duminică, 3 iulie 2011

Romania rupe gura Europei!

M-am trezit cu gandul sa vad rezultatele din sesiunea de dimineata a finalelor. Si clikuiam cu emotii la fiecare proba sa vad ce au mai facut sportivii nostri. Si m-am bucurat nespus cand am vazut cu cat profesionalism se prezinta lotul Romaniei la europene.
In cursa de C1-500m sportivul Murgu Florin Bogdan a terminat al treilea dupa sportivii Cehiei si Bulgariei. El a terminat cursa cu timpul de 1.55,886 la doar o secunda si 775 sutimi de primul loc.
Apoi surpriza a venit din partea sportivei antrenate de domnul antrenor Bebe Zabet, Borha Roxana! Ea a terminat proba olimpica de K1W-500m pe locul 1, Devansand celelate sportive fara drept de apel!!! A avut o cursa exceptionala fiind cronometrata cu timpul de 1.57,394!
A urmat cursa sportivilor Liferi Andrei si Niculita Gavrila, cei doi au terminat proba de C2-500m pe locul intai! Auru
l a fost obtinut in detrimentul sportivilor din Polonia si Ucraina, ei fiind cronometrati cu timpul de 1.47,525.
Tot in acesta dimineata in proba de K4W-500m tineret fetele Mutescu Diana Ancuta - Ciobanu Alexandra - Lauric Irina - Plesca Bianca au terminat pe locul 6.












Pana acum bilantul medalilor este unul ametitor cu un numar de 8 ( 5 aur - 1
argint - 2 bronz)!
La ora 13:20 (ora Romaniei) incep finalele din a doua parte aLink zilei, cu kaiacul de patru fete junioare. Mult noroc in continuare!!!

UPDATE: Inca 5 medalii pentru Romania!!! ( 1 argint - 4 bronz)
In sesiunea de dupa-masa sportivii nostri au mai reusit sa castige 5 medalii pentru Romania!!!
Prima medalie a fost adusa de echipajul Lauric Irina - Paleu Iuliana in proba de K2-500m Tineret. Cele doua au terminat cursa intr-un minut si 45,379 sec, ele au fost intrecute doar de echipajele tarii Belarus si Ungariei.

Apoi au urmat cursele pe distanta mea preferata - 200m. In care sportiva Taran Iuliana a reusit sa termina cursa k1w-200m pe locul al doilea, la o diferenta de 0,318 sec fata
de concurenta din Rusia. Nebunia a continuat cu dublou Vitega Petrica Paul - Serban Cristian, cei doi au terminat proba k2-200m pe locul 3, ei fiind devansati de sportivii din Ungaria si Ucraina.

Nici bine nu ne-am tras suflul ca a urmat proba de c1w-200m, in care Postaru Valentina a luat, in premiera pentru Romania, medalia de bronz - ea fiind cronometrata cu timpul de 0,57.113 sec. Totul s-a terminat cu proba de k2-200m tineret, in care Mitrea Ionut si Mada Bogdan au luat medalia de bronz.Echipajul romanesc a terminat cursa cu timpul de 0.33,619 la doar 0,341 secunde de primul loc.
Tot in dupa-amiaza asta sportivele Borha Roxana-Micutari Sanziana-Francu Cristina-Taran Iuliana au terminat cursa de K4w-500m pe locul 4. In proba de C1-500m Tineret (Simion Cosmin) a obtinut locul 5, Paleu Iuliana a terminat cursa K1-500m Tineret pe locul 7. Echipajul Mada Bogdan-Mitrea Ionut au obtinut locul 6 in cursa de k2-500m Tineret. Canoistii Gheoca Gabriel si Comanci Florin au terminat proba C2-500m Tineret pe locul 5. Vitega Petrica Paul a terminat cursa de k1-200m pe locul 8. In proba de C1-200m , Lazar Doru a obtinut locul 7, iar Paleu Iuliana a terminat cursa de K1-200m pe locul 8. Iar in Finala B a probei C1-200m , Niculita Mihai a terminat cursa pe locul 8.
Si asa a luat sfarsit aceasta competite cu un bilant foarte bun pentru kaiacul si canoea romaneasca, sportivii nostrii au adunat un numar de 13 medalii. A fost un concurs nebun de tot, in care capitala Croatiei a invatat imnul Romaniei. Vreau sa multumesc domnilor antrenori ca ne-au oferit ocazia sa urmarim un campionat european in care Romania a fost la inaltime. Si vreau sa felicit toti sportivii romani care au participat la Campionatul European de Juniori si Tineret Zagreb 2011!

14 comentarii:

  1. s-a afisat proba de k4 fete junioare si fetele noastre au iesit pe locul 4, pacat. Dar fiecare dintre fete se vor intoarce cu o medalie de la campionat, roxana aur in k1 500, francu si sanziana argint in k2 1000, iar iuliana taran va face ceva fain la simplu 200.
    Felicitari oricum fetelor si lui Bebe.
    Extraordinare rezultate care arata cat de mult ati muncit de cativa ani incoace.

    RăspundețiȘtergere
  2. A luat Romania bronz la kaiac baieti, in sfarsit.
    Sonyc pune mosule filmul cu finala de la K2B 200m juniori ca banuiesc ca a fost de coma sosirea.

    RăspundețiȘtergere
  3. nici nu ma mir ce educatie dai copiilor pe care ii antrenezi, eventual copilului tau .

    Felicitari tuturor sportivilor nostri participanti la aceste Campionate, iertati magaria acestui no name.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buciule as posta toate cursele in care au participat sportivii nostri, dar trebuie sa fac rost de ele. Ajutati-ma si voi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. da sonyc, ori ma astepti sa impart eu pe curse mondialele din 95, JO din 96 si ce mai am, ori iti dau prin transfer.ro fisierele intregi si le imparti tu. Si nu numai cu romani, ca fac spectacol si ceilalti. In 95 sunt cele mai multe curse cu grad mare de spectaculozitate:
    K1 1000m cu holmann, c1 1000 cu Imre Pulai si Martin Doktor, K2 1000m startul polonezilor si tactica italienilor, c4 1000 cu dominatia romanilor, cand era Florin Popescu tanar si aveam in echipa nume ca Glavan si Borsan, K4 B 500 cu nervul rusilor, K1 500m cu Geza Maghiar in mare forma, conduce 450m etc

    RăspundețiȘtergere
  6. BV BAIETILOR DE LA K2 200

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari tuturor sportivilor, antrenorilor de lot si celor care au avut contributii concrete la aceste rezultate de exceptie, de la CEJ&U23 de la Zagreb! Sunt mult prea bucuros de reusitele sportivilor, dar tare ia-si atrage atentia "anonimului ilustru", ca din "lagarul de la Orsova", sunt implicati in obtinerea a 11 din cele 13 medalii ale Romaniei, plus antrenorii.
    Succes mai departe si la CMJ de la Brandenburg!
    S-auzim, din nou, numai de bine !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca un motiv de satisfactie pt.iubitorii acestui frumos sport, macar noi sa comentam,vad ca ziarele de sport nu spun nimic,comenteaza nuntile si chiolhanurile fotbalistilor. FELICITARI ! antrenori,tehnicieni,corp medical, dar in primul rand voi sportivii meritati toata dragostea noastra. Vreau sa cred ca incepand de azi, succesele de "ieri" au fost trecute la "amintiri placute", pentru toata lumea urmeaza examene extrem de grele, campionatele mondiale,unde juniorii trebuie sa dovedeasca si sa depaseasca valoarea aratata la C.E. iar cei de la tineret sa lupte pt.a prinde o echipa buna de Szeghed. Privind in viitor, ma gandeam ca listele de start de la C.E. ar trebui sa se regaseasca la J.O.-2016,unde sportivii nostri sa triumfe la fel ca ieri dar ...Oare ce se va intampla cu aceasta splendida generatie de juniori in 2012, unde va fi MURGU, unde va fi BORHA, dar toti ceilalti !? Imi pun aceste intrebari gandindu-ma la un mare talent afirmat anul trecut si de la care asteptam lucruri deosebite acum, cel putin la tineret. Apropos !! Unde este ADI GROZUTA ? Ma intreb, oare ce ar face ungurii,nemtii,spaniolii,rusii etc., cu o asa generatie de juniori ? Din pacate nu eu sunt cel care trebuie sa-si asume astfel de intrebari. Nu pot incheia fara sa-mi arat marea bucurie fata de rezultatul de exceptie al celor doi baieti de la tineret, Bogdan Mada si Ionut Mitrea, care s-au prezentat la C.E.cu un handicap de cel putin 600 km. acumulati pe apa,fata de ceilalti. Fata de calitatile de exceptie pe care le au, daca s-ar fi bucurat de o atentie similara cu a colegilor de lot, de la inceputul pregatirilor, astazi rezultatele lor ar fi fost altele. Sper ca acesti doi baieti, care au adus singura medalie in probele masculine, de la C.E.,atentie ! intr-o proba olimpica, nu vor fi tratati la fel ca pana acum.Dati pe mana lui Serban Romica, un fost kaiacist de mare valoare, un om care simte "sprintul" pur, un tanar antrenor serios si care vrea sa se afirme, acest cuplu va reusi, in timpul ramas pana la C.M., sa recupereze handicapul de pregatire si de ce nu? sa califice un K.2.b pt.J.O. 2012. P.S. Multumiri SonycSpeed, din nou pe faza, prompt si la obiect, cu un comentariu izvorat din dragostea ta pentru acest sport. Daca ar fi dupa mine te-as include in delegatia noastra la Brandenburg,ca purtator de cuvant, avand siguranta ca la Szeghed te duci si neinvitat. De la tine am aflat mai mult si mai multe decat de la masmedia. Felicitari ! si da-i inainte. Cu simpatie si respect, M.Ionita (calutzu). P.S. la P.S. Un gand bun pt.prietenul meu Siposs-sen.fata de medaliile fetelor de la tineret, ai "marfa" pentru o calificare la J.O., asa ca .. "pe ele, pe mama danselor".

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari sportivilor si antrenorilor! Va multumim! cat despre ziare se pare ca alte sporturi inafara fotbalului nu exista! Felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  10. pacat de iustin ca nu a concurat la 200 si ca isi bate dl.life joc de ei...ala e sprinteor, nu tractoras...nea calutu, sa va traiasca copilu (mitrea)

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragule ultim postator,nu stiu daca prin urarea pe care mi-o faci vrei sa fi "acru" sau chiar simti ceeace zici dar iti spun sincer ca mi-asi fi dorit sa am copii, precum Mitrea, Borha,Porcarasu,Mada ca sa nu-ti mai zic de Miticuta Pricop sau Florin Popescu, doamne si cat de multi sunt. Ceeace nu poti intelege tu este ca, eu pentru toti acesti copii minunati ai kaiacului si canoei romanesti am pus lacrimi stiute numai de mine, am impletit victoriile lor cu sufletul meu, fara ca ei sa stie asta, mi-am scris in memorie amintiri cu care voi avea puterea sa trec "dincolo" si te rog sa fi sigur ca-mi va fi mult mai usor. Si pentru ca ai adus vorba de MITREA, te asigur ca, spre marea mea bucurie,am vazut crescand unii din cei mai reprezentativi si explozivi "sprinteri" din kaiacul romanesc, vezi Vasile Daba,Ion Barladeanu, ca sa nu-ti mai zic de Mihai Turcas sau Aurel Vernescu, dar...si te rog sa ma crezi ca, daca Ionut Mitrea ar fi fost contemporan cu ei, a-si fi scris numai de el. Ungaria a avut un mare kaiacist,Mihaly Hesz, despre care colegii lui spuneau ca este in stare sa mearga in plasa si la o frunza care pluteste pe apa iar eu va spun ca noi avem un sportiv care" explodeaza" din start la prima inspiratie respiratorie a starterului. Va spune asta un om care si-a luat multe "bile negre" din cauza asta. Ia ghiceste tu, micutule, despre cine este vorba ?? Oricum, tin sa te asigur ca eu nu am fost nici odata de acord cu acea grupa olimpica de 200 m. dar nu parerea mea conteaza, principalul este ca cei pecare au marsat pe aceasta initiativa sa-si dea seama ca fara ea ar fi putut fi mult mai bine in probele de 200 m. In rest,imi doresc sa avem niste campionate nationate, mici si mari,la care sa vorbim numai de campionii nostri mondiali de juniori si de seniori. Cu simpatie si respect, M.Ionita(calutzu)

    RăspundețiȘtergere
  12. Aveti dreptate nea Calule, SonycSpeed merita sa mearga la concursuri ca el e singurul care scrie de noi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Inspiratie ,Respiratorie?
    Mai las-o........

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai dreptate stimate anonim. Mii de scuze,abia dupa ce am postat scrierea am observat eroarea. Totusi, nu asta a fost ideea materialului dar daca tu atat ai inteles am sa-ti urmez sfatul si o voi...mai lasa. Cu simpatie si respect,M.Ionita(calutzu).

    RăspundețiȘtergere