miercuri, 25 noiembrie 2009

Hello

De azi am reusit sa-l conving pe posesorul blogului sa ma faca co-autor si aceasta este prima mea postare. Vreau pe aceasta cale sa-mi exprim incredere ca oricat de subiectiv sau obiectiv, pozitiv sau negativ sau de elevat sau ieftin este limbajul dicutiilor de pe acest blog nu poate fi decat bine pentru kaiac-ul si canoea romaneasca. Faptul ca aspectele interioare ale activitatii noastre devin vizibile si anonimi sau persoane identificate isi exprima parerile este inedit si in acelasi timp constituie o forma de lupta cu boala de care sufera kaiac-canoea din romania, anume obscuritatea sau lipsa de vizibilitate a sportului si lipsa de relevanta a muncii antrenorilor de kaiac-canoe in societatea romaneasca. Recomand celor vremelnic responsabili direct de soarta federatiei sa citeasca fara patima comentariile din acest blog, sa faca abstractie de forma lor, sa priveasca doar continutul si sa se gandeasca la resorturile care au dus la formularea respectivelor comentarii. Nu se face bine kaiac-canoe in Romania in momentul de fata si dumneavoastra aveti sansa sa-l schimbati, cei care va "injura" va ajuta daca aveti intelepciune. Mult succes si va astept cu comentarii.
PS: Da-mi Doamne rabdare si intelepciune sa inteleg si sa-i iert, ca daca-mi dai putere le fut una......! (pentru cei mai incrancenati, asta a fost o gluma)

12 comentarii:

  1. am si niste intrebari( retorice si copilaresti as zice ) referitoare la cursul de perfectionare :

    1. de ce doar un antrenor de fiecare structura sportiva este invitat , cred ca exista si posibilitatea de a suporta costurile cei interesati ( in cazul in care tematica era atractiva )

    2.de ce nu a fost anuntata tematica si exponentii

    3.de ce nu a fost deschisa posibilitatea ca si unii antrenori din tara sa faca expuneri , si aici as vrea sa reamintesc ca FRKC are printre antrenori si doi doctori in stintele sportului , Zabet Benjamin ,si Alecu Aurel, si citiva doctoranti( imi cer scuze daca au terminat doctoratul si eu i-am trecut la doctoranti sau daca mai sunt si alte persoane ) Banaduc I , Zabet A etc

    4. de ce se organizeaqza la caciulata si nu la Bascov , Snagov , in bazele MTS ,

    5. de ce antrenorii loturilor nu sunt obligati sa aiba cite o tema de expunere la aceste perfectionari , chiar daca sunt teme generale de tehnica a vislirii , selectie etc

    Ar mai fi si alte intrebari ,dar sunt dezamagit de stilul acesta de lucru pe gasti care cu siguranta nu va ridica kaiacul si canoea romanesca

    cu respect

    Octavian Ispas

    RăspundețiȘtergere
  2. "Caiac"
    Cu deosebit respect pentru unul care s-a saturat de smenuri si mizerie, de combinetii si "bagatul mainii" in banii si mincarea sportivilor, am sa-ti raspund eu.
    1. Pai voturile trebuiesc platite, iar din cadrul cluburilor, doar unul poate vota, nu ?
    ce sa caute nr 2 si 3 din cluburile astea amarite din tara, ca ei nu pot vota.
    2. "Tematica si exponenti" - cine s-o prezinte frate, lingai astia, care in afara faptului ca sunt niste "pupisti" vorba unui alt amic care scrie pe acest site, nu stiu nimic.
    3.Pai toti astia pe care tu ii enumeri ca doctoranti, sunt persoane non-grata ale federatiei, astora le este frica, ca voi (vezi ca te trec in aceasi barca) daca mergeti acolo le luati micu de pe masa.
    4.Prietene la Caciulata sunt loturile de seniori si tineret, probabil ca sunt acolo si niste costuri si cheltuieli pe masura, numai de contabila si conducere stiute, ele nu se vad in si din alta parte (structuri superioare), iar cu imaginea loturilor Romaniei se poate "spala" la greu .....
    5.Tema de expunere ?
    ...pai stie gloaba ce-i aia, hai sa fim seriosi, cit despre ceilalti mult respect si succes.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe aceasta tema si eu am avut nedumeriri pe care le-am adresat conducerii federatiei printr-un mail. Inca nu mi s-a raspuns, nici nu e cazul, dar sper ca tematica va fi afisata pe site-ul federatiei.
    - Cei care avem nevoie de dovada efectuarii perfectionarii, daca nu au fost bani pentru tot corpul antrenorilor, macar sa ni se da sansa sa fim examinati in vreun fel si sa primim diploma sau ce dreaq se da.
    - In mod normal antrenorii de la loturi ar trebui obligati sa sustina un raport pe teme metodice la sfarsitul perioadei de pregatire.
    - Organizarea cursului pare sa sufere cel putin la capitolul promovare si transparenta, sper ca materialele predate sa fie de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai baietilor, imi place de voi, ca cel putin pe acest blog le transmiteti conducerii federatiei, o mica parte din erorile majore cu care sunt virusati. Haideti sa o faceti cu acelasi curaj si la Adunarile generale, poate se vor mai trezi "specialistii-pupalai" si sefii lor. Chiar credeti ca ei nu citesc acest blog ? Si daca nu-l citesc au numai de pierdut(sau de castigat)!?!
    Cat despre asa-zisul curs de perfectionare (consfatuire) de la Caciulata, nu cred ca ati pierdut f. mult, poate nici nu erati invitati la masa de protocol! REZERVAT "BORCANARI"!!!
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  5. "CAIAC"
    Viata e superba!Unde s-au dus oare anii si oamenii de demult?Imi pare ca sentimentele frumoase au murit, au parasit aceasta lume careia nu i-a mai pasat de ele,in care noi am uitat de noi, de unde am plecat si prin ce am trecut. Noi suntem proprii nostri "epigoni" de acum douazeci de ani,si ne vindem martirii si visele lor, caci preferam uitarea,un ranjet gol in fata OTV-ului, in loc sa ne deschidem ochii si sufletul asa cum puteam sa o facem atunci cand nu aveam nimic in afara de dragoste si vise

    RăspundețiȘtergere
  6. De vorbit toti vorbiti ca politicieni pe care tot noi iam ales dar de facut ceva pentru sportivi care isi rup spatele pentru fala si mindria voastra ce ati facut voi sau FRKA???? CINE A VOTAT CONDUCERAE ?????

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.Anonimule(probabil sporitiv), poti vorbi oricand cu sportivii activi din perioada 2001-2005(si nu numai cu ei) si vei afla ca la acea vreme recompensele financiare pt. "oasele rupte", asa cum bine spui, erau unele substantiale, uneori chiar peste asteptari.
    2.Politica sau ceea ce face "conducerea federatiei", este o scuza pt. nerealizarile pe toate planurile a acestor impostori.
    3.Am mai amintit pe acest blog cine si cum a votat pt. "pretinsa" conducere FRKC(FRKA, probabil "A" provine de la amator), mai rau ca politicienii "nostrii dragi", cu intimidari si mijloace murdare, care nu au nicio legatura cu performanta si si mai rau, asa cum spuneam pe o alta postare, fara nici un fel de intentie de grije fata de sportivi.
    Imi pare rau pt. voi dragi sporivi, pe multi dintre voi "v-am crscut", cu speranta ca cei pe mina carora veti ajunge, va vor pretui la fel ca mine. Oricum la Orsova, sportivii sunt recompensati asa cum se cuvine pt. eforturile si toate medaliile pe care le obtin, chiar daca unora dintre ei li se pare ca este greu.
    4.Va sugerez sa purtati dialoguri cu responsabili de care depindeti, in mod civilizat, sa le explicati nevoile si opiniile voastre si sa traiti cu speranta ca intr-o buna zi toate aceste neajunsuri se vor rezolva.
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  8. domnule Zabet nu miati dat nici un rspuns concret la ce am intrebat? o data cindva si eu am facut multe,dar acum ce facem???????nu putem trai cu amintiri

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule anonim, de ce trebuie sa purtam un dialog pe aceasta cale? Nu crezi ca este mai usor sa ma contactezi si sa stam de vorba ca 2 oameni civilizati ? Dar daca totusi doresti aceasta modalitate de comunicare, iti pot transmite ca am propus in scris si verbal solutii viabile, care din pacate nu sunt nici cel putin ascultate, darmai sa fie aplicate de "borcanari".
    Iar eu personal, imi vad in continuare de munca mea si incerc sa capacitez si pe altii care au "urechi" pt. lucruri bune.
    Avem si posibilitati statutare, de a initia procedura pt. "anticipate", iar eu, cel putin, voi incerca din nou, odata cu inceperea noului sezon competitional 2010, dar mai curind la Adunarea generala din martie. Daca sunteti de acord si veti avea curajul sa semnati (2/3 din structurile afiliate), poate vom avea sansa, ca impreuna, sa schimbam "putregaiul" din FRKC!
    Eu si Kaiac-canoe Orsova, nu traim si n-am trait niciodata din amintiri, noi chiar facem inalta performanta , functionam si o facem f.bine! Nu astept apreciri de la invidiosi, ci ii rog doar,sa faca cel putin 5% din ceea ce realizam noi la Orsova
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara si zic seara pt ca acest msg a fost redactat la o ora tarzie !
    Ma numesc Ovidiu Ricu si am practicat pana anul trecut acest sport numit canoe pornind de la un club micut si unde nu am avut parte de conditii ci am lucrat doar din dorinta si vointa demonstrand cred eu ca se poate practica kaiacul si canoea chiar dak nu esti prea dotat fizic atata timp cat exista dorinta si munca continua bineinteles alaturi de perfectionare zilnica in modul de vaslire si placere pt ca ceva ce nu iti place nu poti face perioade indelungi si asta neplatit,pt ca eu unul asa am facut sport la mn la club.
    Nu castigam nici un ban si rezultate erau si erau destule!
    Dar nu banii ma interesau,eram prea mic si alte vise aveam si anume sa ajung cat mai sus,sa fiu cat mai bun si sa demonstrez ca AICI NU SE FACE CULTURISM ci se face kaiac-canoe asta pt antrenorii ce isi freaca capul si nici acum nu vad care este diferenta !
    Cu aceiasi stima ,,ii salut,, si pe antrenorii care fac diferente intre cei scunzi(dar buni) si cei mari(si mai deloc bunii)care facand selectii pt loturi ii claseaza pe acei mici sportivi pe ultimele locuri din lot si care cate o data nici macar nu sunt luati in calcul pt lot chiar dak ei bietii sportivi s-au clasat printre primii !
    Sa nu uitam cine ne-a reprezentat tara la Olimpiada de la sydney din 2000 sau in anul 2008 aici vorbind de Popa Ciprian strocul care a dat dovada de maiestrie alaturi de Flocea Nicolae care chiar dak nu au prins podiumul au dat dovada ca sunt INVINGATORI si ca au luptat peste puterile lor.
    Asa ca daca stam bine sa ne gandim majoritatea sportivilor buni nu prea au fost doatati de la natura dar au compensat prin ambitie,munca,daruire,etc.
    Asa ca dupa ce ca sportul asta e pe duca unii antrenorii mai fac si figuri,asta ca sa vb romaneste!
    Pe unii antrenori chiar ar trebui scris pe ei ,,ANTRENOR,, sau vreun semn anume ca sportivii sa-i stie sa nu cumva sa ii confunde cu altceva !
    Eu am demonstrat ce am avut de demonstrat atata timp cat am facut sport chiar daca ultimul an am avut ocazia de a demonstra ca se poate trage si cu CIUPITURA DE MENIS , RUPTURA DE LIGAMENTE INCRUCISATE SI FISURA PE OSUL GENUNCHIULUI si nu doar ca se poate trage ci se poate si castiga !
    Iar cand mi-am cerut si eu dreptul si despre ce drept vb aici VROIAM SA-MI REZOLV GENUNCHIUL ca sa pot merge mai departe cu performanta ; ANTRENORI RESPONSABILI DE SOLUTIONAREA PROBLEMEI S-AU SUSTRAS INCETISOR PLASAND PROBLEMA DE LA UNUL LA CELALALT !
    ASA CA CE MOTIV AS MAI AVEA SA FAC ACEST SPORT CAND VEZI CUM ACEST SPORT DEJA INCEPE SA MIROASE......
    AM UITAT SA PRECIZEZ CA M-AM ACCIDENTAT LA SKY IN PERIOADA DE PREGATIRE LA LA PIATRA ARSA IN TIMPUL NORMEI DE CONTROL !
    NU IN AFARA ANTRENAMENTULUI !
    ASA CA PANA IN MOMENTUL DE FATA STAU NEREZOLVAT !
    CONDUCEREA FACANDU-MI ROST DE BANII DOAR PT OP. DE MENISC SI ASTA CU MARI PRESIUNII ASUPRA CONDUCERII CARE NU ERA IN STARE SA FACA ROST DE 20 DE MIL DE LEI !
    ASA CA EU M-AM CONVINS DE CE LE POATE CAPUL !
    NU STIU CINE AR PUTE SA MAI SCOATA SPORTUL ASTA DIN MIZERIE SI SINCER NICI NU MA INTERESEAZA,DAR PACAT DE SPORTIVI !

    RăspundețiȘtergere
  11. Apropo de premieri,clubul Orsova singurul club care isi rasplatesc sportivii asa cum se cuvine. Pacat ca nu tineti si seniori, or sa vina cu siguranta.Tot inainte si mult succes.

    As vrea sa mai spun ceva in cateva cuvinte. Am facut acest sport cu drag si am muncit de fiecare data cand mi s-a cerut si nu numai. Dar ce folos daca nu m-am ales cu o performanta satifacatoare de care sa fiu mandru si sa ma gandesc cu drag dupa ce ma voi lasa de acest sport.Cine a fost de vina oare in acest ciclu olimpic, noi sportivii sau "altii"? Multi "altii" ar zice ca sportivii, dar de ce, pentru ca au respectat programul de antrenament?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am fost rau si nu am postat cu ce m-am ales de fapt. Cu o frumoasa discopatie lombara, cu un sindrom reumatoid care acum nu imi da voi sa-mi fac antrenamentele, cu cativa ani pierduti si cu faptul ca voi trece in randul oamenilor simpli si nu stiu nicio meserie. Tare, nu?

    RăspundețiȘtergere