vineri, 16 decembrie 2011

Cei mai buni sportivi ai anului 2011 premiaţi la Gala Bărcilor de Aur


Cei mai buni performeri din 2011 ai sportului kaiac-canoe au fost premiaţi joi cu prilejul Galei Bărcilor de de Aur, într-un an în care FR de Kiaca-Canoe a strâns 27 de medalii la marile competiţii, dintre care 4 de aur, 2 de argint şi 3 de bronz numai la CE şi CM de seniori.
Performerii galei au fost Liviu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, care au câştigat 2 medalii de aur în proba de Canoe2 la 500 m, la Europene şi Mondiale, 2 medalii de bronz în proba de 1.000 m tot la CE şi CM, la care se adaugă şi o calificare la olimpiadă în proba de C2 1000 m. De cei doi se leagă şi speranţele noastre într-o medalie la JO 2012.
Printre cei care au efectuat premierea sportivilor, cu plachete omagiale şi echipament sportiv, s-au numărat Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al FC Steaua şi politicianul Cosmin Guşă.
Ioan Bârlădeanu, preşedintele FRKC, a opinat că lupta pentru medaliile JO 2012 a început deja, dar evidenţia şi faptul că federaţia are asigurată generaţia viitoare, care va participa la JO 2016.
Iată lista celor mai buni sportivi, în ordinea celor mai bune rezultate obţinute în 2011:
Liviu Dumitrescu-Victor Mihalachi - Canoe 2 (aur european la 500 m, bronz european la 1000 m, aur mondial la 500 m, bronz mondial la 1000 m, calificare în proba olimpică de 1.000 m)
Echipajul de K4 băieţi (Traian Neagu, Toni Ioneticu, Vasile Ştefan, Petruş Gavrilă) - medalie europeană de bronz; calificare la JO în proba de 1.000 m;
Echipajul de băieţi K2 200 m (Ionuţ Mitrea, Bogdan Mada) - locul IV la CM; bronz la CE de tineret; calificare în proba olimpică de 200 m;
Echipajul feminin de K2 500 m (Iuliana Paleu, Irina Lauric) - locul VI la CM; bronz la K2 500 m la CE de tineret; calificare în proba olimpică de 500 m;
Iosif Chirilă - argint european la C1 1000 m;
Echipajul de C4 1000 m (Cătălin Costache, Florin Comănici, Gabriel Gheoca, Mihail Simion) - argint european la 1000 m;
Iulian Şerban - K1 200 m; campion european şi campion mondial la 200 m în competiţiile de paracanoe;
Valentina Poştaru - C1 200 m; medalie de bronz la CE de tineret;
Andrei Liferi, Gavrilă Niculiţă - Canoe2; argint la CM de juniori în proba de 200 m; bronz la C4 1000 m; aur în proba de 1000 m şi aur în proba de 200 m la CE de tineret; aur cu echipajul C4 la CE de tineret;
Adrian Amelian şi Mihai Niculiţă, componenţi ai bărcii de C4 - medaliaţi cu aur la CE de tineret; bronz la CM de juniori
Iuliana Ţăran - K1 200 m; aur la CM de juniori în proba de 200 m; bronz la CE de tineret la 200 m;
Roxana Borha - K1 500; bronz la 500 m la CM de juniori; aur la CE de tineret la 500 m;
Florin Murgu - C1 1000; aur la CE de tineret la 1000 m;
Cristian Şerban, Paul Viţega - K2 200; bronz la CE de tineret la 200 m;
Sânziana Micuţari, Cristina Frâncu - K2 1000 m; argint la CE de tineret la 1000 m;
Diana Mutescu - K2 1000; medalie de bronz la CE de tineret la 1000 m.
Antrenorii loturilor au primit de asemenea distincţii în frunte cu Igor Lipalit, coordonatorul loturilor de canoe şi kaiac, Ioan Siposs, antrenorul lotului feminin de kaiac, Florin Scoică, antremorul lotului masculin de kaiac şi Sidor Liferi, antrenorul de kaiac la grupele de 200 m.


Preşedintele Federaţiei Române de Kaiac Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, la evenimentul “Gala bărcilor de aur”, că 2011 a fost cel mai fructuos an, în acest sport, după 1990, fiind optimist în ceea ce priveşte obţinerea unor medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Londra.
“A fost un an excepţional, avem un număr de medalii impresionant. E cel mai bogat an, din 1990, încoace. Un an extraordinar. Dacă la începutul ciclului olimpic ne-am propus ca la Londra să luăm o medalie, acum suntem favoriţi la cel puţin trei probe. Este normal ca lumea să aştepte medalii de la noi, eu sper să nu ratăm ca la ultimele două ediţii, când am venit pe locul patru, la câteva miimi de secundă. Sper să nu avem ghinion, chiar în toate probele. Poate o fi una, dar nu toate. Liderii grupului sunt categoric cei doi canoişti Mihalachi şi Dumitrescu, care au confirmat anul acesta, cu toate că nu au reuşit aurul, într-o probă olimpică. Noi sperăm la medalii de aur”, a declarat Bîrlădeanu.


11 comentarii:

  1. Sportivi buni, si ce daca? Federatia ii trateaza ca pe niste ratati. Pentru performantele lor deosebite, cu care domnul Barladeanu se lauda in toate emisiunile, au fost premiati cu cate o geanta cu echipament sportiv. Impresionant, nu-i asa? Am uitat sa mentionez, au primit resturi de echipament sportiv, fiecare sportiv avand in geanta sa diferite articole vestimentare, de marimi diverse, care puteau corespunde sau nu cu marimile sportivului.
    Si drept rasplata pentru toate aceste rezultate, sportivii vor fi trimisi in cantonament in Antalya in aceasta iarna, pentru ca acolo era cel mai ieftin, chiar daca conditiile de antrenament nu sunt unele dintre cele mai bune. Ghiciti de ce? Pentru ca Federatia nu are bani. Cum e posibil dupa toate acete rezultate? Cum e posibil sa se faca acest lucru intr-un an olimpic?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine a scris mai sus il sustin are mare dreptate numai la noi in romani se pate face asa ceva ,dar ce putem face noi sportivii?Chiar daca zicem ceva orcum nu suntem bagati in seama.asa ca o sa zicem si noi cand nu o sa mai lom medalii ca a fost an de criza deee..................

    RăspundețiȘtergere
  3. pacat ca dupa atitia ani de munca sa fie rasplatiti cu asa putin in loc de rasplata pare mai mult o jignire adus la adresa lor

    RăspundețiȘtergere
  4. dintotdeauna asa au fosf tratati sportivii din acest sport,am fost si sunt foarte curioasa (oare ce se intampla si cine este in spatele acestei masti?)un sport foarte greu spun pt ca am practicat acest sport.castigurile care sunt?injosealaaaaaaa.federatia baga in buzunar toate castigurile sportivilor pt ca sunt asi la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar asa sa fie, d-le presedinte ??? "2011, cel mai fructuos an dupa 1990"???, ce ne facem cu anii 1999, 2000, 2003 si altii !!!, cu mult mai multe medalii, mai stralucitoare si mai ... olimpice in mod special ! Istoria nu se prognozeaza cu prea mult entuziasm, ea exista, este scrisa deja si nu putem s-o ignoram, oricat de mult ar cantari sau provoca !?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vad ca mai sunt oameni care judeca lucrurile cu sufletul, fara sa inteleaga ca, istoria acestui sport se scrie ACUM, ce a fost, a fost si gata. Sper ca, asa cum se vor trezi romanii la viitoarele alegeri ,se vor trezi si oamenii din k.c. si in 2013, la alegeri, vor pune punct acestei conduceri si vor dizolva "federatia steaua". Poate se vor satura si pupincuristii de atanta umilinta, isi vor recapata demnitatea si vor realiza ce contine butoiul in care se scalda alaturi de cei care gandesc pentru si in numele lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu va este rusine ? sa aduceti acuzatii , neadevarate. Comparati conditiile actuale , de pregatire,de cazare , masa , de dialog ? cu cele din trecut.
    Aceste rezultate , exceptionale , nu rasar din nimic.
    Pacat , epigonii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonimule, daca glumesti esti si istet si subtil, daca nu, atunci te incadrezi in grupul de care se aminteste mai sus si de la care se asteapta sa-si recapete demnitatea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aveti mare dreptate in tot ceea ce ati relatat.Bani se spune ca nu sunt,atunci pentru ce se cere performanta ? La simulacrul de premiere nu a fost invitat nici macar tot completul de antrenori ai lotului..d-nul Florin Popescu venind doar la insistentele coordonatorului d-dul Lipalit.Asta de ce ,pentruca Popescu este impreuna cu Lipalit antrenorul canoistilor.Cu ce rezultate a venit Liferie mai bune decat Popescu, care nu numai ca nu a primit acea disinctie anonima fara destinatar,ci numai cu "expeditor"Pres. Birladeanu , ci a fost omis sa fie invitat.Tot asa nimeni dela Dinamo primul club cu cei mai multi campioni nu a fost invitat.Oricum pe langa aceasta s-a redus indemnizatia de masa a sportivilor ,cei dela baza facand eforturi serioase in a intocmi un meniu corespunzator eforturilor sportivilor si asta intr-un an olimpic.Oare COR stie de faptul ca nu se asigura un antrenament potrivit necesitatilor de antrenament in vederea J.O Londra unde se fac promisiuni de medalii fara acoperire in pregatire, desi antrenorii au atras atentia federatiei ca sunt inutile antrenamentele in Antalia mai ales pt. canoe de unde se asteapta mult si se face putin.Astea fiind zise si intrucat sunt slabe sperante sa auda cine trebuie ,sportivii impreuna cu cei cinci antrenori ar trebui sa ia drumul COR pentru a cere sprijin.La raspunsul ___NU SUNT BANI--contraraspunsul NU SUNT MEDALII___

    RăspundețiȘtergere
  10. Cineva vorbea de performantele din trecut. Eu ii felicit pe toti cei care au avut performante in trecut si sunt de acord ca nu trebuie uitat trecutul, dar nu cred ca trebuie sa traim in trecut.Ca sa avem performante in continuare trebuie sa ne aliniem conditiilor si modului de pregatire de astazi al sportivilor din celelalte tari si nu sa comparam conditiile actuale ale sportivilor cu cele pe care le-au avut sportivii cu multi ani in urma. Sportivii de azi nu concureaza cu cei de acum 20-30 de ani, concureaza cu sportivi care se pregatesc in niste conditii mult mai bune, care se bucura de cantonamente adecvate si care au un stil de viata atent supravegheat, ca sa nu mai vorbesc de alimentatia si medicamentatia de foarte buna calitate de care beneficiaza.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte pertinente, la obiect si mai ales incarcate de mult adevar cele doua scrieri de mai sus, pacat ca cei vizati au un nod gretos in gat cand aud de acest blog. Probabil ca acum toti federalii musca din pomana porcului, isi taie greata cu o tuica fiarta si fac strategiile de "invarteli" pentru noul an, considerand ca ei si nu sportivii, si-au indeplinit sarcinile. Din ce s-a scris mai sus, referitor la cadourile batjocoritoare oferite sportivilor, la modul cum a fost tratat clubul Dinamo, la spoiala de conditii de pregatire oferite sportivilor, totul in spatele scuzei privind lipsa banilor, lasa sa se inteleaga atat interesul federatie dar in mod special incompetenta celor ce o compun. Toate acestea imi amintesc de zicala romaneasca despre capra raioasa care tine coada sus.

    RăspundețiȘtergere