miercuri, 16 decembrie 2009

Oameni care au scris istorie - Vasile Diba

Vasile Diba (nascut 24 iulie 1954-loc. Jurilovca, jud.Tulcea) este cel mai bun kaiacist roman al tuturor timpurilor, el fiind singurul kaiacist, care a reprezentat Romania, si a obtinut titlul suprem, la Jocurile Olimpice Montreal 1976 in proba de k1-500m. Totodata el a mai obtinut inca trei medalii olimpice, in aceiasi editie a Jocurilor Olimpice Montreal 1976 in proba de k1-1000 a castigat medalia de bronz si la editia Jocurilor Olimpice Moscova 1980 a castigat medalia de argint in proba de k-4 1000m alturi de Mihai Zafiu, Ioan Geanta si Nicusor Eseanu si medalia de bronz in k-1 500m.
Vasile Diba este detinatorul a cinci titluri de campion mondial si doua de vice-campion mondial.In Mexico City 1974 a obtinut doua medalii de aur in probele de k1-500m si k1-4x500m alaturi de Ernst Pavel, Atanase Sciotnic, Mihail Zaifu, la Sofia 1977 a castigat doua medali de aur in probele de k1-500m si k1-1000m, la Belgrad 1978 a excelat in proba de k1-500m si tot in Belgrad 1975 a obtinut doua medalii de argint in probele de k1-500m si k1-4x500m alturi de Zoltvab Ieseanu, Mihail Zaifu si Ion Dragulschi.


Cu bunavointa domnului Vasile Diba, am reusit sa ii smulg cateva amintiri si ganduri pt voi.
1. In ce an ati inceput cariera sportiva?
In anul 1969, antrenorul Igor Lipalit a venit in selectie in satul Jurilovca si m-a convins sa incerc kaiacul.In ianuarie 1970 am plecat la Tulcea, de unde m-au trimis la Dinamo, in selectie. Aici am stat 0 luna si am facut antrenament la bacul din club.Dupa care m-au trimis inapoi la Tulcea unde am continuat kaiacul timp de doi ani, si in 1972 m-au rechemat la Dinamo.
2.Care a fost prima medalie internationala castigata?
La Campionatele Europene de Juniori de la Snagov 1971, adica la un an dupa ce m-am apucat de sport.Am castigat doua medali argint, una in k2-500m alaturi de Simion Chirila si in k4-500m cu Mihalin Policarp, Ivanov Ion si Simion Chirila.
3.Cum a fost la olimpiada de la Montreal?
Sincer, vroiam sa castig neaparat o medalie la aceea olimpiada.In serii am castigat lejer, nu m-am fortat prea tare, pentru ca stiam ca va urma semifinala si va trebui sa ma calific.Recunosc ca am tras foarte tare de nu mai stiam de mine.Iar in finala aveam sa ma intalnesc cu rivalul meu de la toate concursurile Rudiger Helm din Republica Democrata Germania. Am reusit sa castig finala devasandu-l pe Zoltán Sztanity, iar Rudiger Helm a venit pe trei. Dupa ce am trecut linia , am fost asa de fericit incat am uitat tot! Am intrat in lumea mea.
4.Mai aveti un concurs care va ramas la suflet?
In general toate mi-au ramas la suflet si imi aduc aminte cu drag de ele.Bine...a fost faza la Campionatele Mondiale de la Sofia din 1977.In serii mi s-a rupt padelea in primii 10 m, noroc ca s-a intors cursa si mi-am luat alta padela.A fost foarte greu fara padela mea, abia abia am reusit sa ma calific in finala....si in finala am castigat!
5.In total cam cate medalii aveti?
Pai sunt cam de vrio 30 ori campion national, am 14 titluri de campion balcanic, nu stiu peste 100 de medalii nationale si interntaionale.
6.Ce parere aveti de kaiacul Romanesc la ora asta?
Sincer ........e praf!
7.Exista cineva din actuala sau fosta conducere a FRKC pe care apreciati?
O spun cu mana pe inima... cel mai mult il apreciez pe domnul antrenor. Zabet Beniamin. Si spun si de ce....el este singurul om care vorbeste si trateaza pe toti fostii si actualii sportivi cu respect.
8.Ce v-ar place cel mai mult la momentul asta?
Mi-ar placea foarte mult sa antrenez, nu pot sa ma despart de apa. E greu dupa atatia ani sa nu mai ai contact cu acest sport. Dar vezi tu, nu am loc!!!!! Asta e......poate sunt alti mai buni si eu nu am sansa sa incerc sa fac ce cred eu ca e bine( rezultatele vorbesc de sine).
9.Vreti sa spuneti un gand celor care va cunosc?
Le multumesc tuturor celor care nu m-au uitat ca sportiv
10.Si acum unul pentru sportivi......
Va doresc un antrenor cu performanta (adica sa stie sa stea in barca si sa inoate si sa le inteleaga "of"'ul).

52 de comentarii:

  1. VASILE DIBA-personalitate sportiva internationala de mare exceptie, singurul CAMPION OLIMPIC la KB al Romaniei.
    Talent innascut, caracter de mare OM si de mare campion, modest, jovial, partener de nadejde, Vasile, cucereste lumea kaiacului mondial in acelasi timp cu Nadia Comaneci, incununidu-se cu laurii olimpici la JO Montreal-1996.
    Am fost colegi de loturi nationale, dar nu am vaslit in aceleasi echipaje.
    In anul 2002 mi-a oferit onoarea de ai fi partener in K2(old boys), la unul dintre frumoasele evenimente nautice organizate, din pacate numai pana in 2005, pe Dambovita in Bucuresti.
    Evenimentul a fost transmis in direct de TVR si am reusit sa fac rost de caseta video a acestei manifestari sportive, cu care ma laud la toata lumea.
    Vasile mi-a facut onoarea sa participe ca invitat, la Trofeul "Portile-de-Fier" de la Orsova si sper ca o va mai face si anul viitor, alaturi de Nicusor Esanu si Ivan Potzaichin.
    I-as oferi cu mare placere sa lucreze ca antrenor la Orsova, dar cred ca este putin cam departe de casa, iar sistemul de invatamant, in care ne desfasuram activitatea la Orsova, este unul rigid.
    Jurilovca, locul unde s-a nascut marele campion si descoperitorul lui, Igor Lipalit, se poate mandri cu asemenea personalitati de marca ale sportului romanesc si mondial.
    Ma simt mandru ca Vasile a amintit si de mine in interviul de mai sus, am "inregistrat" articolul si-l voi pastra la loc de cinste alaturi de alte dinstinctii obtinute.
    Din pacate spatiile mediatice si expresiile verbale sau scrise, sunt insuficiente pt. a putea cuprinde in ele cel putin o parte din activitatea Marelui DIBA
    Si pt. ca se apropie Sarbatorile de iarna, ii doresc prietenului meu Vasile, numai ganduri frumoase, sanatate, un an nou mai bun, cu impliniri, LA MULTI ANI ! si sa ne revedem cu bine in 2010 !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  2. PS. J.O. de la Montreal - Canada, s-au desfasurat in 1976. Imi cer scuze pt. eroarea de redactare.
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  3. Te salul Bebe! Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, aceept cu placere invitatia de a participa din nou la Trofeul "Portile-de-Fier" unde m-am simtit excelent si te felicit pentru felul in care ai organizat evenimentul. Intodeauna ai stiut sa organizezi evenimente, indiferent de locatie. Ai stiut mereu sa apreciezi tineretul si totdeodata fostele glorii ale acestui sport. Sarbatori fericite si tie. Numai bine! Ne vedem la anul.
    Diba Vasile

    RăspundețiȘtergere
  4. 1.46 la vremea respectiva(1976)...woooow!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa ideea de a posta interviuri cu marile glorii ale sportului nostru. Sper sa mai urmeze si alte personalitati. Cu aceasta ocazie am aflat lucruri foarte interesante pe care nu le stiam despre domnul Daba, stralucirea aurului din k1 500 in 1976, pentru mine, obturase orice informatie despre alte medalii si parteneri de echipaje. Ma intristeaza sa vad ca o dorinta asa de simpla, nobila, folositoare si usor de indeplinit nu ii este acordata unicului campion olimpic la KB, sunt convins ca domnul Daba ar fi extraordinar in postura de coach la orice nivel, poate pentru trainer dupa un timp(sa-mi fie iertat indrazneala), dar coach de anvergura si experienta dumnealui nu cred ca mai gasim in Romania.
    Cu multa stima si apreciere,
    pentru domnul Daba
    Bogdan Buciu

    RăspundețiȘtergere
  6. Doar dn curiozitate. Dnl Daba are pregatire de specialitate? Stiu ca a lucrat in politie. un sportiv foarte talentat nu devine neaparat si un antrenor talentat. In orice caz ar trebui sa ii acorde cineva o sansa. Pare a comunica foarte bine cu sportivii si este respectat. Sunt curios doar daca are notiuni de periodizare si metodica. Ar fi interesant sa il vedem antrenand macar un lot de juniori la inceput

    RăspundețiȘtergere
  7. Vb in numele sau... pentru inceput si'ar dori sa incerce cu o grupa de copii...la un club...nu iti trebuie pregatire de specialitate sa oferi din darul tau tinerelor talente...si oricum nu are loc acolo...sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) pe bune acum....antrenorii actuali au notiuni de periodizare si metodica??? nu este fotbal...este kaiac. si kaiacul nu se invata de la televizor si din carti.

    RăspundețiȘtergere
  9. Kaiacul se invata din experienta nu din carti!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Intrebam doar de curiozitate.Iar pentru cine a scris: "kaiacul se invata din experienta si nu din carti"...personal cred ca trebuie putin din amandoua. Sportul de performanta a evoluat foarte mult si nu ne mai putem baza pe modele de antrenament invechite. Este nevoie de calcule matematice destul de complicate si bune cunosinte de anatomie, biochimie, biomecanica etc.Cat despre Dn Daba... ar trebui sa incerce, sa speram ca paa la urma va gasi un post. Avem nevoie de idoli, modele cineva care sa inspire copii, sa ii faca sa isi doreasca performanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CE IRONIE ,metode de antrenament invechite dar care au dat campioni mondiali si olimpici iar, Romania a fost lidera la acest sport 20 de ani.Pentru cineva care nu stat intr-o barca vreodata si nu poate aprecia valoarea d-lui DIBA sau d-lui Patzaikin este greu de inteles ce experienta si cunostiinte poseda acasti campioni gru de egalat vreodata !

      Ștergere
    2. Romania o tara cu traditie in acest sport a pierdut foarte mult pentru ca nu a folosit experienta acestor mari campioni inegalabili !

      Ștergere
  11. Eu cred ca un sport trebuie sa incurajeze existenta a doua feluri de antrenori: cei proveniti din sportul respectiv dar si cei veniti din alt domeniu. Dar cu totii trebuie sa invete sa antreneze din carti. Experienta ca sportiv te si ajuta te si blocheaza si nu este egala cu experienta in antrenorat. Sa retinem ca se intampla des ca sportivii sa inteleaga pe dos chiar lucruri in legatura cu aspecte legate de ei. Exemplu: Sportivul X considera ca antrenorul Y este un antrenor bun, pentru ca desi s-a pregatit tot anul cu antrenorul Z cu 2 saptamani inainte de campionat a facut antrenamente cu Y si acolo s-a ridicat 4 secunde pe 500. Sau sportivul X urmareste o cursa in care unul merge ca trenu'(gen Ercsey la juniori) si trage concluzia ca din cauza ca are barca albastru cu alb. Cu genul asta de generalizari si abstractizari nu faci 2 lei ca antrenor. Iti trebuie scoala ca sa stii sa intrepretezi experienta ca sportiv si sa proiectezi ce vei face pe baza ei ca antrenor.

    RăspundețiȘtergere
  12. MA BUCUR CA SE AFLA PE ACEST BLOG BIBLIOGRAFIA DOMNULUI VASILE DABA,FELICITARI CELUI CE A FACUT BLOGUL(se stie el)!
    SA LASAM METODICA SI TOATE CHESTIILE ALEA SUPRASOFISTICATE,CA MULTI DINTRE SPORTIVII S-AU SATURAT DE ASA ZISI ATOTCUNOSCATORI IN DOMENIUL ASTA!
    UN SINGUR OM A ADUS IN KAIACUL ROMANESC REZULTATELE ASTEA ,NU AU FOST DOI !
    ASA CA DAK UNUL POATE ZICE CA DOMNUL VASILE DABA NU AR PUTEA FII UN ANTRENOR INSEAMNA CA PERSOANA RESPECTIVA NU LE ARE PE TOATE!
    SUNT MULTI ANTRENORII CU ACTE IN REGULA DAR CARE POATE AU FACUT LA VIATA LOR DANS SAU ALTE LUCRURI CARE NU AU TREABA CU SPORTUL ASTA SI UITE CA ANTRENEAZA !
    ATUNCI,OARE,SA FIE SANSE CA UN CAMPION OLIMPIC SA POATA ANTRENA>>>>!
    PAI......!!!
    EU ZIC CA DA!
    CINEVA DE PE ACEST BLOG A ZIS
    ,,UN SPORTIV BUN NU ESTE NEAPARAT SI UN ANTRENOR BUN,,
    SERIOS!
    CHIAR ASA!
    PAI OARE SA NU FIE UN FOST SPORTIV DE PERFORMANTA,UN ANTRENOR MAI BUN DECAT CINEVA CARE A FACUT O FACULTATE IN DOMENIU SI CARE A INVATAT DIN CARTI SAU CARE POATE NICI NU A INVATAT SI S-A DESCURCAT CU FACULTATEA ASA CUM SE PRACTICA LA NOI IN TARA!
    PAI EU SUNT DE PARERE CA NU PUTEM COMPARA!
    E CA SI CUM DUPA UN ANTRENAMENT GREU,IN LOC DE O FRIPTURA DE CARNE AI PRIMI O VANATA COAPTA!
    ASA CA!
    NU POT DECAT SA-I UREZ SUCCES DOMNULUI VASILE DABA IN A PRIMI UN POST DE ANTRENOR(este nevoie de oameni ca dansul)
    ASTA ACUM PANA NU SE DUCE DE TOT PE APA SAMBETEI SPORTUL ASTA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dn Ricu ..nu prea gandesti logic. Dar imi sustin afirmatia. Un sportiv bun nu este neaparat si un atrenor bun. Cum nici un antrenor bun nu trebuie sa fi fost neaprat un mare sportiv. Cateodata e suficient sa fie un foarte bun observator, sa aiba capacitate de analiza si studii in domeniu. Ceea ce numim " exercise science" a evoluat foarte mult din 1976.
    Octavian Belu este in cartea recordurilor ca fiind antrenorul cu cele mai multe rezultate:16 medalii olimpice de aur si un total de 276 medalii la campionate europene, mondiale. Vrei sa sti ce sporturi a practicat in tinerete? Atletism, volei si baschet. A invatat gimnastica pe banca facultatii. La fel si predecesorul sau Bela Karolyi , antrenorul Nadiei Comaneci. Sunt doar 2 exemple. Hai sa iti disecam articolul mai departe: " OARE SA NU FIE UN FOST SPORTIV DE PERFORMANTA,UN ANTRENOR MAI BUN DECAT CINEVA CARE A FACUT O FACULTATE IN DOMENIU"( de ce ar fi?!?!?!!?!) "SI CARE A INVATAT DIN CARTI SAU CARE POATE NICI NU A INVATAT SI S-A DESCURCAT CU FACULTATEA ASA CUM SE PRACTICA LA NOI IN TARA!
    De ce ar fi un fost sportiv mai bun decat un antrenor care e un bun teoretcian??!?!?!? Dar dn Ricu Ovidiu scrie:
    "PAI EU SUNT DE PARERE CA NU PUTEM COMPARA! ( ricu "e de parere" pt ca s-a gandit el bine..ba chiar nici nu incape indoiala)
    E CA SI CUM DUPA UN ANTRENAMENT GREU,IN LOC DE O FRIPTURA DE CARNE AI PRIMI O VANATA COAPTA!"
    ??!?!?!?!??!?!?!? Nu prea inteleg comparatia...hmmm stai sa ma gandesc. Antrenamentul greu o fi viata dura de sportiv, friptura cu carne sunt recompensele cuvenite iar vanata coapta este viata care urmeaza dupa sport ?!??!? Probabil dupa logica ta toti marii sportivi ar trebui recompensati cu posturi de antrenori doar pe baza perfomantelor.
    Sunt de acord cu tine insa cand spui ca este nevoie de oameni ca Vasile Daba in kaiac-canoe. Sa speram ca va face treaba buna macar la juniori pentru inceput.
    Si nu mai fi suparat pe viata! Toti sportivi au vreme grea cand se lasa de sport. Am vazut aici pe forum ca esti baiat simpatic si multi au scris de bine despre tine asa ca te cred capabil de pareri mai interesante. Totusi pana iti vine inspiratia continua sa scri. De asta avem blog, nu trebuie sa cadem de acord de fiecare data.

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule cu gimnastica....vorbiti cam mult si aiurea sa stiti...observ ca aveti ceva de impartit cu acest Ricu...sa stiti ca are dreptate si sa stiti ca nici fotbalul, nici baletul, nici voley'ul nici GIMNASTICA nu se pot comapa ca acest sport....kaiacul....dati exemple din alte sporturi, va rog dati exemple din sportul acesta! Eu stiu de domnul Alecu (un adevarat savant in kaiac :)) ) ca nu prea i'au iesit cartile in materi aceasta. sa aveti o zi buna, domnule "frustrat" (banuiesc ca vreti sa antrenati si d'voastra pe baza cartilor) altfel nu va inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aici iti dau dreptate. Dn Alecu nu este un exemplu bun.Vezi tu...el e inclinat prea mult inspre carti. In privinta dnului Octavian Belu imi mentin punctul de vedere.Ideea de baza era ca cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor ( din lume , verifica Cartea recordurilor) nici macar nu a practicat gimnastica. Drept urmare am ales exemplul dansului pentru a arata ca nu e nevoie sa fi neaparat un sportiv bun ca sa faci treaba ca antrenor. Cat despre Ricu....il inteleg, are motive sa fie revoltat. Si nu, nu vreau sa antrenez si nici nu am antrenat niciodata. Iar daca vrei exemple din sportul acesta: Dnl Stoian Daniel, Ivan Patzaichin, Igor Lipalit etc. Au fost sportivi de valoare DAR au si cunostinte teoretice. Combinatia perfecta. treaba nu merge din cauza ca se lucreaza doar cu 10-12 sportivi. Alte tari strang sute de canoisti pe proba la competitiile nationale de seniori. Ricu daca te-ai simtit ofensat nu mai spun nimic de tine, dar asta nu inseamna ca iti voi da dreptate. Pur si simplu nu sunt de acord cu ce spui.
    Respect tuturor celor care scriu pe acest blog si apreciez ca in ciuda divergentelor suntem civilizati si nu recurgem la injuraturi.

    RăspundețiȘtergere
  16. pai, hai sa iti zic eu de ce nu se aduna mai multi de 20 de sportivi intr-o proba la un concurs national, pt ca cluburile mari tin de legitimatiile sportiviilor cu dintii.
    Eu sunt de parere cand te-ai lasat de performanta si ai vrea sa mai participi la concursurile nationale ( sa zicem ca liber-profesionist) sa ti se acorde acesta onoare sa concurezi-si daca s-ar cere si o mica taxa pt cei care nu sunt afiliati la vriu-un club, eventual li s-ar inchiria si barci, atunci FRKC ar avea sa de-a o premiere in bani, din taxa adunata, si atunci se va trage si mai tare.
    Asta e parerea mea de management:
    1.popularizezi sportul
    2.liberalizezi participarea tuturor iubitorilor sportului: profesionisti si amatori
    3.oferind premieri in bani din micile taxe => cresterea spectacolului concusului si seriozitatea fata de campionatele nationale

    RăspundețiȘtergere
  17. Il sustin pe unul din anonimi, n-am ce face dar daca nu va dati numele nu am cum distinge, in parerea ca antrenori fara experienta in sportul respectiv se mai poate(ba chiar cu mari rezultate), dar antrenori fara o baza teoretica solida si actuala nu se poate.
    Domnul Alecu a confirmat cu rezultate stiinta de carte pe care o are si la juniori si la tineret, iar la seniori nu a fost mai prejos in conditiile date de niciun antrenor din deceniul asta. Va rog sa nu demonizati intreaga imagine a unei persoane pentru o latura aparte a acelei persoane(oricum situatia nu este absolut condamnabila, suporta nuante).
    Adaug: cand termini cu sportul cu totii credem ca stim sa antrenam, indiferent de nivelul de inteligenta si cei prosti si cei "dajtepti" se considera capabili, puneti mana si antrenati sau studiati, in orice varianta va veti da seama ca v-ati inselat, fara carte PULA antrenament cu rezultate pe termen lung.
    *Rog sa nu editati licenta poetica de mai sus, nu am gasit inlocuitor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragilor sunteti prea tineri, traiti prea mult in prezant si va ignorati inaintasii. Auzita-ti oare de Hutan Si Navasart ? Stiti cine a fost primul antrenor emerit din Romania ? Stiti ca nici unul din cei susnumiti nu au fost campioni olimpici sau mondiali, dar au faurit scoala romaneasca de kaiac canoe ? stiti ca nu aveau scoli inalte de specialitate sau niscaiva facultati facute ca in zilele noastre ? Stiti ce faceau oamenii astia ? se trezeau pe malul lacului si adormeau dupa miezul noptii, nu-si luau concediu in toiul verii si nu aveau liniste pana nu obtineau pt. sportivii lor tot ce le era necesar. Astia erau adevaratii antrenori, deci ciocul mic si poftiti la munca.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vad ca si domni antrenori cu facultati cu doctorate au trecut la anonomat de vrajeala de doi bani suntem satui de la cluburile la care activam????

    RăspundețiȘtergere
  20. IN PRIMUL RAND VREAU SA SPUN CA ESTE PACAT CA AVEM AICI O CONFRUNTARE DE PARERI DAR FARA A NE CUNOASTE UNUL PE CELALALT!
    BINE VOI MACAR STITI CU CINE VA CONFRUNTATI VERBAL,PT CA MIE NU IMI ESTE RUSINE SA MA PREZINT DE FIECARE DATA SI NU IMI ESTE DELOC GREU SA FIU RASPUNZATOR PT AFIRMATIILE CARE LE FAC,CHIAR DAK UNII IMI DAU DREPTATE SI ALTII NU.
    AVEM FIECARE PROPRIILE NOASTRE PARERI SI AVEM DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE!
    MI-A PLACUT EXEMPLUL DOMNULUI ANONIM LEGAT DE DOMNUL OCT. BELU DAR DUPA ACEST MINUNAT EXEMPLU DOMNUL ANONIM DEJA A INCEPUT SA SE CAM PROSTEASCA IN AFIRMATII:
    HAI SA-TI EXPLIC CUM ESTE TREABA CU VANATA!
    <<<>>>>>>>>>>>
    NU MAI COMPARA TU SPORTURILE INTRE ELE PT CA NOI NU VB DE GIMNASTICA!
    AICI VB DE UN ALTFEL DE SPORT!
    ASA CA TE ROG FRUMOS SA NU MA MAI PLICTISESTI,PE MN PERSONAL!
    SA AI SPOR LA INVATAT CUM SE PRACTICA KAIACUL,DAR DIN CARTI PT CA ALTFEL NU TE VAD IN STARE!
    ,,MAI INTELIGENTULE,,!

    RăspundețiȘtergere
  21. NU mi s-a publicat anuntul in totalitate!
    Asa ca imi permit sa fac completarea ce lipseste!
    ,,HAI SA-TI EXPLIC CUM ESTE TREABA CU VANATA,,
    <>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    UN ALT EXEMPLU MAI PE INTELESUL DUMITALE AR FI:
    MASINA(AUTOVEHICUL) DAK IN LOC DE COMBUSTIBIL DUMNEATA II UMPLII REZERVORUL CU APA EA SARACUTA NU MAI MERGE!
    (DAK NU MA CREZI POTI SA INCERCI ASTA ACASA !
    DAK AI MASINA!)
    ASA CA SPORTIVUL ARE NEVOIE DE COMBUSTIBIL CA SA POATA EFECTUA ANTRENAMENTE INTENSE!
    ITI SPUN LUCRURILE ASTEA CA TU SA NU RAMAI CU PROASTA IMPRESIE CA VB CU ANALFABETI!
    PT CA IN CARTI NU PREA ITI INDICA SI SENTIMENTUL ALA DE OBOSEALA SI ALTE TRAIRII CARE FIECARE SPORTIV LE SIMTE PE PROPRIA PIELE!
    >>>>> SI TE ROG FRUMOS SA NU IMI MAI INTERPRETEZI AFIRMATIILE CLARE!
    DAK NU INTELEGI,INTREABA!!!
    CA LA SCOALA!!!
    >>>>>><<<<<<<<
    SI TE ROG NU TE MAI GRABII CU AFIRMATII EXPIRATE!
    EX:,,SA NU MAI FI SUPARAT PE VIATA,,!
    ,,TOTI SPORTIVII AU VREME GREA CAND SE LASA DE SPORT,,
    LEAGAT DE PRIMA AFIRMATIE!
    TU NICI MACAR NU MA CUNOSTI SI DAK TU AI GHINIONUL SA FII SUPARAT PE VIATA,E TREABA TA,ASTA NU INSEAMNA CA SI EU SUNT SUPARAT PE VIATA!
    <<<<<>>>>>>
    IN LEGATURA CU A DOUA AFIRMATIE
    >>NU ZIC CA ESTE USOR SA RENUNTI LA CEIA CE FACEAI DE MIC,DAR NU E SFARSITUL LUMII!
    SI SPRE INFORMAREA TA!
    EU AM CE SA FAC!
    SI NU MI-AU INTRAT ZILELE-N SAC!
    ASA CA DOMNULE ANONIM!
    VEDETI-VA DE CARTILE DUMNEAVOASTRA IAR NOI NE VEDEM DE PARERILE NOASTRE ACREDITATE PE FORUMUL FACUT PT NOI!
    SI SA STII CA NU MA INTERESEAZA PAREREA DUMITALE!
    NOROC SI NUMAI BINE DOMNULE ANONIM!

    RăspundețiȘtergere
  22. Articol deosebit de interesant pentru cei care au rabdare sa citeasca un material destul de lung pentru un forum. http://www.zf.ro/opinii/dan-sultanescu-jocurile-olimpice-subiect-de-politica-publica-3179585/

    Pe scurt articloul explica de ce a reusit Marea Britanie un loc 4 pe clasamentul natiunilor in conditiile in care are o populatie relativ mica. Foarte interesant de observat directia in care merge sportul pe plan mondial si ce sistem functioneaza. Toti cei intersati de soarta kaiacului vor intelege de ce am ales acest articol vechi de mai bine de un an, dar foarte relevant. Va doresc lectura placuta. Celor care vor sa afle mai multe despre extraordinara performanta a Rebeccai Romero cititi aici http://www.rebeccaromero.co.uk/index.htm Astept sa vad cand vor exista conditiile necesare ca asa ceva sa se intample in Romania.

    Si acum pentru Ricu: spuneai mai sus:IN CARTI NU PREA ITI INDICA SI SENTIMENTUL ALA DE OBOSEALA SI ALTE TRAIRII CARE FIECARE SPORTIV LE SIMTE PE PROPRIA PIELE. ....
    Tin sa te informez ca se scrie foarte mult despre " sentimentul ala de oboseala" in cartile de specialitate cu explicatii clare despre fenomenele fiziologice care cauzeaza oboseala. Ai dreptate unele lucruri chiar nu se pot invata din carti dar o baza teoretica este indispensabila.

    RăspundețiȘtergere
  23. Domnule anonim.....ii iau partea lui Ricu sa stiti...aiti spus mai sus ca in cartile de specialitate scrie despre "sentimentul ala de oboseala"...spuneti ca explica fenomenul...Bun...pana nu o sa-l traiti cu adevarat, mai ales in sportul in care vreti sa'l predati...puteti avea 500 de diplome ca tot degeaba...pana nu stiti cum e sa iti crape la 250 de ex. in proba de 1000m....degeaba incercati sa antrenati...parerea mea este ca trebuie sa stiti cum e in barca si sa stiti cum e sa faceti sportul acesta de performanta....sa il fi simtit pe pielea d'voasra inainte sa antrenati...si da, trebuie sa stii si carte! obligat. dar mai importanta este experienta...incerc sa va dau un exeplu d'le anonim....condusul. Degeaba stiti toata legislatia si faceti maxim la proba de scris...daca nu ati facut scoala de condus..daca nu ati pus mana pe volan (padela) niciodata. intelegeti la ce ma refer si la ce se refera Ricu? mult succes. Te salut Riciule

    RăspundețiȘtergere
  24. ******************************
    OOOOOOOO MS PT SUSTINERE DABA jr. SI SALUTARI TIE SI INTREGI FAMILII CU OCAZIA SARBATORILOR !
    SI PANA LA URMA ESTE O PERIOADA FRUMOASA A ANULUI SI TREBUIE SA DAM DOVADA DE BUNATATE,SINCERITATE SI MODESTIE!
    ASA CA PROFIT DE ACEASTA OCAZIE SI UREZ TUTUROR CITITORILOR ACESTUI BLOG SARBATORI FERICITE SI SA AIBA PARTE DE UN AN PLIN DE REALIZARI ALATURI DE UN MAXIM DE SANATATE !
    *********************************

    RăspundețiȘtergere
  25. Sarbatori Fericite si voua si tuturor fostilor si actualilor sportivi.

    RăspundețiȘtergere
  26. D-lor Ricu si Vali Diba, incepeti sa deveniti penibili si sa va umpleti de ridicol...
    Din ceea ce citesc mai sus, observam ca sunteti atotcunoscatori de Kaiac, de Canoe, de specializare, de legislatie auto, etc., nu mai permiteti si suportati deloc dialogul, critica sau opiniile celorlalti, astfel ca, la cunostintele si bagajele voastre in materie de Kaiac- Canoe, va invit D-lor, sa editati o carte de specialitate in materie de Kaiac-Canoe, sau, mai usor, (asa cum chiar voi a-ti lasat sa se inteleaga) a-ti putea trece la antrenorat pt ca vedem ca sunteti extraordinar de bine pregatiti si instruiti, dar, ... stati ): - pai nu aveti rezultate, nu a-ti fost sportivi de performanta, deci nu puteti fi nici antrenori, nu, ca tocmai asta afirmati mai sus..."daca nu ai performanta, nu poti fi antrenor".
    1.Respect pentru Vasile, vad ca-si doreste un post de antrenor de Kaiac la cluburile din Bucuresti, felicitari si mult succes, cu siguranta ca pina la urma se va gasi o portita.
    2.Vali Diba, ai fost privit ca o mare speranta in Kaiacul asta de dupa 2000, pe tine hai sa fim sinceri, nu Alecu te-a "distrus" si facut sa te lasi de sport, nu-l mai demoniza si ataca in felul asta, nu-i fair-play de numele Diba, nu el (Alecu) este cauza pentru care nu mai faci tu kaiac, iar tu (doar tu) o stii mult mai bine....
    Timpul nu-i pierdut, ai tot ce-ti trebuie pentru a face kaiac de performanta in continuare, considera ca ti-ai luat o mica vacanta, incheie-o si treci la treaba cu mai multa vointa si responsabilitate. Succes !!!
    3.RICIULE, PENTRU A INTRA IN POLEMICA CU TINE, TREBUIE SA SCRIU DOAR IN FELUL ASTA, SI CREDE-MA CHIAR NU POT ..... !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Domnule Anonim...nu am spus niciodata ca vreau sa devin antrenor! chiar nu vreau!. Eu imi exprimam parerea despre experienta si v-am dat un simplu exemplu despre legislatie si condus..nu am nevoie sa scriu nici o carte sa ma dau mare ...dumneavoastra vad ca va pricepeti mai bine in domeniul acesta, al cartior...nu m'am laudat ca am avut performante, stiu ca nu am fost un sportiv bun , nu m-am lasat de sport din cauza domnului Alecu! Am motivele mele personale. Aveti informatii gresite domnule...nu mai dati din coate in stanga si in drapta...eu DOAR imi exprimam o parere. Si nu am spus ca trebuie sa ai performante sa antrenezi...doar sa stii despre ce e vorba...sa fi trait sentimentul pe piele..ATAT. Va repet. nu este o regula, este doar parerea mea personala. Eu nu v'am ridiculizat cu nimic si nu v'am catalogat penibil...va rog sa nu mai beti atat Pepsi pe viitor. Sa aveti o zi placuta. Va doresc un Craciun Fericit si un an nou plin de bucurii, sanatate si bani, ca de'..asta ne dorim cu totii. Va salut domnule.......? anonim

    RăspundețiȘtergere
  28. BAI FRATE !
    MA AMUZ DE ,,IMI CRAPA CAMASA LA SPATE,, CAND VAD CA AVEM DE-A FACE CU UN MARE SUPOZITOR IN FUND !
    CARE NE DA INDICATII DESPRE FELUL CUM AM REPREZENTAT KAIACUL SI CANOEA ROMANEASCA !
    STII CUM E CHESTIA NOI NU AM FOST LEGENDE IN VREUN SPORT ANUME !
    DAR NOI AM AVUT OCAZIA SA PETRECEM ZI DE ZI CEL PUTIN 8 ANI DIN VIATA INTR-UN SPORT CARE L-AM RESPECTAT SI CARE NE-A INVATAT MULTE !
    ASA CA,NOI NU SUNTEM EXPERTI IN DOMENIU DAR FATA DE TINE,FRATIOARE NU TE SUPARA,TU NU TE COMPARI NICI MACAR CU MARANGOZUL SAU FEMEIA DE SERVICI !
    TU NU STII CU CE SE MANANCA SPORTUL ASTA !
    DAR DAK VREI SA VEZI CU CE SE MANANCA SPORTUL ASTA APUCATE DE ANTRENORAT SI AI SA TE SATURI DE ,,CUVINTE FRUMOASE,, DIN PARTEA SPORTIVILOR CARE AU SA TE RESPECTE DOAR PT SIMPLU FAPT CA TU AI AUZIT CUM SE PRACTICA SPORTUL !
    FRATE,DE LA NOI POATE MAI AU ALTII CEVA DE AUZIT DAR DE LA TINE..... !
    DAK VREI SA VB CU NOI URCATE IN BARCA SI DOAR STAI IN EA SI ATAT SI APOI PUTEM VB !
    IAR DAK NU !
    VEZI-TI DE TREABA TA !
    PT CA ASA CUM VB CU TINE PUTEM SA VB CU ORICINE !
    ORICUM ,TOT ACELEASI CALIFICATIVE AI !
    PT CA U, IN PRIMUL RAND NICI NU AI BUNUL SIMT SA-TI DAI NUMELE PE BLOG,DECI ASTA SPUNE MULTE !
    DECI CE INTELEGEM NOI DE AICI CA VB CU UN ,,NIMENI,, SAU ,,ANONIM,,CA NICI NU MAI STIU CUM ITI APARE DEASUPRA COMENTARIULUI PE CARE IL PRESTEZI !
    VEZI SA NU RAMAI DOAR PAPAGAL !
    PT CA U NE REPETI DOAR CE SCRIE IN CARTI !
    SI AICI SUNT MULTE DE COMENTAT !
    SARBATORI FERICITE ,,CEL FARA UN NUME,,!

    RăspundețiȘtergere
  29. P.S.
    NOI NU AM SPUS CA DAK VREI SA FII ANTRENOR TRB SA FII NEAPARAT UN FOST SPORTIV DE PERFORMANTA!
    DAR MACAR TRB SA STII CUM E SA STAI IN BARCA SA STI SA SIMTI APA,SI SA FI PETRECUT CEVA TIMP ALATURI DE APA,DAR IN NICI UN CAZ SA VII TU CARE AI CITIT CATEVA CARTI(DAK LE-AI CITIT SI PE ALEA)SI SA ANTRENEZI LA UN NIVEL DE PROFESIONIST !
    NOI NU VREM SA NE DAM MARI EXPERTI !
    DAR NICI U NU TE INTINDE !
    JOACA CONQUISTADOR SAU FA ALTCEVA,NU NE IMPRESIONA CU INDICATII DESPRE KAIAC SI CANOE !
    INCEARCA SA NE INTELEGI CA CEI CARE AM FACUT SPORT MAI MULT TIMP SUNEM SATULI DE ,,ZMEI,,CA TINE !
    RESPECTUL NOSTRU FATA DE CEI CA TINE ESTE DOAR PT FAPTUL CA IUBESC CITITUL SI ATAT !
    DAK NU NE-AI MINTIT SI CU ASTA !
    DAR SPER CA NU !
    CA ALTFEL TE COBORI LA UN NIVEL,DE IMI ESTE RUSINE SA TE COMPAR CU CEA MAI NEINSEMNATA VIETATE DE PE PAMANT !
    CRACIUN FERICIT SI UN AN NOU CAT MAI BUN !

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc de urari riciule, inclusiv de comparatia cu supozitorul, dar daca atit te duce ..... si doar atit ai inteles tu din comentariile celor care posteaza pe acest site...
    Sarbatori fericite atit TIE, cit si celorlalti utilizatori, care, cu siguranta(si nu te indoi de asta) marea majoritate a acestora au ceva in comun cu acest sport, insa din anumite motive, nu pot posta decit in acest fel, lucru pe care eu unul il respect.

    RăspundețiȘtergere
  31. :)) s-a dezlantuit ricu...

    RăspundețiȘtergere
  32. Riculeee, ești varză!!! Mai rar am întâlnit un exemplu de lipsă crasă de bun-simț și logică elementară...Dar tu continui să postezi comment-uri interminabile, în care te contrazici de la o frază la alta, în care gramatica este în grea suferință, iar tupeul și agresivitatea sunt scandaloase.Știi cum se spune: PROSTUL NU E PROST DESTUL, DACĂ NU E ȘI FUDUL. Nimic, dar nimic nu îți dă dreptul să folosești un asemenea limbaj și să jignești oameni care au învătaț și au citit mai mult decât vei citi tu vreodată, și care , în mod clar, știu mult mai mult decât tine despre kaiac și performanța sportivă. Temperează-ți tonul pentru că niciodată nu vei fi respectat, dacă nu vei respecta la rândul tău oameni ale căror competență și experiență de viață și profesională sunt mai presus de orice dubiu.Exprimă-ți frusrările de sportiv ratat într-un mod civilizat și nu sări din tufe ori de câte ori cineva are o altă părere decât inepțiile pe care le postezi tu,aici, cu aerul de deținător al adevărului absolut.

    RăspundețiȘtergere
  33. Văd că pe acest blog s-a început o campanie susținută de promovare a d-lui Dâba.Se pare că atât el ,cât și fiul acestuia sunt foarte interesați de un post de antrenor. Foarte bine, nimic de zis! Dar, d-le Sonyc_Speed, hai să avem un pic de grijă și de limba română și să scriem corect întrebarea din sondajul pe care l-ați lansat: AȚI VREA CA D-NUL DÂBA...(„ a-ți vrea ” este incorect). Cu scuzele de rigoare, vă sigur că vă apreciez pentru ceea ce faceți cu acest blog și mi-am permis să intervin tocmai pentru că îmi pasă...

    RăspundețiȘtergere
  34. Merci pentru corectare, am mai spus ca accept orice critica, sugestie la adresa mea si a blogului.Dar am si eu o scuza....am petrecut 8 ani in sistem, si nu prea am avut timp de scoala...

    RăspundețiȘtergere
  35. Pentru ce-i care-l stim pe ricu, un banc, il stie si el, ce face olteanul cind nu are ce face, - i-si pazeste hainele, asa si cu bostanarul asta de Ricu, din Dabuleni-ul "Prostanacilor", care in loc de cap are o lubenita, iar in loc de creier, are seminte stafidite, uscate si "odihnite", un labil psihic dupa modul in care scrie si gindeste.....
    Stiti care-i diferenta intre Ricu si o lubeta ? lubenita este si... cultivata...

    RăspundețiȘtergere
  36. Domnule anonim.... nu sunt interesat de antrenorat :)) ....Doamne fereste! Nu am suficienta scoala pentru a face acest lucru si nici nu ma intereseaza...ati inteles gresit. Eu doar il sustin pe tatal meu pentru ca sunt de parere ca macar atat ar merita pentru cate a facut pentru sportul acesta si pentru tara noastra. Nicidecum sa antrnez :)) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa de bunul Dumnezeu ca sa gasim urmasi ca stimatul domn Daba,in loc sa ne certam mai bine mergem prin tara sa gasim talente,sau mai bine alergam de unii singurii ca la final sa ajungem pe locul doi,asa fac cei de la FRKC au dat afara antrenori foarte buni si au adus altii care isi fac treaba dar numai pt ei,cu respect incaodata pt domnul Daba.

      Ștergere
  37. Eu il las pe Ricu in pace pana dupa sarbatori. Poate isi face si el un abonament la biblioteca pt 2010. Ii sugerez sa o ia usor la inceput cu carti ilustrate.

    RăspundețiȘtergere
  38. "caiac"
    Desteptu-l cedeaza intotdeauna, lasati-l in "lumea" lui, vorba antevorbitorului, mai ales pe aceasta pagina care are un titlu elocvent "Oameni care au scris istorie" ......
    Vali Diba, fii putin mai modest si mai discret.
    La Multi Ani, tuturor celor care traiesc si respira Kaiac-Canoe !!!

    RăspundețiȘtergere
  39. IMI CER SCUZE CA NU AM MAI INTRAT PE ACEST BLOG,CHIAR NU AM MAI AVUT TIMP!
    AM CITIT TOATE COMENTARIILE NOI SI ACUM POT SA VORBESC PT CA AM DEJA O IMAGINE FORMATA DESPRE SUBIECTELE INTERESANTE SCRISE DE ACESTI SAU ACEST ANONIM!
    DRAGUT BANCUL CU ,,OLTENII,,!
    DAR VEZI CA NU PREA ARE TREABA CU DISPUTA NOASTRA !
    ORICUM BAFTA IN CONTINUARE LA INVATAT BANCURI NOI !
    SI AM SA-L ROG PE Sonyc SA FACA EL SI UN MIC LOC LA EL PE SITE SI PT GLUMELE TALE!
    SA NE MAI AMUZAM SI NOI !
    ORICUM AI FOST DRAGUT !
    DATA VIITOARE CAND MANANCI VREUN PEPENE AI GRIJA SA NU TE INECI CU SAMBURII !
    LA NOI AICI IN ZONA SA STII CA NU S-AU SEMNALAT CAZURI DE DECES DIN PRICINA SAMBURILOR DE PEPENE !
    SPER CA NICI LA TINE IN ZONA SA NU SE INTAMPLE !
    ORICUM LA VARA SA MAI LASI SI TU VREUN COMENTARIU CA SA STIM CA ESTI OK SI CA NU AI PATIT CEVA !

    RăspundețiȘtergere
  40. LEGAT DE RESTUL SAVANTILOR CARE VORBESC SUB ANONIMAT !
    SA AVETI BAFTA IN LUMEA VOASTRA !
    EU VA LAS IN PACE !
    PUTETI VORBII DOAR VOI INTRE VOI PE UN ACEST SITE !
    ADIK http://kaiaccanoeromania.blogspot.com care a fost realizat pt voi care aveti cunostintele necesare in materie de sport,nu noi care habar nu avem ce e asta!
    ASA CA NU-MI RAMANE DECAT SA-I UREZ DOMNULUI VASILE DABA SUCCES IN A-SI ATINGE VISUL DE A FI ANTRENOR iar pt mine este un fff bun cunoscator in domeniul care l-a cunoscut mai bine ca noi toti care scriem pe acest blog !
    IAR PT VALI DABA AM UN MESAJ ,, NU MAI INDRAZNII SA-I DERANJEZI CU CEVA PE DOMNII ASTIA ANONIMI CA NE-AU PUS GAND RAU SI NU VREAU SA NE LOVEASCA DOAMNE FERESTE CU VREO CARTE SAU SA NE INTEPE CU STILOUL ,, !
    VALI,MAI STI VREMURILE ALEA CAND PRIMEATI INDICATII INAINTE DE CURSA DIN PARTEA ACELUI ANTRENOR CARE CUNOSTEA TOT DE CARE ATI AVUT PARTE(NU VREAU SA-I DAU NUMELE) SI VARIANTA CEA MAI BUNA ERA TOT AIA ,, ZICI CA EL SI FACI CA TINE ,,
    ASA CA DAC VRETI SA VA SIMTITI MAI BINE DOMNILOR ANONIMI EU VA DAU DREPTATE !

    RăspundețiȘtergere
  41. Riculeee, Riculeee! Dacă tăceai, filozof rămâneai!Ai fi dat măcar impresia că ai înțeles câte ceva din postările „domnilor anonimi”, dar tu, ca de obicei, ieși în față, cu mucii pe piept și creierii în batistă. Abia acum înțeleg de ce tu și alții ca tine ați stat atât de departe de marea performanță și de ce istoria kaiacului și canoei românești nu o să vă consemneze nici măcar la „și alții”.Citez din înțelepciunile tale:„ VARIANTA CEA MAI BUNĂ ERA TOT AIA - ZICI CA EL(antrenorul) ȘI FACI CA TINE”.Cu filozofia asta de viață poate să ți-l aducă antrenor pe Dumnezeu și tot nu vei face nimic. Ne întoarcem la noțiunea de respect față de cei care au făcut ceva în viață, pe care rezultatele ca sportivi și antrenori îi legitimează și , care,la rândul lor ,și-au ascultat cu sfințenie înaintașii.Dar fiecare pasăre pe limba ei piere, iar lubenița crește târându-se pe pământ.În altă ordine de idei, remarc faptul că unii au făcut o fixație în legătură cu anonimatul vizitatorilor acestui blog.Nu știu să fie ceva ilegal sau imoral .Așa că lăsați-o mai moale cu „domnule anonim”, că vă afundați în penibil.De astăzi voi semna,


    BELFEGORE din CHITILA

    RăspundețiȘtergere
  42. Domnule Vali Dîba,este lăudabilă susținerea tatălui tău, pentru obținerea unui post de antrenor, dar mi se pare că tu ești mai interesat de acest lucru decât însuși tatăl tău.Mi se pare deplasată insistența ta, pentru că , dacă d-nul Dîba senior ar fi dorit într-adevăr acest lucru, a avut timp suficient (aproape 30 de ani) să facă ceva în acest sens, respectiv o facultate, niște cursuri de antrenori,niște specializări etc. De când și-a încheiat activitatea competițională și până acum, ar fi avut nenumărate ocazii să-și manifeste dorința de a aborda o carieră de antrenor, dacă într-adevăr acesta era visul dumnealui.Da, tatăl tău și-a făcut pe deplin datoria față de kaiac și fată de țară și merită toată considerația și prețuirea românilor. Mă gândesc că Vasile Dîba, când avea vârsta ta, avea o grămadă de titluri câștigate și era numai la un pas de marea confirmare internațională pe care i-a adus-o Olimpiada de la Montreal.Tu ce poți să spui despre tine, până în acest moment?!?Ai fi mai credibil dacă ai fi mai exigent cu tine însuți, ca sportiv, și te-ai ridica măcar la jumătate din valoarea performanțelor tatălui tău.Dacă tot vă plângeți că nu mai sunt antrenori buni, că nu aveți condiții optime de pregătire la cluburi, că nimeni nu vă înțelege of-urile, poate ar fi momentul să schimbați voi ceva și să vă pregătiți, să vă instruiți să deveniți antrenorii aceia miraculoși care să scoată kaiacul din marasm.Dar, deh, și învățatul
    ăsta nu-i pentru oricine...

    BELFEGORE din CHITILA

    RăspundețiȘtergere
  43. Domnule din Chitila...de cand s'a lasat tatal meu de sport sa stiti ca a incercat sa obtina un post dar a fost flituit imediat(de multe ori). A incercat. Nu sunt obsedat sa devina antrnor. Il cunosc foarte bine, sunt fiul sau si stiu ce l-ar face fericit. atat. Si despre rezultatele mele ca sportiv care sunt aproape nule pe plan international nu ar trebui sa va legati, m-am lasat de sport. eu doar SUSTIN IDEEA TATALUI MEU, nu vreau sa ma evidentiez cu nimic. Va rog respectuos sa incetati cu umilintele la adresa mea, chiar nu le vad rostul. Todeodata imi place caracterul dumneavoastra, va place sa aveti ultimul cuvant dar sa stiti ca nu mereu este benefic...Multa stima! Va salut

    Valentin din Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  44. Scuza-ne si iarta-ne bai ricule, dar chiar nu ne faceam probleme de ce o fi cu tine si ce s-o fi intimplat de nu mai postezi(scrii)pe acest blog, sincer, tu chiar nu esti o pierdere pt dezbaterea "problemelor" acute si de moment din acest sport, iar eu unul, chiar ma bucur ca ti-ai gasit o preocupare in afara de a sta si scrie bazaconii pe acest site ..., apropo, "PUTETI VORBII DOAR VOI INTRE VOI PE UN ACEST SITE" si "CARE CUNOSTEA TOT DE CARE ATI AVUT PARTE" in ce draqu limba ai scris mai "prostanacule" de Dabuleni, dusman al limbii Romane, care-i tulburi somnul (Dumnezeu sa-l odihnesca in pace)marelui George Pruteanu (nu-l mai cauta, nu a facut canoe si nici nu a jucat fotbal)critic literar si profesor conferentiar universitar al limbii Romane.
    Vali Diba, bai baiatule, Vasile stie ce indrugi tu pe aici,l-ai intrebat si pe el daca el vrea sa devina antrenor, si daca da, ce face, renunta la pensia de colonel in favoarea unui amarit salariu de antrenor, ca legislatia actuala salariala nu i-ar permite sa ia chenzina din doua "barci". Dar daca intr-adevar chiar tu chiar i-ti doresti, puteti incepe/ajuta prin voluntariat (asta ca tot nu are alta preocupare) acest sport atit de drag, la un club din Bucuresti si, poate incepe chiar cu tine, o mare speranta a kaiacului, atotcunoscator de kaiac cum bine chiar tu spuneai, te citez "pana nu o sa-l traiti cu adevarat, mai ales in sportul in care vreti sa'l predati...puteti avea 500 de diplome ca tot degeaba...pana nu stiti cum e sa iti crape la 250 de ex. in proba de 1000m....degeaba incercati sa antrenati...parerea mea este ca trebuie sa stiti cum e in barca si sa stiti cum e sa faceti sportul acesta de performanta....sa il fi simtit pe pielea d'voasra inainte sa antrenati" vint la pupa si Succes !!!!

    Iancu Jianu, din Giulesti Sarbi

    RăspundețiȘtergere
  45. Il salut pe dl.Belfegore pentru comentariile sale pertinente si cat poate de la obiect dar nu cred ca vor avea efectul scontat la cei doi autodidacti-atotcunoscatori. Poate daca postati langa comentarii si imagini cu o sticla de vodca si un cimpanzeu care rade la oglinda cand isi vede fundul in ea,exista speranta sa fiti inteles dar asa va fi greu pt.ei. Pe raca=cearta,harta,artag,scandal etc.il stiu de cand a aparut la concursuri,acelasi impertinent si prost educat ca si in comentariile idioate pe care le face acum. Stiu ca a fost pe la loturi si ma intreb ce l-a retinut sa-si arate valoarea acolo !? de ce nu i-a ars pe toti la selectii sa ajunga la C.E. sau C.M. si sa ia o medalie acolo. Cred ca vina o poarta Popan sau Lungu sau Lifere, care la fiecare selectie i-au pus iarba la carma !!?? Oare micul Daba stie de cate ori s-a pus problema excluderii sale din lot pentru ca seara se culca primul si colegii trebuiau sa consume si ratia lui de vodca ? dar de fiecare data s-a mers pe obrazul tatalui sau. Si apropos de Vasile (mare caracter,mare sportiv,mare om)si el mai "scapa caii pe miriste"dar asta numai dupa ce aducea 3-4 medalii de la J.O.,C.M. sau C.E. ( raca daca nu intelegi prescurtarile umbla la regulamentul F.I.C.dar usor sa nu-ti rupi "stiloul" ca-ti stergi amprentele si cine stie...) Asa ca,draga Belfegore, speranta ta ca oferindu-le celor doi frumoasele tale comentarii ii vei ajuta sa-sStii puna creerul la munca, cred ca va ramane neimplinita, stii cum se spune "organul ne muncit moare", iar la ei nu mai are cine sa munceasca. Dar,poate invata si altii sa nu se mai c..e in poteca decat dupe ce coboara de pe podiumul de premiere.

    RăspundețiȘtergere
  46. Forumul National Kaiac Canoe Romania:
    www.kaiac-canoe.forumz.ro

    RăspundețiȘtergere
  47. vasile diba has been the best of the best , his style and perfomance is incredible , my name is Lazaro , I am from Cuba , and Diba was a heroe for my generation , everybody in that time only talked about him amoung the cuban kayakers, and all wanted to imitated his technique , please edit more pictures about him , he was very famous in Cuba

    Thanks and saludos

    Lazaro

    RăspundețiȘtergere
  48. Imi amintesc copilaria ,nu mai retin exact anul 1975-1976 ,vara pe Snagov - eram doar o fetita care il tinea pe tatal ei de mana fericita ,avea sa-l intalneasca pe regele apelor, Diba !Retin perfect acea zi ,o port cu mine in suflet..mi-a daruit pe ponton o mica floare si ma lua in brate ,mirosul brizei calde a lacului ,a nuferilor ,a lotusilor ...ma invalui ca o imbratisare calda . Cu un suras ma vrajit si mi-a transmis dragostea pentru acest minunat sport - Dansului si tatalui meu ii datorez cei 10 ani de sport !
    Il salut pe dl.Diba cu un deosebit respect
    "fetita" dl.antrenor Veres de la UTA

    RăspundețiȘtergere