru a-şi putea îndeplini visul de a participa la Campionatele Mondiale de caiac, Iulian Şerban a apelat la ajutorul omului de afaceri Silviu Prigoană (foto), care are, la rândul lui, proteză de titan. “Cred că domnul Prigoană m-ar putea ajuta să-mi procur proteza specială de care am nevoie”, a spus sportivul de 24 de ani.

sursa:http://www.libertatea.ro/stire/calcat-de-tren-274127.html

9 comentarii:

  1. Ii urez multa bafta! Nu poate obtine o medalie greu daca a avut vointa si a trecut prin ce a trecut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii urez mult succes lui Iulian si daca nu are deja un antrenor in gand sau nu vrea sa se antreneze singur ma ofer sa colaboram la proiectul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulian draga te rog sa ma crezi ca nu-mi este mila de tine, nu te compatimesc dar te admir din tot sufletul meu. Te admir pt. ca nu-ti doresti sa alergi, nu-ti doresti sa dansezi, nu-ti doresti sa schiezi, iti doresti sa faci kaiac,sa uiti cand vei fi in barca, prin ce ai trecut, sa uiti cat suferi in prezent, si sa te simti, din nou, la fel de nomal ca pana acum.Fizic, ai fost normal,si ai avut marea sansa ca in acea perioada sa faci kaiac,sa inveti sa rupi din tine, sa suferi, sa te uiti la balizele de sosire avand impresia ca nu vin spre tine ci se departeaza, sa-ti doresti un strop de apa cu toate ca erai inconjurat de ea, ca sa-ti potolesti setea care-ti lipea limba de cerul gurii,ai blestemat,in gand, omul care te-a adus la kaiac, dar ai invatat sa induri, si sa treci peste toate. Asta te face ca acum sa-ti doresti sa urci iar in barca, acolo te vei simti din nou egal cu ceilalti oameni, acolo vei evita compatimirile idiotilor si vei castiga admiratia si respectul oamenilor care chiar daca nu au suferit trairile tale, stiu sa la aprecieze. Dragul meu,folosind o zicere la moda, ma adresz tie spunand : JOS PALARIA !

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulian Serban a fost unul dintre cei mai valorosi sportivi care au practicat kaiacul in ultimii 10 ani. din pacate,undeva inainte sa termine perioada junioratului s-a intamplat ceva...din cauza lipsei conditiilor sociale de la centru olimpic si lotul de juniori, s-a plictisit si nu si-a mai gasit motivatia iesind la antrenamente in lehamite .Poate e vremea pentru un nou inceput. Grasule, sunt convins ca inca mai ai in tine vointa de fier de care ai dat dovada de fiecare data cand ai vrut sa faci treaba. Bafta si sper sa iti gasesti un sponsor

    RăspundețiȘtergere
  5. As vrea sa il ajut pe Iulian ,cu o barca buna si sa colaboram , eu il respect mult si ii cunosc talentul si potentialul te rog sa imi scrii pe sa pot sa iti fac si niste propuneri concrete , email ispas_octavian@yahoo.com
    Cu respect
    Octavian Ispas
    Timisoara

    RăspundețiȘtergere
  6. lipitorile!!!!cand i-a fost mai greu nimeni nu a fost interesat de persoana lui....(ma refer la antrenori!)

    RăspundețiȘtergere
  7. lipitorile ,,adica Buciu Bogdan si Ispas , ma deranjeaza foarte mult cuvintul asta , si cred ca si pe Buciu il deranjeaza , noi suntem antrenori , (slabi , mediocri , buni etc ) ,
    ce este gresit in gestul lui Buciu de a se oferi sa il ajute pe Iulian , este doar un gest normal pentru un antrenor , meseria noatra este de a antrena , asta credem ca putem face si daca ne-a bucurat faptul Iulian vrea sa continue acest sport , nu inseamna ca ne-am lipit la ceva , poate la o munca in plus facuta cu placere
    Despre oferta mea cu barca nici nu mai are rost sa comentez , o faceam din inima si intradevar trebuia sa ma lipesc la Nelo sa ii intermediez acaesta barca speciala lui Iulian , aici da cred ca eram lipitoare , dar o fac cu placere in continuare daca pot
    Anonimule , sper ca esti barbat si cind te intilnesti cu noi pe la concursuri sa vii in particular sa iti ceri scuze pentru prostia de pe blog si incearca sa analizezi mai bine situatia ca si baiatul meu de 7 ani intelege sa citeasca mai bine printre rinduri

    Ispas Octavian

    RăspundețiȘtergere
  8. Auzi "Domnule Anonim" , cui le spui tu lipitori ? Singuru care e in plus in toata discutia asta esti tu.... Pacat ca privesti lucrurile din punctu asta de vedere. Esti cumva invidios ?
    Daca ai coloana vertebrala ti-ai cere scuze ! Pt ca oamenii care au da dovada de bun simt de-a lungul anilor si s'au catigat respectu (toate astea prin proprile forte) nu cred ca merita sa li-se atribuie un asemenea cuvant .
    Un gest admirabil ! Jos palaria !

    RăspundețiȘtergere
  9. Caiac
    Respect,Ispas Octavian si pe cei care inca mai incearca sa faca ceva pt Kaiacul Romanesc. Nu lua in seama cuvintele celui lovit de sindronul "prostaricu". Cit despre copil, sa-ti traiasca, dar doar in felul asta ai putem cali si imuniza pe copii nostri la atacurile vietii astea de "rahat". Stiu ca este anormal, crunt si realist,ca ne doare adevarul, asta e, traim in .... ROMANIA !.

    RăspundețiȘtergere