duminică, 29 ianuarie 2012

2 comentarii:

  1. ISTORIC
    Canotajul este un sport nautic care solicita, celor care-l practica, forta, suplete, coordonare, rezistenta si dezvolta in mod armonios corpul. Influenteaza pozitiv mobilitatea articulara si a coloanei vertebrale. Referindu-ne strict la canotaj si nu la originea vaslitului, mentionam ca primul concurs a avut loc in anul 1756, cand s-a strabatut, pe Tamisa, distanta dintre Londra si Chelsea, iar prima cursa, devenita traditionala, intre echipajele reprezentative ale universitatilor Oxford si Cambridge, s-a organizat in anul 1829.
    Caiacul, se pare, a provenit de la eschimosi, fiind adus prima data in Europa de la Polul Nord, de catre exploratorii scandinavi timpurii. Primul club sportiv in care se practica si caiacul a tost infiintat in anul 1865, in Anglia.
    Sportivi romani caiac sunt: Leon Rotman, Simion Ismailciuc si Alexe Dumitru (Melbourne, 1956), Ivan Patzaichin (Munchen, 1972; Mexico, 1968; Moscova, 1980), Serghei Covaliov (Moscova, 1980), Toma Simionov (Moscova, 1980),Niculae Ticu;Alexandru Gruia(Moscova,1980) Vasite Diba (Montreal,1976).

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutara initiativa dar nu uita ca acest blog este destinat disciplinei sportive numita kaiac-canoe. Pentru istoricul canotajului intra pe pagina federatiei de specialitate. In ce priveste campionii din kaiac-canoe mai documenteaza-te, informarile tale mai mult induc in eroare. Pt.exemplificare : Serghei Covaliov nu mai facea sport in 1980, iar partenerul lui Nicolae Ticu de la Moscova se chema Alexandru Giura (Gruia a fost erou de basm si se chema si Grozovanul). Daca vrei sa afli toti campionii olimpici romani de la k-c consulta materialul referitor la Jocurile Olimpice. Oricum laudabil efortul. M.Ionita(calutzu)

    RăspundețiȘtergere