luni, 16 noiembrie 2009

Manoila Milicin, noul antrenor al lotului olimpic de kaiac

Numele profesorului care se vehiculeaza, din ce in ce mai mult, ca fiind noul antrenor al lotului olimpic de kaiac, in proportie de 90%, este domnul Manoila Milicin.
Dansul a facut minuni la clubul CSS Triumf Bucuresti, de pe lacul de la Branesti, antrenand si promovand sportivi ca Lifere Andrei, Plesca Bianca, Ciobanu Alexandra, Gradinaru Nicoleta, Soare Catalin.
Sa speram ca va veni la lot cu acelasi gand de profesionalism, de care a dat dovada in ultimi ani si sa scoata din impas kaiacul romanesc, asa cum a facut si cu clubul CSS Triumf dupa ce au fost alungati de pe lacul Herastrau.
Mult succes si noroc domnului profesor antrenor emerit, Manoila Milicin.

13 comentarii:

  1. E o solutie de urgenta, noroc ca era disponibila o persoana asa capabila ca domnul Milicin, care a dat recent masura calitatilor de antrenor prin rezultatele junioarelor in ultimii doi ani. Dar ori din cauza formei in care e redactat postul, ori din cauza visinatei bauta anterior, sau cine stie din ce cauza ma apuca rau de tot rasul. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. buciu esti invidios.rezultatele junioarelor s au datorat antrenoarei....gloaba irina...

    RăspundețiȘtergere
  3. E-mail primit de la domnul Stoian Daniel:
    "Am citit informatia referitoare la Milicin pe blogul tau, si trebuie sa aducem o mica corectura, din data de 16.11.2009 Milicin este antrenorul principal al grupei de kaiac baieti.
    Si inca ceva, daca imi aduc eu aminte bine, in 1984 la JO echipa Romaniei era condusa de Milicin (deci ultima medalie de aur a lui Pataichin ca sportiv este luata sub coordonarea lui Milicin) ceea ce-i aduce caracterizarea de unul dintre cei mai titrati antrenori romani"

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai aveti si alti antrenori asa tinerei!?!
    Oare, Nea Paul Barcany ce mai face?

    RăspundețiȘtergere
  5. Un comentariu
    Sunt de acord ca Dl Milicin este un foarte bun antrenor si poate printre ultimii antrenori buni care au mai ramas ( Birladeanu , Rata , Milicin ,care au demonstrate la nivel de seniori )
    Este deranjant insa ca Dl Stoian deabea acuma a aflat asta si s-a grabit sa il perie pe Dl Milicin , acelas Milicin era in tara exilat si marginalizat de FRKC in 1998 cind Dl Stoian era antrenor la lot si il peria pe dl Barsanescu , sau in 2001 -2005 cind dl Stoian era director tehnic si il peria pe Dl Zabet il marginaliza pe acelas mare antrenor Milicin ca sa ii poata face placere sefului ( fiind cunoscuta rivalitatea Zabet – Milicin )
    Acelas Stoian Daniel de altfel la indepartat de la lot pe Dl Birladeanu ( actualul presedinte FRKC) in 2003 iar acuma sunt convins ca ii saruta mina
    Din pacate Stoian a fost doar un mare sportiv , dar s-a dovedit fara character , un lingau si un antrenor care a distrus de doua generatii exeptionale de sportive ( 1998-2005 Curuzan , Geza , Petcu, Serban , Baban etc si 2005-2009 Anghel , Sevici , Sefan Vasile Erci , Mada , Anton , Baban ,Ciausu ) , e mult poate sa spunem a distrus dar cu siguranta nu a stiut ce sa faca cu ei , in schimb periind pe unul si p e altul ( Barsanescu , Zabet , Birladeanu ) a reusit sa ramina la lot din 1998-2009 , periada in care kaiacul romanesc a scazut de la an la an , avind ca finalitate ratarea JO si ratarea finalelor la kaiac in 2009 din cadrul campionatului mondial , in rest doar citeva medalii pe la Europene maim ult la noroc si datorate exclusive muncii si mobilizarii sportivilor implicati
    Deci ca o concluzie un antrenor mare sau de success trebuie sa aiba caracter , kaiacul romanesc are multe exemple N. Navarsat , Hutan , Turcas , Mercurian , Milicin , din generatia flotilei de aur , precum si alti antrenori care au urmat , Patzaikin , Barladeanu , Rata , Zabet , Banaduc , etc toti oamneni cu o puternica personalitate , oameni care mai si gresesc dar nu sunt lingai , nu perie si isi pot asuma raspunderea de antrenor nu doar numele de antrenor
    Sunt tentat sa ma semnez , dar sunt sigur ca fara semnatura mea este mai interesant punctual de vedere

    PS As vrea ca cititorii sa discute si despre antrenorii legendele care au adus atita glorie kaiac- canoei Romanesti

    RăspundețiȘtergere
  6. mda, ce sa spun, mare caracater ca era sa se semneze.
    Nu il cunosc asa bine pe domnul Stoian, dar sunt de parere ca este printre cei mai buni si in contact cu noutatile antrenori din kaiac. Nu din cauza ca este cel mai frumos si cel mai destept dar concurenta este destul de slaba. Si daca ati avea dreptate postarea de mai sus respira o mare problema personala cu Stoian. Cu un pic de rabdare se pot gasi chestii obiective de reprosat oricui din kaiac, ca suntem la pamant, dar textul de mai sus este total subiectiv, asta nu si in caz in care ne puteti furniza niste imagini cu "sarutul mainii". Apropo domnul Lifere nu este printre cei mai buni antrenori, sau domnul Aftenie?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa dea D-zeu ca "formulele" de antrenori de la loturile nationale de seniori, tineret sau juniori, "gasite" de FRKC, sa readuca K-c romaneasca in anul viitor, cel putin pe pozitia care a fost in anii 2001-2005. Va informez, pt. cei care nu cunosc si va reamintesc pt. cunoscatori, ca in anul 2003 in urma rezultatelor de la C.M. de seniori(6 medalii: 2 de aur, 3 de argint si 1 de bronz - 2 de aur la probe olimpice), FRKC a fost desemnata prima(Nr 1), in ierarhia MTS. Daca avem sau nu antrenori de valoare, daca Daniel este "lingau" sau altii sunt la fel ca el, ramane sa constatam in viitor. Cert este ca sfarsitul mandatului trecut(Barladeanu-Toth), a fost dezastruos(nicio medalie la CE de seniori si locul 39 din... 38 de tari participante !!!), iar inceputul noului mandat, cu aceeasi "actori" la conducere, a fost cel putin la fel de "neproductiv"(folosesc aici un eufemism), 1 medalie de "rugina"(bronz) la CM de seniori, conform "legilor nescrise" ale lui Murfy: "Un lucru inceput prost se termina si mai prost!!!"
    Am mare incredere in noua formula de la Canoe-seniori(Bunul meu prieten Igor si fostul meu sportiv de mare valoare, Florin Popescu), in readucerea, cel putin, a canoei romanesti in elita mondiala.
    Pt. conducerea FRKC: Realizati performante ! NU va eschivati de la responsabilitatea performantelor !!! NU translatati pe "umerii" antrenorilor nerealizarile voastre!!!. Daca doriti acest lucru, lasati-i pe ei(pe antrenori), in exclusivitate, la conducerea federatiei!!!
    Altfel vom merge cu totii in agricultura(vom face coada la Zdurcea la vanzare de pepeni la Dabuleni !!!)
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  8. Oameni buni, am citit comentariile dvs.legate de activitatea si de meritele d-lui Milicin si ma intreb ?! oare sunteti prea tineri sau faceti parte din grupul "perierilor" ? Hai sa fim daca nu seriosi ,macar realisti. S-au invocat marile rezultate de la J.O.1984, obtinute in compania cui ?ati uitat de "jocurile boicotate" ? S-a plecat cu mari angajamente, medalii la majoritatea probelor si cel putin 4 de aur si...au iesit 2 de aur, una la 4 fete la mare lupta cu suedezele care au prezentat un 4 format din 2 kaiaciste si doua carmacite, una la echilibru si alta la directie. Toma si Ivan l-au folosit pe dl. Milicin pt a-i reprezenta la sedinta tehnica, la experienta lor stiau exact ce au de facut si am convingerea ca daca erau lasati in pace castigau si la 500 m. Meritele d-lui Milicin s-au limitat la " ingroparea" barcii de 4 baieti si a altor echipaje pe care le-a scos in afara podiumului. Apoi, i-a tapat de bani pe mexicani, pana s-au desteptat aia si cu un sut la locul potrivit l-au dat peste ocean. La Steaua pe care o lasase balta nu a mai gasit fraieri si s-a orientat catre Triumf a luat bani si materiale sportive de peste tot avand grije si de buzunarele proprii, a pus bazele unei sectii de junioare, timp in care a distrus baza din Herastrau, inclusiv activitatea competitionala de la nivelul Capitalei. Dar telul suprem abia acum urma sa fie atins asa ca a inceput o intensa campanie electorala cu scopul de a prinde, drept rasplata, un post in federatie. A infiintat celebrul "triunghi de vest", la care a atras si ceva "nulitati" din restul tarii si in schimbul voturilor a oferit diverse facilitati "catelusilor". Asa au aparut turistii electorali, pe banii federatiei,asa au aparut antrenori pe la grupele olimpice, care gateau bine, depuneau sacosele cu pestisori sau borcanasele cu oute de peste, inclusiv damigenute si alte alea exact acolo unde trebuia. Si iata cum ajuns, in sfarsit, antrenor federal, dl.Milicin a trecut la formarea de noi cadre, descoperind o tanara ?! antrenoare pe care a "impins-o" in sus, pana sus de tot. Cam asta este o mica parte a activitatii, extrem de merituase a d-lui Milicin in kaiacul romanesc. Urmariti componenta numerica a lotului olmpic, ca de valoare ce sa mai vorbim ? si observati cum se formeaza o egelitate intre numarul de sportivi si numarul de antrenori si tehnicieni. Nu cumva si dl.Milicin are un merit in acest exod al sportivilor catere viata extrasportiva ? sau poate urmareste ca la loturi fiecare antrenor sa aiba o singura echipa in pregatire ? Dragilor, concluzia mea este ca, cu sau fara aportul d-lui MIlicin, sportul romanesc,
    inclusiv cel de care vorbim este in coma profunda si va sucomba incet, incet. Dar viata merge inainte, asa ca sa uitam de necazuri, sa
    ne dorim un an mai bun.
    Va saluta Anonimescu

    RăspundețiȘtergere
  9. ANUNT IMPORTANT!
    Ieri 26.11.2009, in sala de la Manastirea Cozia unde a avut loc celebra intalnire Radu Vasile -Miron Cozma , s-a desfasurat sedinta de B.F. cu un singur punct la ordinea de zi. Cu aceasta ocazie s-a cerut mutarea sectiei Loc. Buc. la Timisoara, urmand ca noua denumire a clubului sa fie C.S. Drezina Deraiata.
    Solicitarea a fost facuta ca urmare a reantoarcerii D-lui Toth in orasul de bastina, nemaiputand fi pupat in dosul curtii din cauza distantei mari.
    Toate incercarile facute in acest sens cu lucratorii din Federatie au esuat.
    Va saluta din Cozia Mircea cel Batran

    RăspundețiȘtergere
  10. "Caiac"
    Deci cei doi pupistiincuristi au fuzionat, extraordinar !!!!..... vorba proverbului "cine se aseamana, se aduna", dar au luat si contabilitatea cu ei ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate face cineva o verificare si ev poate da o confirmare ?
    Din surse mai putin sigure, inteleg ca, la Caciulata este foamete mare la masa sportivilor din cele doua loturi.Sa intelegem ca, cu banii alocati pentru masa si recuperarea sportivilor, se platatesc ceva voturi ?
    D-nule Ivan Patzaichin, inteleg ca sunteti la COSR, nu puteti face o verificare a fondurilor alocate in acest sens ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai dreptate, confirm, din discutiile avute cu 3 sportivi din loturile deplasate la Caciulata, foametea este la ea acasa, inteleg ca a fost si o greva japoneza a sportivilor in acest sens, stinsa insa prin metode comuniste de cei ce "vegheaza" zi si noapte la adormirea prostilor ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu sunt Alexandru Roman, campionul României la k1-500m din 1979. In 1980 am fost in lotul pt europene din tampere. Milicin a fost antrenorul de atunci. L-am cunoscut direct și pot sa spun ca e un bozgor împuțit. Pentru mine e un kit cu ochi. Din cauza lui am renunțat la caiac. Mi-a schimbat constant rezultatele de la pistele de control ca să promoveze oamenii lui. Eu nu am participat la tampere in Finlanda.

    RăspundețiȘtergere