joi, 3 decembrie 2009

SUFLET DE SPORTIV CE ACUM BANTUIE VIATA NORMALA

De Ricu Ovidiu-Ionut

Acest sport e cunoscut pt faptul ca iti dezvolta aproape toate grupele musculare,te face mult mai puternic,iti dezvolta reflexe mult mai bune si te maturizeaza de la varste mici datorita faptului ca vrei nu vrei trebuie sa treci prin tot felul de dificultati,pt ca atunci cand rostesti cuvantul de CAMPION indiferent de statut national sau international,pui in balanta foarte multe lucruri ci anume ambitie enorma,un efort supra-omenesc prelungit,rabdare,nervi controlabili,etc
Pe de alta parte in afara de munca titanica si dedicare completa sportului pt a atinge performante bune mai iti trebuie si conditii materiale,sustinere(pt ca altfel te mananca ,,rechinii,,)iar in final dupa toate eforturile si sacrificiile depuse ori castigi ori nu,dar macar un lucru e bn stiut,,INDIFERENT DACA ESTI PE PODIUM SAU NU tot UN INVINGATOR TE NUMESTI ci pt simplu fapt ca ti-ai dedicat o anumita perioada din viata muncii centralizate si fara a fii rasplatit material ci doar sufleteste dar din rasplata sufleteasca nu te poti hranii o viata intreaga. Asa ca acest sport prea putin cunoscut este un sport pt oamenii puternici si oamenii care in interiorul lor au inca spiritul stramosilor si nu ma refer aici la cei care se chinuiau sa inventeze roata ci la cei care doreau sa acapareze teritorii si sa fie de neinvins,la adevarati luptatori care nici dupa ce ramaneau fara picioare nu incetau sa lupte si care dupa ce isi atingeau telul cadeau si nu se mai ridicau dar se alegeau cu visul implinit si cu admiratia celor din jur pe care ii motivau si parca le aprindeau si lor vapaia care sa-i indrume spre asi atinge si ei scopurile indiferent de sinuozitatea drumului parcurs si de greutatile intalnite,pt ca cineva a zis ,,un lucru de valoare nu se obtine niciodata usor,, pt ca altfel toti am face lucruri de valoare zilnic,ba chiar atunci cand ne-am duce la WC am putea sa zicem ca ne ducem sa facem un lucru de valoare !
DESPRE ACEST SPORT ASI PUTEA SA VB PREA MULT DAR NU STIU DAC SE MERITA PT CA NIMENI NU MA PLATESTE PT ASTA!SI NICI ATUNCI CAND FACEAM SPORT NU ERAM PLATIT PT MUNCA DEPUSA!
SI DE CE SA CONTINUAM SA FACEM LUCRURI CARE NU NE OFERA UN VIITOR SI CARE NU NE RASPLATESC EFORTURILE!
PT CA IN VIATA MAI AVEM NEVOIE SI DE BANII,NU NE HRANIM DOAR DIN IMAGINI SI IMAGINI FRUMOASE CA ACELEA CAND TE UITI CE MASINA FRUMOASA ARE ANTERENORUL TAU SI ITI ZICI IN SINEA TA ,,DOAMNE CAND O SA AM OCAZIA SA AM SI EU UNA LA FEL,,
/RASPUNSUL E SIMPLU/
---NICIODATA---ASTA DAK NU CUMVA TE HOTARASTI SA ITI ALEGI ALTCEVA UNDE SA FII PLATIT PT EFORTURILE DEPUSE!!!!!
PT CA ASA ESTE IN VIATA!
MUNCESTI = AI
NU MUNCESTI = NU AI
IN KAIAC-CANOE POTI SA MUTI SI MUNTII DIN LOC PT CA TOT ACELASI RASPUNS VEI PRIMII ,,NU SUNT BANII,I-A MANCAT LUPUL !"SI ATUNCI TU STAI PE GANDURI SI TE-NTREBI,, MA SA FIE VREUN ANTRENOR LUPU PE ACOLO PE SUS CARE SA NE MANANCE BANII !!!! ,,
BINEINTELES CA TOT ANTRENORUL ESTE CEL CARE TE IMBARBATEAZA SI ITI ZICE,, LASA CA O SA FIE SI MAI BN,TU CONTINUA SA MUNCESTI,VEI VEDEA...!!!!
SI PE DE O PARTE CAM ARE DREPTATE CA O MASINA NU SE CUMPARA FARA BANI SI O CASA NU SE CONSTRUIESTE NEAVAND NIMIC! SI ASA SPORTIVUL OFTEAZA SI IAR OFTEAZA SI PANA LA URMA II ESTE BINE SI E FERICIT SI STA SI SE GANDESTE CARE E MOTIVUL PT TOATE ASTEA SI APOI OBSERVA CA EL NU MAI FACE SPORT SI CA EL ARE O SLUJBA SI CA ARE SI UN BAN SI ABIA ATUNCI OBSERVA CA SANATATEA NU TI-O INAPOIAZA NIMENI SI CA TIMPUL ESTE NERECUPERABIL DAR SI CA TOTUSI VIATA E FRUMOASA SI ASTA ORIUNDE DAR NU LA KAIAC-CANOE PT CA NICI SALAHORII(SALAORI)NU MUNCESC DEGEABA ! APROPO DE SALAHORI(SALAORI), ERAM LA VIZA MEDICALA LA BUCURESTI SI LA CARDIOLOGIE CAND AM AJUNS DOAMNA DOCTOR NE-A INTREBAT PE MN SI PE UN COLEG CE SPORT FACEM !
NOI AM RASPUNS CA FACEM CANOE iar dansa ne-a raspuns asa:,, AAAAAAAA SALAHORI,DE CE NU ATI SPUS ASA! PRIMA DATA AM CREZUT CA O ZICE IN NUME DE RAU DAR DUPA ACEIA NE-AM CONVINS CA ERA O DOAMNA DE NOTA 10 SI AM DISCUTAT MULTE CU DANSA SI NE-A POVESTIT CA SI FIUL EI A FACUT KAIAC DAR A RENUNTAT SI E MULT MAI BN ASA! SI NE-A DAT ZECI DE MOTIVE CARE SA TE FACA SA RENUNTI SI MOTIVE MEDICALE!
ASA CA DAK VREI UN SPORT CARE SA TE DEZVOLTE ARMONIOS SI SA FII SANATOS DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC SI MENTAL NU ALEGE SPORTUL DE PERFORMANTA SI DAK TOTUSI TE RISTI , NU TE RISCA DEGEABA !
PT CA DIN CATE SE STIE CAM... O VIATA AI !

22 de comentarii:

  1. E pacat sa practici sportul asta, sa obtii si performante notabile si cu toate astea sa vorbesti doar negativ despre munca ta, doar cu gandul la masina antrenorului, la banii pe care ii astepti ca rasplata pentru faptul ca faci antrenament. Eu credeam ca scopul antrenamentului e sa te faca mai puternic, mai tare decat ai fost, sa te apropie de perfectiune, nu sa reprezinte un mijloc de ati castiga existenta.
    Cred ca daca pentru ceea ce faci cu placere si pasiune esti si remunerat ar trebui sa te consideri norocos. Asta pana la nivelul la care performanta ta te claseaza in topul celor mai buni seniori la nivel mondial, atunci mi se pare normal sa fii sustinut financiar pentru a obtine mai mult.
    In majoritatea covarsitorea a tarilor dezvoltate, sportivul isi cumpara tot echipamentul folosit in cadrul antrenametului, isi plateste antrenorul si isi asigura medicatia. Sunt sportivi care se duc zilnic la facultate sau servici ca dupa aceea sa mearga la antrenament si cu toate astea fac performanta. Nu cred ca printre principiile olimpismului se numara si remuneratia.
    Asta e doar punctul meu de vedere, nu sustin ca asta e calea de urmat, dar sunt convins ca si la noi vor fi din ce in ce mai multi sportivi care vor pasi pe acest drum. Un drum la capatul caruia marea performanta o reprezinta atingerea perfectiunii si nu inavutirea.

    Multa sanatate!

    Radu Daniel

    RăspundețiȘtergere
  2. Inainte de anul 1990, sportivii romani erau considerati "profesionisti saraci", dar cu performante deosebite.
    Dupa 1990, sportivii romani au devenit "amatori fara performante" si cu mentalitati invechite !?!
    Daca vreti cu adevarat sa faceti performanta sportiva, cautati-va modele performante !!!
    Un bun cunoscator al fenomenului sportiv de inalta performanta.

    RăspundețiȘtergere
  3. La cluburi mari de jun.ce firme catering le asigura hrana zinlica si cite calorii contin?Un sportiv de performanta trebue sa aiba un regim alimentar bine pus la punct!! Si daca firma care asigura hrana e firma antreanorului tau si tu servesti la prinz orez fert seara la fel si tot asa zi de zi numai hrana ne adecvata pentru efortul pe care il depui la antrenament. Si antrenorul schimba masinile cum schimbii tu ciorapi la ce concluzie ai ajunge.ACTUAL SPORTIV DE PERFORMANTA LA UN ASEMENEA CLUB

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca poate e cazul sa te gandesti ce vrei si ce poti sa faci in sportul asta si sa te indrepti catre persoana ce te poate ajuta sa iti atingi obiectivele.

    RăspundețiȘtergere
  5. in situatia asta sunt sute de sportivi care nu au cum sa comenteze daca ai indraznit sau ai tupeul sa ti ceri drepturile esti indepartat,si nu mai esti bagat in seama la antrenamente,si alte ne numarate pedepse care trebue sa le suporti si multe multe altele daca ati fost sau sinteti sportiv le stiti!! de ce mimeni nu spune nimic de metodele care se folosesc la unele cluburi mari din tara.ACTUAL SPORTIV

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil ca ai dreptate. Pentru a cunoaste lucrurile despre care tu vorbesti mu e de ajuns sa fii fost sportiv, nu e peste tot la fel. Eu nu cred ca vreunul din actualii sau alti sportivi cu care am lucrat sa vorbeasca asa despre mine.
    Poate ca trebuie sa suporti multe, dar nu am sa te compatimesc pentru asta, nu te obliga nimeni sa faci sport. Pe de alta parte cred ca te-ai apucat de sport pentru a fii campion, iar un campion nu are nevoie de mila nimanui, el trebuie sa starneasca doar admiratia celor din jur, inclusiv a antrenorului sau.
    Capul sus si mergi inainte, suportand ca pana acum sau mergand in alta directie.

    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă VERNESCU, DÎBA, PATZAICHIN sau SIMIONOV ar fi gândit ca tine, nu ar fi existat școala de kaiac- canoe românească și atâtea medalii olimpice și mondiale. Și ei au avut tot o viață... Întreabă-i când și-au cumpărat prima mașină sau dacă au casa lor și dacă i-a întrebat cineva de sănătate. Când făceam eu sport, era o mândrie să ajungi în lotul mare și ne făleam cu performanțele antrenorilor noștri ,ca foști sportivi.„Al meu e mai tare...ba al meu e mai mare”... Dintr-o postare mai veche , am înțeles că ai avut probleme de sănătate și că nu ai fost sprijinit de federație. Poate că sună cinic, dar dacă erai cu adevărat o valoare ,sau un talent, sau un ambițios, federația se dădea peste cap să facă rost de bani să te recuperezi și să te păstreze în lot.În orice caz, dacă o meserie sau o activitate îți provoacă frustrări de orice natură, mai bine te lași și te apuci de altceva.Fără regrete și resentimente...

    RăspundețiȘtergere
  8. Atunci nu aveu voe sa gindeasca la viitor aveu totul asigurat dar sa nu uitam ca suntem in 2010 si avem si noi drepturi nu numai obligati!!

    RăspundețiȘtergere
  9. N-ai înțeles nimic!!! MUNCA nu este o obligație, este un DREPT. Nu te obligă nimeni să faci ceva care nu-ți place. Zi Doamne ferește să ai „totul asigurat” cum aveam noi!!! Mi se pare că te cam grăbești, „Anonimule”! Nici măcar nu suntem în 2010. În 2010 va fi mult mai rău...

    RăspundețiȘtergere
  10. Rusine celor care au intocmit clasamentul Referitor la clasamentul Kaiacistilor si Canoistilor pe anul 2009, intocmit de Federatia Amatoare de Kaiac Canoe a Romaniei

    Introducere
    Sursa -ziarul Catavencu
    "Ştiaţi că în urmă cu două săptămîni România a cîştigat 4 medalii de aur, 3 de argint şi 3 de bronz la Campionatul European de caiac-canoe pentru juniori şi tineret? Dacă ştiaţi, înseamnă că sînteţi ceva rude sau prieteni cu campionii respectivi, că altfel nu aveaţi de unde afla despre performanţa lor, televiziunile şi presa sportivă fiind rar interesate de alt sport decît fotbalul. Un campionat intersătesc de miuţă prindea jurnalul de seară. Un Campionat European de caiac-canoe e tratat ca secret de stat. Detalii din culisele acestui sport găsiţi mai jos, fiindcă am fost să-i cunoaştem pe sportivi şi înainte de campionat, şi după.Lotul naţional al României de caiac-canoe rupe pagaiele pe lacul de acumulare Rîuşor. Sportivii sînt rupţi de oboseală. Nu din cauza antrenamentului dur, ci pentru că la Campionatul European din Polonia, de la care tocmai au venit cu sacoşa de medalii, s-au deplasat cu autocarul. Două zile dus, două zile întors. Ca bişniţarii de Stambul. România e singura ţară care şi-a trimis reprezentanţii cu autocarul, din lipsă de bani pentru avion"

    Reparatie Morala
    Printre sportivii remarcati "doar" de ziaristii de la Catavencu, care s-au intors cu medalii de la Campionatele Europene de Tineret 2009, si care nu se regasesc in Clasamentul federatiei anonime sau amatoare, cum bine spunea cineva, va prezint echipajele si locurile ocupate de lotul de tineret al Romaniei, sperantele tarii pt jocurilor Olimpice de la Londra :

    Campionii Europeni la Canoe 4 1000m
    DUMITRESCU LIVIU, MIHALACHI VICTOR,(doar cei doi au fost nominalizati,de parca ar fi tras in barca la dublu!!)COMANICI FLORIN,SIMION MIHAIL

    Locul 3 la Kaiac 4 1000 m
    PORCARASU JUSTIN, GAVRILA PETRUS
    MITREA IONUT, COSTEA DAN

    Locul 3 la C2 500 m
    IVANOV HARITON, MIHALACHI VICTOR

    Campionii Europeni la C4 500 m
    SIMION MIHAIL, DUMITRESCU LIVIU
    MIHALACHI VICTOR, COMANICI FLORIN (Idem ca la 1000 m)

    Vicecampionii Europeni la Kaiac 4 500m
    MITREA IONUT, PORCARASU JUSTIN
    COSTEA DAN, MADA BOGDAN

    RăspundețiȘtergere
  11. "Caiac"
    Ionut,un campion este definit ca fiind o persoana care se află mereu pe primul loc. Campionul este cel care reuşeşte să işi foloseasca la maxim potenţialul, să îşi crească performanţele pentru a atinge rezultate seminficative şi să le menţina chiar şi atunci când se confruntă cu dificultaţi şi presiune.
    Cine este de fapt un învingător? Învingătorul este persoana care reuşeşte în permanenţa să se automotiveze, îşi depăşească limitele şi care are la bază o puternică ambiţie, curaj şi dorinţa de a reuşi. În plus, există un lucru specific abilităţii de a fi un învingător, numit de specialişti „gândire corecta sub presiune”.Adevaraţii învingatori sunt cei îndrazneti, care au curajul să viseze şi uneori să rişte pentru a-şi atinge scopul, iar ceea ce îi deosebeşte cu adevarat de oamenii obişnuiţi este tocmai faptul că reuşesc să gestioneze foarte bine situaţiile, propriile trăiri şi emotii în favoarea lor.
    Felicitari pentru puterea de a spune lucrurilor pe nume."Caiac"

    RăspundețiȘtergere
  12. Vezi tu Ricu...sportul de perfomanta nu este o meserie. Dupa cum au dovedit marii campioni de pe plan international din ultimii ani se poate face kaiac si fara pregatire centralizata 10 luni/an. Sper ca esti bine si incearca sa folosesti capacitatea ta de munca pe care ti-ai cultivat-o in sport facand ceva constructiv. Cat depsre scrisoarea ta deschisa de pe blog: ai inceput bine spunand ce calitati iti dezvolta sportul, dar pe parcurs ai esuat lamentabil in a ne prezenta perspectiva ta despre kaiac canoe. Ai cateva mari erori de logica in text si probail si in gandirea de zi cu zi.Suntem dezamagiti sa vedem ca pe tine te framanta problema remuneratiei asa de tare. Dar nu e vina ta. E un sitem putred, invechit care trebuie schimbat. Nu se poate face sport de performanat cu 20 de sportivi categoria seniori cand alte tari au mii.

    RăspundețiȘtergere
  13. STITI CARE ESTE PROBLEMA!
    NU STIU CINE ESTE ACEST MIRACULOS ATOTCUNOSCATOR CARE EXPLICA LUMII CARE ESTE TREABA CU SPORTUL SI CARE IMI DA MIE PESTE NAS CU CONCEPTII DE MAESTRU IN CUNOASTEREA VIETII SPORTIVILOR,DE PARCA EL MI-AR FII FOST LIPIT DE SPATE SI A TRAIT CE AM TRAIT EU SI A VAZUT CE AM VAZUT EU,ATAT TIMP CAT AM PRACTICAT CANOE.
    INCEARCA SA EXPLICE CUM AR TRB SA SE PRACTICE CU ADEVARAT SPORTUL,DAR MA ROG!
    AM FACUT CEVA TIMP SPORT,AM PORNIT DE LA NIMIC SI AM AJUNS SPRE MAI BINE !
    EU IL INVIT PE DOMNUL ,,STIE TOT,, SA SE URCE DANSUL IN PARCA SI SA TRAGA EL PE DEGEABA CA SA AJUNGA EL LEGENDA A SPORTULUI ROMANESC !
    IAR DUPA CE AM SA VAD EU STATUIA DOMNULUI IVAN PATZACHIN DIN FATA CLUBULUI DINAMO DARMATA SI PUSA CEA A DANSULUI MAI VORBIM!
    SA-SI VADA DE TREBURILE DANSULUI SI SA LASE SPORTIVII SAU FOSTII SPORTIVI SA VORBEASCA,SA SPUNA CE AU PE SUFLET!
    EXEMPLU ,,BAIATUL DE LA ORSOVA CARE STIE CE CONDITI ARE ACOLO SI CARE FACE SPORT ACOLO,,
    EL ARE DREPTUL SA VORBEASCA!
    NU DUMNEATA
    CARE VORBESTI DIN CARTI!
    ASA CA NOI STIM DESPRE CE ESTE VORBA AICI SI NOI AM SIMTIT PE PIELEA NOASTRA CUM E IN ACEST SPORT!
    SI TOT NOI SUNTEM ACREDITATI IN A VORBII DESPRE SPORTUL ASTA.
    SI DESPRE FAPTUL CA NU AM FOST AJUTAT CU OPERATIA IN TOTALITATE,AI CAM LUAT-O PE ARATURA,NU TE SUPARA!
    NU TREBUIE SA FII UN ,,DAVID CAL IN DEVENIRE,,CA SA TE AJUTE CU OPERATIA!
    TREBUIE DOAR SA FII LA LOT SA-TI FACI TREABA IAR CAND PATESTI CEVA SA FII AJUTAT!
    PT CA NU M-AM ACCIDENTAT CAND FACEAM OAMENI DE ZAPADA LA MUNTE!
    M-AM ACCIDENTAT CAND FACEAM ANTRENAMENT IAR EU NU STIU CE FACEAI TU!!!?
    CRED CA ERAI CU OCHII PE MN PRIN SATELIT CA SA FII LA CURENT CU TOT CE INSEAMNA SPORT
    !
    ///////////////////////INCA CEVA////////
    INCERCATI SA LASATI COMURI CU NUMELE VOSTRU!
    CA SA STIM SI NOI CU CINE DISCUTAM!
    PE CEI DE LA ORSOVA II INTELEG DAR PE RESTUL NU!
    IAR NUMELE DE RADU DANIEL NU IMI SPUNE NIMIC!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo Rici Ovidiuai ai dreptate actual sportiv

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu stiu ce parere au unii despre performanta, dar dak e sa fim cinstiti, noi fara antrenorii care ne mai "indreapta" de multe ori, nu cred ca am putea realiza performante. Hai fiti cinstiti cu voi, noi, si recunoasteti kti din voi,noi, kte si mai kte ati,am, facut si facem mereu, d-alea bune !. De multe ori nu spunem si kt de bine este knd mergem in deplasari si cand primim medalii si ne simtim mandri ca suntem acolo, sau nu spunem parintilor ca bem sau fumam. Kt despre masa, nu putem avea aceleasi gusturi !
    La un mare club de k-c, am primit si premieri, frumoase.
    ACTUAL SPORTIV.

    RăspundețiȘtergere
  16. Are dreptate Ricu!
    Sunt de acord cu el!
    Sa vina aia care cunosc tot si sa se urce ei in barca!
    Pt ca si noi stim sa strigam si sa injuram si sa le zicem ca ,,va ajunge mancarea!,,
    Dar ei mananca mai bn ca noi!
    Si nu muncesc nimic!

    RăspundețiȘtergere
  17. "Caiac"
    D-le anonim "actual sportiv", hai sa fim seriosi, daca s-ar apuca toti fostii sau actualii sportivi sa spuna toate furaciunile vazute de ei de-a lungul timpului prin cantonamentele de la cluburile lor, de la Bascov si de la Snagov, multi dintre cei in functii, ar trebui legati si aruncati fara resentimente la caini sau la zdup, dupa caz. Trebuie insa sa recunoastem si sa recunoasteti cu totii ca, campionii ultimilor 20 de ani ai acestui extrem de greu sport (inclusiv acest copil, Ionut Ovidiu Ricu care s-a rupt pe meterezele acestui sport si nu in discoteca), au suportat multe umilinte, foamete, dispret, injurii si injosiri din partea conducatorilor, antrenorilor, bucatareselor si acolitilor acestora. Toti i-am si i-ati vazut pe unii dintre cei de mai sus cu sacosele pline de carne, peste, sticle de ulei, dulciuri si altele (sta-le-ar in git), multi au dat premierile cistigate de sportivi cu "TVA-ul" inclus la ei in buzunar, sportivii insa au tacut, au inghitit in sec, au suferit, au sperat la un an mai bun si au luat-o de la capat ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat.Ei si rezultatele lor sunt adevaratii CISTIGATORI si adevaratii CAMPIONI ai acestei lumi corupte, "schimbarea sefilor este bucuria nebunilor" suna un proverb romanesc, astfel ca schimbarea de nume (birladeanu cu toth, milicin, stoian si chiar si a dv d-le zabet, cu tot respectul !)nu au si a-ti adus nimic in plus in afara de promisiuni. Ai nostri merg la marile competitii tot cu rata, milicin imparte diurna si indemnizatia ca cu (permiteti aceasta cacofonie, minca-oar) gloaba, etc. Am mai spus-o si o repet, promisiunile voastre sunt frumoase in primele luni, dupa care nu va mai puteti privi in ochi, toti trebuie sa plateasca voturi, polite si trebuie sa aiba grija si de buzunarul lui, nimanu-i nu-i pasa de viitorul acestui sport in care s-a ajuns ca idolii (IVAN Patzaichin) sa fie ucisi pe la spate, iar pupistincuristii sa fuzioneze sau sa creeze "n" cluburi pt asiguarea voturilor necesare.Ma intreb, oare chiar nu mai exista cinste si cuvint de onoare (ah ce nobil cuvint)la nici un urmas ai lui Gerula, Decebal, Mihai V, Tepes V sau Stefan Cel Mare ?

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt un corespondent si un cititor consecvent al acestui blog, reusit si plin de "vesti", unele reale altele mai putin. Fara sa critic postarile anonime, desi sugerez mai mult simt al responsabilitatii(curaj) si in alte ocazii, cred totusi ca unii dintre noi pot sa indrepte unele aspecte negative, fie de management, fie de bun simt, ale celor "luati in vizor"!
    Mi-am vazut numele amintit, de d-l "caiac", in postarea anterioara si asociat nejustificat cu cel al "borcanarilor", tagma de care ma disociez din start si definitiv.
    D-le "caiac", daca esti cel pe care il banuiesc, vreau sa-ti reamintesc, ca in mandatul meu(2001-2005), am avut in strategia mea 2 obiective principale: 1.PERFORMANTA si 2.SUSTINEREA MATERIALA, FINANCIARA SI SOCIALA A SPORTIVILOR DE ELITA(grija fata de sportivi).
    S-a dovedit, fara putinta de contestare, ca am indeplinit cele 2 obiective, in contextul in care am avut si intentia sa elimin din sistem, "borcanarii" din conducerea FRKC. Actiunea mi-a adus, eliminarea mea de la conducerea federatiei(vezi Doamne, nu mai aveau puteri... "legislative"). Din pacate nici sportivii si nici f.multi dintre antrenori nu au si probabil nu vor avea, DREPT DE VOT, conform Statutului FRKC, voteaza
    "politicienii" sportului, oameni usor de manipulat(ca sa nu spun usor de cumparat).
    Am avut si am in continuare propuneri constructive privind strategia FRKC, dar multi dintre colegi si altii, nu m-au sustinut, unii de teama, altii de..."frica"!?!
    Asadar, te rog sa-ti revizuiesti opinia fata de persoana mea si sa-mi aduci critici argumentate, justificate, pt. ca sigur si eu am f.multe lacune, iar acest blog are si un rol psiho-pedagogic si educativ.
    Si am sa-ti marturisesc tie si cititorilor acestui blog, un lucru pe care multi il stiu despre mine: Eu Zabet-senior, daca am "scos" ceva pe "cale bucala", nu trebuie sa promit, eu chiar ma tin de cuvant, chiar daca de multe ori am pierdut din acest motiv, iar altii au speculat fara scrupule aceasta calitate?!?
    SPORTIVII, reprezinta sau ar trebui sa reprezinte, "bunul" cel mai de pret al unei natiuni, ei au pterea si capacitatile necesare, sa aduca cinste si mandrie prin prestatiile lor, tarii pe care o reprezinta, chiar daca nu intotdeauna sunt invingatori.
    Ei sunt aceia care, prin munca lor, aduc satisfactii majore la toate nivelurile civilizatiei.
    Pt. toate acestea trebuie sa-i apreciem si sa incercam sa le aducem onorurile cuvenite.
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  19. "Caiac"
    Buna ziua, am vorbit cu respect de si la persoana dumneavoastra mai peste tot in acest blog, si nu numai. Apreciez in mod deosebit tot ceea ce faceti dv personal si in general voi (cluburile) care "produceti" pe banda rulanta sportivi pentru loturile nationale(Orsova,Constanta,Tulcea,Pitestiul, etc) si va vad ca fiind singurul OM, care ar putea prin forta intelectuala si profesionalismul aratat, ar putea darima tot ceea ce au faurit "borcanarii" astia in ultimii ani de zile. Pe mine personal, daca m-a intrigat si deranjat ceva din perioada in care dv conduce-ati federatia, acel lucru a fost in primul rind "prioritatile" de care beneficiau intotdeauna doar sportivii de la Orsova,(cel mai imp fiind dotarea cu barci, pagai, padele, echipamente, locul unde erati cazati la concursuri, barcile pe care trageati, etc)lucruri la care noi ceilalti tinjeam in zadar. Acesta-i punctul meu de vedere, pentru ca eu consider ca un presedinte de federatie cind se instaleaza in Vasile Conta, trebuie sa uite de unde provine, el trebuie sa fie gaina, iar cluburile puii, iar puii trebuiesc crescuti si hraniti la fel. Daca va deranjeaza opinia mea, promit sa nu mai postez pe acest site. Cu respect, "Caiac".

    RăspundețiȘtergere
  20. D-le "caiac", iti multumesc pt. aprecieri, dar nu pot fi de acord cu unele pareri subiective ale tale. Nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata adeptul party-pris-urilor, cu atat mai mult in aceasta activitate si mai mult in functia pe care am avut-o.
    Orsova a avut, are si va avea tot timpul, ambarcatii, cazare, masa, deplasari la competitii in tara si strainatate, competitii internationale "proprii", autocar, echipament nou si frumos, padele si pagai, etc., de cea ami buna calitate, pt. simplul motiv ca preocuparile principale ale intregului colectiv de la Orsova, sunt cele pe care le-am amintit in postarea de mai sus, noi chiar ne confundam cu acest "fenomen", k-c reprezinta viata noastra.
    Ba mai mult, cand am revenit la Orsova, dupa mandatul prezidential, am fost acuzat ca "nu am tras de loc cu Orsova", ca puteam sa fac mult mai multe pt. LTTL, din acea pozitie. Iti apreciez opinia, incerc sa-ti dau un raspuns argumentat, si sper din tot sufletul sa nu fii influentat sau mai grav, sa dai dovada de invidie asa cum o fac f. multi ,...din pacate. Ti-am spus si o repet pt. toti cititorii acestui blog, ca accept orice critica sau opinie, dar am pretentia ca acestea sa fie argumentate. Traiesc cu convingerea ca atat cat am fost presedintele FRKC, am incercat sa fac lucruri bune, sa fiu echidistant(vezi dotarea materiala, din fonduri extrabugetare pt. sectia nou infiintata Triumf, ajutoarele materiale, financiare, ale fostelor glorii ale Flotilei de aur, dotarea unor cluburi cu materiale si echipamente sportive, " PROGRAMUL RABLA" este initiativa mea, premierile sportivilor, asigurarea unei situatii scolare a acestora, etc.)si obiectiv( am incercat sa "gonesc" borcanarii, evident din borcanul cu miere, pt a exclude "gasculitele" sau legiferarea unor acte normative din pozitii privilegiate), dar mai ales sa avem performante si sa pot ajuta sportivii din toate punctele de vedere.
    Cat despre continuarea activitatii tale pe acest blog, este numai problema ta personala.
    Iti voi transmite un motto al unui mare cercetator norvegian, Freijus Nenssen: "Ai castigat, continua, ai pierdut, continua" !(este de altfel si motto-ul lui Ivan Potzaichin).
    Te astept in continuare, dar pana atunci...
    Sa auzim numai de bine !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  21. MA STIE CINE TREBUIE!13 decembrie 2009 la 21:45

    Nu ii cunosc pe foarte multi sportivi dar pe Ricu il stiu de cand era la centru la Orsova si ce pot sa zic ca era un mare luptator,avea o ambitie de fier,chiar daca nu era nici macar putin incurajat de antrenorii care il antrenau,ba din contra,incercau sa-l demoralizeze(ex. Popan,Mita)
    Macar de Mita ce sa mai zicem,mare antrenor......ha ha ha
    Mi-a placut ca el nu avea vreun fizic de mare sportiv dar compensa cu cu tot ce stia mai bn si chiar facea barca sa mearga!
    Pacat ca au avut grija ,,borcanarii,, de el care si-au facut combinatiile pe acolo.
    Oricum sa stii ca eu cunosc multii sportivi pe care iai inspirat,inclusiv pe copii aia de la tn de la Dabuleni!
    Care vor si ei sa demonstreze ca se poate!
    Sper sa nu fie mancati de rechini(asa cum ziceai u)!

    RăspundețiȘtergere
  22. Intrati aici, http://e-castig.com/index.php?r=k7tA ...si ajutati un biet sportiv din Kaiac-Canoe sa aibe un iPhone. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere