luni, 2 noiembrie 2009

Mada Florean


Am scris intr-un articol, daca ma lamureste si pe mine cineva ce s-a intamplat cu sportivul Mada Florean. O persoana bine intentionata mi-a scris ca domnul Mada se afla in cantonament la Timisoara si este antrenat de domnul Octavian Ispas (antrenor coordonator al lotului olimpic de kaiac-canoe al Japoniei !!!!!)
Se pare ca domnul Mada are antrenamente cu mult volum de lucru si timp el lucrand foarte mult pentru imbunatatirea tehnicii. Am inteles ca va urma un stagiu de pregatire cu lotul japoniei, iar la anu se va antrena cu cei mai tritrati sportivi ai lumii.
Sa speram ca domnul Mada va avea o revenire spectaculoasa atat pe plan intern cat si, cel mai important, pe plan international.

7 comentarii:

  1. sunteti destul de bine informat , doar ca vreau sa precizez ca nu facem nimic spectaculos decit un experiment in colaborare cu FRKC si clubul Dinamo , avind ca obiectiv cresterea performantelor d-lui Mada printr-un antrenament individualizat si de ce nu cresterea motivatie si dorintei acestuia de a face performanta ,
    in contextul in care din punctul meu de vedere foarte multi sportivi de valoare au renuntat la marea performanta in ultimi ani : Anghel , Sevici , Ciausu , Erci inclusiv un alt sportiv format de mine Anton Alin( un exceptional strok ) fara a pomeni de canoisti si kaiac fete ,unde lista este la fel de lunga

    Din pacate sportivii romani renunta foarte devreme la marea performanta fiid stiut ca rezultatele vin dupa vista de 23-24 de ani ,

    eu prin acest experiment nu imi doresc doar cresterea nivelului de performanta dar mai ales schimbarea opticii asupra performantei si a parcursului unui sportiv de performanta prin viata sportiva ,avind ca exemplu campioni olimpici si mondiali ce provin din alte sisteme de pregatire si educatie

    va multumes pentru acest forum care imi da ocazia sa imi expun punctele de vedere

    Octavian Ispas

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu va multumesc ca mi-ati scris.Va mai astept cu comentarii si informatii despre munca pe care o faceti.Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. salut aceasta initiativa si disponibilitatea celor implicati in aceasta decizie, in special a sportivului si a domnului Ispas pentru ca ei vor face munca in sens practic si intelectual. Le urez mult succes si sper ca federatia sa nu aiba nevoie de 10.000 de exemple ca sa mute responsabilitatea alegerii formei, locului de pregatire si a antrenorului in sarcina sportivului. Felicitari si autorului acestui blog, este prima tribuna virtuala de discutii din domeniul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Fenomenul" sesizat acum de tine reprezinta, de fapt, o grava situatie a sportului romanesc in general si mai ales a sportivilor dela k-c, f.f.slab recompensati pt prestatiile lor si in masura si mai mare, conditia lor sociala dupa ce termina activitatea de performanta.Situatia speciala a lui F.Mada, poate fi un bun inceput al pregatirii descentralizate de care, tot trimbiteaza actuala conducere a FRKC si care nu se mai realizeaza.Am si acum posibilitatea, ca pe baza unor programe, unii dintre cei mai buni sportivi, sa poata lua parte la un cantonament la "apa calda" in Florida(SUA), acolo unde se pregatesc toti "greii" k-c mondiale,in perioada feb.-martie, dar nu se vrea, se pare ca deranjaza "noutatile"!?!
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  5. Dom.Zabet are dreptate foarte mare in ceea ce spune.daca nu ma lasam si eu de sport poate alegeam si eu ce a facut fostu meu coleg Mada.Poate era mai bine si inca mai faceam sport si nu eram nevoit sa ma las pt a munci unde imi pare rau sa spun dar se castiga mai bine ca in sportu romanesc.Credeam ca sa lasat mada de sport dar vad ca nu si ma bucura treaba asta pt ca era omu de baza in kaiac de 4 alaturi de Stefan si sper sa apuc sa-i vad din nou impreuna cum a fost in 2005 pana in 2007.sper sa mai vad vesti noi aici si ce se mai intampla pe la snagov.

    RăspundețiȘtergere
  6. Forumul National Kaiac Canoe Romania:
    www.kaiac-canoe.forumz.ro
    Vino aici si demonstreaza ca esti un campion

    RăspundețiȘtergere