luni, 6 iunie 2011

Trofeul "Portile de Fier" 2011 - Inca o lectie de profesionalism pentru restul regatelor internationale din Romania

Trofelul "Portile de Fier" Orsova 2011 - a reusit, inca o data, sa exceleze la capitolul organizare si profesionalism, pentru un concurs care a ajuns sa fie cea mai importanta, defapt singura, competitie internationala de kaiac-canoe din Romania.
Am ajuns pe malurile Dunarii vineri dimineata si deja se simteau emotile sportivilor dinainte de concurs.Ii vedeai pe apa cum incep sa exerseze staruri, sprinturi, isi masurau adversarii din priviri si se incurajau intre ei spunand:"lasa ca suntem mai buni ca ei". In tot acest timp antrenorii se gandeau la cele mai bune variante si se gandeau cu groaza cum vor face rost de barci, pentru ca erau foarte multi sportivi inscrisi. Dar pana la urma asta inseamna un concurs puternic, sa fie cat mai multi competitori, cea ce inseamna ca si sportivii au valoare, iar sportivii mai noi veniti vor sa isi incerce puterile cu ei. Apoi am inceput sa contorizez cate tari si cate cluburi participa la regata, pe langa clubul gazda LTTL CSS ORSOVA, aveam sa urmaresc reprezentanti din 4 state : Moldova, Franta, Bulgaria, Uzbekistan; si 4 cluburi din tara CSS Timisoara, Turnu Magurele, LPS Arad si CSS Caracal.
Sambata dimineata a inceput concursul , la inceput au fost valuri dar spre pranz apa sa linistit. In finale, cele mai spectaculoase curse au fost cele de K1 JII B 1000m in care francezul Sikora Jean a castigat cursa la o secunda de locul 2 (Sadovnic Gheorghe - MLD)si 1,5 secunde de locul 3 (Comanescu T - LTTL Orsova). O alta cursa interesanta a fost C1 JI 1000m care a fost castigata de sportivul Andries Ionut, urmat de Arbagic Lucian si Start S , toti de la clubul LTTL Orsova. Dupa probele de 1000m ne-am delectat cu proba de 100m stafeta, cu trei sportivi si un antrenor. Iar cursele de 200 au fost pe deliciul meu, tin sa recunosc ca sunt cursele mele favorite. Vreau sa mai spun ca duminica ma uitam cu gura cascata cum fetele trag in probele de canoe.
La fete s-a remarcat sportiva Bodnar Saveta, care castigat 10 probe!!!! Cel mai bun kaiacist a fost desemnat Vitega Paul, iar la canoe Stefan Start. Totodata cea mai buna canoista a fost Ursu Stefanica. Daca stau bine sa ma gandesc toate probele au fost spectaculoase in felul lor, cu bucuriile castigatorilor si dramele celor care au venit in spate. Vorba baronului Pierre de Coubertein :"important este sa participi, nu sa castigi"
In concluzie, Trofeul "Portile de Fier" a fost un succes din toate punctele de vedere, recomand tuturor antrenorilor si sportivilor sa vina la concursurile organizate de LTTL CSS Orsova, va asigur ca nu va va parea rau.

Un comentariu:

  1. As avea si eu o intrebare, cum ma pot inscrie la clubul sportiv 1, si care sunt conditiile, m-ar interesa foarte foarte mult, astept un raspuns pe mail loves_angel_wings@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere