luni, 6 iunie 2011

Cei mai frumosi ani nu se uita

Fiind la Orsova sa vad regata, la un moment dat l-am vazut pe un fost campion european la canoe Caramasan Ioan Catalin ( zis Camasa) si sfios mi-am luat inima in dinti si am inceput sa port o conversatie cu el. Ne uitam la antrenamentul copiilor si imi povestea trairile lui la canoe si cat de mult ii place lui acest sport. Din vorba in vorba am aflat ca pe langa Regata Orsova mai are loc un "cantonament" in care exista un lot de fosti sportivi de renume mondial. Am acceptat invitatia ca un copil care a primit o jucarie noua! Am plecat cu el pana in parcarea unui hipermarket din oras si acolo am ramas placut surprins sa intalnesc alte nume grele care au facut cinste Romaniei la concursurile internationale , pe care am sa le dezvalui mai incolo (hi hi hi).
Ne-am urcat in masini si am pornit spre locul in care aveau loc pregatirile unui adevarat cantonament. Cand am ajuns, unde erau toti fostii sportvi, m-am simtit ca un adevarat incepator printre ei, nu stiam ce sa fac si eram dezorientat printre atatea nume grele. Ei m-au privit si primul lucru care au facut mi-au intins o bere rece si mi-au urat bun venit.
La inceput i-am privit, nu avea rost sa ma bag in seama cu ei, nu inca. Ii sorbeam din priviri cand ii vedeam cat de fericiti sunt ca s-au intalnit dupa 12-13 ani, poate si mai mult. Nu au intins-o prea mult cu ce mai fac ei si pe unde lucreaza, nu asta e important pentru ei. Putea ca unul dintre ei sa fie sarac lipit altul putred de bogat, pentru ei asta nu conteaza. Erau emotionati ca se vad dupa atatia ani si ca au reusit sa se adune intr-un numar atat de mare, in locul in care ei au fost formati ca oameni, Orsova.
Nici nu mi-am dat seama cand au inceput sa isi povesteasca amintirile legate de kaiac-canoe, numitorul comun, de parca ieri au plecat din baza sportiva! Vorbeau despre tot ce i-a unit, despre clipele bune si cele de cumpana. Cum greul i-a tinut aproape ca niste frati - cum imparteau ultima bucata de paine si cat de mult se bucurau cand unul de-al lor castiga un concurs. Nici nu mai simteau oboseala de pe drum, ei si-au lasat problemele acasa si au venit sa se intalneasca pentru ca le era dor sa se vada din nou impreuna.
Vedeam in ochii lor unitatea grupului si grija lor unul pentru celalalt. Poate nu realizau, dar am sesizat ca involuntar ei isi dadeau sfaturi la diferite pareri.
Dintr-o data s-a auzit : LA MASA!!!!!!! In secunda 2 toti erau adunati in jurul mesei si au inceput sa infulece, ca in perioada cand unul dintre ei venea cu o geanta plina de mancare de acasa. Ce maniere si ce mofturi?! toti au mancat cu bucurie ca erau din nou la aceiasi masa. Apropo gratarele au fost excelente! Niciodata nu am mancat gratare mai bune.Bravo!
Dupa o scurta, dar foarte scurta digerare a inceput distractia! Au dansat si au ras pana dimineata. In mintea lor nu vroiau sa se termine aceea seara, doar ca isi doreau sa ii vada si pe restul care urmau sa vina a doua zi si cel mai important sa iasa impreuna pe apa.
Sambata seara, dupa ce s-au terminat probele de 1000m si sportivii au plecat sa se odihneasca, pontonul orsovean a inceput sa se umple din nou de fostii nostrii sportivi.






Ce bucurie a fost cu o zi inainte in sufletul lor ca s-au revazut, dar acum ardeau de nerabdare sa iasa pe apa, sa se dea cu barcile. Imediat au inceput sa se formeze echipajele si ei sa intre in ambarcatiuni. Spre surprinderea mea nici unul dintre ei nu au avut probleme cu echilibrul, au inceput sa vasleasca de parca ieri a fost ultimul antrenament. Nu au lipsit intrecerile, imediat spiritul de competitie si invingator le-au invadat venele si au inceput pistele pe apa. Chiar daca nu au tars de foarte multi ani nu s-au lasat nici unul dintre ei pana nu au trecut linia de sosire, era o chestie de onoare pana la urma. Si....cum nici o competitie nu se termina fara o baie racoritoare a inceput nebunia! Sa se alerge, pe apa, unul pe altul, sa rastoarne in apa, sa se arunce de la ponton, sa se impinga unul pe altul! Nu mai se lasau iesiti din apa, se simteau in elementul lor. In acele momente ei au uitat ca sunt oameni maturi si pentru cateva momente au fost copiii de alta data.....





3 zile si 2 nopti, acesti minunati oameni m-au facut sa ma simt mandru ca am o legatura puternica cu ei, si anume kaiac-canoe. Vreau sa le multumesc din tot sufelul celor care au fost acolo si mi-au aratat adevarata viata de cantonament:

Marius Marian
Mitica Pricop

Pasca Cosmin
Camarasan Ion Catalin
Cristi Petru
Ilea Eduard

Szekeresch Carol
Cosmin Chivulescu
Dragusanu Ciprian
Claudia Necula
Uries George
Chirica Marius
Muresan Alexandru
Grecea Armando
Butnaru (Akle)
George Idomir
Andrei Tudosiu

Dumitru Dragos
Petre Cristian
Engelhardt (Carraschi) Loredana

Iordache Valentin Claudiu
Ciorogar Arthur Florin
Flavius Caraiboc
Florin Golasie
Caraibot Flavius Ciprian
Mihaila Bogdan ( MORTU )
Carla Guran
Toth Mircea
Medena Groza
Ramona Chiridariu
Spataru Carmen

Cu riscul de a rata pe cineva in a multumi, sper ca i-am mentionat pe toti, iar daca nu, imi cer sincere scuze.Iar cei mentionati mai sus sa fie un exemplu pentru urmatoarele generatii. Si sper din tot sufletu ca la anul sa vor intalni si mai multi timp de 1000 de ani, in fiecare an de acum in colo!!!! Multumesc Orsova pentru aceasta ocazie unica pe care mi-ai oferit-o.


26 de comentarii:

  1. Cam asa ar trebui sa arate blogul asta.
    Sa se vb despre lucruri frumoase si despre oameni care iubesc k-c.
    Bravo domnilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt. noi generatia ce venim din urma sunt un mare exemplu si eu unul imi doresc sa le cal pe urme fostilor campioni si campioane si intro buna zi sa ne intalnim si noi la fel ca ei si sa ne bucuram de amintirile frumoase dar si de clipele grele pe care leam avut si o sa le avem la kaiak-canoe pana atunci mult mult succes le urez colegilor mei de la CSS NR.1 TIMISOARA

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tare si frumos Nicule!si foarte adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos articolul multumim mult si mult succes in continuare o sa mai urmaresc postarile tale si mi-a facut placere sa citesc. O zi buna si o sa ne revedem la anul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudia Pricop8 iunie 2011 la 15:49

    E impresionant sa vezi atata bucurie si atata "nebunie" la un loc :) Desi nu am facut sport, zilele trecute la Orsova m-au facut sa-mi doresc sa fi fost printre ei acum cativa ani, este admirabil ca dupa atata timp mai tin legatura si ca prietenia e mai presus de toate. Multumesc tuturor ca m-au primit in mijlocul lor ca si cand as fi un prieten de-al lor :) Le doresc tuturor toate cele bune si la cat mai multe astfel de revederi!

    RăspundețiȘtergere
  6. oltean din craiova8 iunie 2011 la 15:56

    bunicel articol sau sa i zic povestioara ,pe acest caramasan il cheama camarasam si sigur sfios te ai apropiat de el si nu sifos sau poate cine stie mai tre sa controlez eu DEX u , in cea ce priveste dragostea lui pentru canoe serios acum tu chiar crezi ce scrii. In mare te felicit pentru efort dar mai trebuie sa treaca timp peste tine , oricum cred ca greselile pe care ti le am reprosat sunt pentru ca te ai cam grabit sa scrii ca asa tu stii foarte bine despre cine scrii sice trairi are.pa la mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine esti tu bai maimutoiule, care faci mai multe greseli pe mm patrat decat o furnica si te dai aici...DEX! Vezi-ti de ale tale si lasa CEEA ce (corect scris)tu nu poti face pe seama altora !
    Nu fi oltean !

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca olteanu din craiova ar trbui in primul rand sa sa-si dezvaluie adevaratul nume si din cand in cand sa fie alaturi de noi in loc sa stea si sa critice in stinga si in dreapta.Sau sa intelegem ca toate comentarile inutile adresate ziaristului sunt pur si simplu din cauza ca nu a reusit sa fie printre noi.Cat despre dragostea pt sport ce sa zic cred ca domnul (oltean din craiova) trebuie sa isi aduca aminte si el despre viata traita inpreuna ,si cred ca ar trebui sa lase mandria deoparte si comunice cu noi toti .Stim aproape toti despre cine vorbim. Daca ai avea putin respect pt cea ce ai facut candva cred ca cel putin trebui sa ai curajul sa faci COMENTARII cu numele adevarat si nu in spatele unei perdele cam transparenta.Cat despre corectitudinea gramatici cred ca trebuie lasata la aprecierea altor persoane mult mai in masura domnule(OLTEAN DIN CRAIOVA).I....,I.... va salut domnilor; CAMASA

    RăspundețiȘtergere
  9. oltene craiovene, am terminat de corectat. sper ca esti multumit - unu la mana.
    doi! dragostea mea pt kaiac-canoe o am din cauza ca am facut si eu vrio 10 ani acest sport.
    si trei! ce scriu eu pe blog scriu de fiecare data cand vin rupt de oboseala de la lucru asta ar fi unul din cauzele greselilor mele gramaticale, tin sa te anunt ca articolul l-am scris la 3 dimineata si am scris acest articol din respect si admiratie de acesti fosti sportivi

    RăspundețiȘtergere
  10. Sonyc ai uitat sa ma scri si pe mine Mihaila bogdan alias ( MORTU )

    RăspundețiȘtergere
  11. olteanu anonim9 iunie 2011 la 10:25

    in primul rand hai sa i raspund lui sonyc cand m am referit la dragostea pentru sport nu ma refeream la dragostea ta pentru sport si la dragostea aluia despre care scrii un om fara caracter si fara pic de... dar sa nu mai continui.am recunoscut si am fost sigur ca de aceea ai gresit din cauza oboseli fiindca a aparut articolul imediat dupa eveniment, ca mai ai de invatat cum se scrie un articol tre sa recunosti ca este adevarat mai ai, nu sunt expert dar citesc si am citit poate mai mult ca tine mortule anonim , si imi dau seama cand un jurnalist sau un scriitor nu are experienta necesara dar asta se rezolva in timp tre sa recunosti si sa continui tot asa ca problema asta se va rezolva daca nu accepti criticile inseamna ca este o problema de gandire pe care o vad la mortu si la vestitu de camasa.
    Acum sa vb despre camasa ,ba baiatule cand am trecut ID sau nick sau ce plm vrei tu Olteanu din craiova era clar ca ma desconspir b... care esty ca altu nu i in generatia ta sau care sa te cunoasca din craiova, si sunt sigur ca cine citeste articolul si ne stie generatia si a dat seama imediat despre cine este vorba, despre faptul ca nu am putut fi langa voi la petrecere bai flacaule eu langa tine nu vreau sa fiu esty prea ... dar nu ma pun la mintea ta , cat despre tine mortule si comentariile care le faci.., eu mai bine ma abtin sa comentez pe seama ta dar te asigur maimutoi esti tu si iti demonstrez asta cand vrei tu cat despre altele oricine poate sa scrie,doar cei care stiu sa invete din critici se vor ridica sper sa inteleaga sonyc ca nu am nimic cu el si din cate vad omul si a cam dat seama, dar tre sa intervina specimene ca voi doi care stiti tot si dincolo de de cea ce ganditi voi este prostie si nu se justifica, scoateti in plm capu din nori si reveniti cu el pe pamant si sa stiti toti daca cumva nu stiati olteanul anonim este Iovan Ionut, acum esty multumit p.l. .

    RăspundețiȘtergere
  12. olteanul anonim9 iunie 2011 la 10:35

    daca cumva am gresit si m am precipitat cand am facut comentarii la ce a scris anonimul si acel anonim care a inceput articolul cu maimutoiule nu este mortu imi cer mii de scuze mortule daca nu ramane cum am stabilit.

    RăspundețiȘtergere
  13. olteanul anonim9 iunie 2011 la 10:58

    acum am comfirmarea ca sunt cam bou dar de mai suntem cateodata si animale , acel anonim nu este mortu ,,mii de scuze" cat despre anonimul care a comentat aam impresia ca mai mult decat de un taran de coltu blocului nu sari, neuronul tau nu percepe alte impu;suri decat cele date de mata cand te loveste in cap cu farasu asa ca duten m ... m...

    RăspundețiȘtergere
  14. scuze la toata lumea , nu credeaam ca degenereaza comentariul meu in directia asta dar in primul rand scuze lui sonyc pentru ca el se chinuie aici si incearca ceva , promit sa nu mai scriu nimic sonyc continua cea e ai inceput ca esty pe drumul cel bun , accepta sfaturi invata din greseli si din critici daca ai ce invata sau tine cont de ele si o sa fie folositor pentru ce ai inceput.
    te salut si la mai mare
    p.s. vezi ca pe campionul ala european in C4 il cheama camarasan parca dar poti sa l lasi si caramasan ca nu se supara nimeni.By

    RăspundețiȘtergere
  15. Armando Grecea9 iunie 2011 la 22:38

    Draga Sonyc, Cred ca ai omis trei foști sportivi si anume unul este Muresan Alexandru cel care a initiat întâlnirile pe facebook si ii multumim pe aceasta cale iar al doilea este Grecea Armando si nu in ultimul rând Butnaru (Akle) cei trei au practicat acest sport între anii 85 - 95. Iar pe colegii noștri ii cheamă Petre Cristian,Ilea Eduard,Chirica Marius. Multumim si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chirica Mihai Marius26 martie 2023 la 00:01

      Numele corect este Butaru Ovidiu de la UTA Arad

      Ștergere
  16. Asa este cu acele nume si cu o mica precizare il cheama Butaru Ovidiu ...si eu ii multumesc lui Newton(Muresan Alexandru)pt tot ce a facut si pt cat s-a zbatut si pt ca este un prieten adevarat iar tie Sonyc pt ceea ce ai inceput sa faci.Bravo si felicitari tine-o tot asa indiferent de comentarii.Marius Chirica

    RăspundețiȘtergere
  17. f f frumos ce ai scris ma facut sa imi aduc aminte de clipele frumoase petrecute la orsova si ma bucur ca au fost uni care au facut efortul sa ne adune dupa 20 de ani a fost super si abia astept anul 2012 medana groza

    RăspundețiȘtergere
  18. FELICITARI, FOARTE FRUMOS CEEA CE A-TI FACUT AS FI VRUT SA FI FOST SI EU ACOLO CU VOI, CU CEI PE CARE-I CUNOSC CEL PUTIN. CHIAR DACA NU AM FOST EU PREA BUN LA KAIAC MI-A PLACUT F MULT ACEST SPORT INCA IMI MAI PLACE CATEODATA MA VISEZ IN BARCA .... CE VREMURI. SPER SA SE TINA SI LA ANU POATE REUSESC SI EU CUMVA SA AJUNG PE ACOLO ,CINE STIE E TINE-O TOT ASA BAFTA

    RăspundețiȘtergere
  19. nici pe mine nu mai scris medana groza

    RăspundețiȘtergere
  20. Salutari!
    Am fost extrem de bucuroasa si fericita sa-mi revad unii din fostii colegi din lotul national de juniori de acum ... 20 de ani. Dumnezeule, atit de mult??? Parca ieri ne-am despartit.
    Am ramas placut impresionata de acesta intilnire si uitindu-ma le aceste poze i-am descoperit cu greu pe unii din fostii colegi. Revazidu-i am simtit o imensa emotie si multe frinturi din frumoasele amentiri au revenit la realitate. Ma revedeam la Bascov inaintea unui antrenament sau pe apa... As fi vrut sa fiu acolo cu ei, dar din pacate nu am nici un contact de legatura...
    As dori prin intermediul dumneavoastra sa rog pe cei care detin informatii cu adresele de email sau nr-le de telefon ale fostilor mei colegi: Nicula Claudia, Cosmin Pasca, Marius Marian,Mihaela Bene, Pelin Natalita, Popescu Marian.
    Va implor, scrieti-mi pe adresa mea de email: luminita_simione@yahoo.com
    Va doresc multa sanatate si fericire!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte fain articolul din pacate murdarit de "unii"! a fost o bucurie imensa sa ne revedem atatea generatii si atat de multi colegi! sper ca la anul sa ne revedem in numar si mai mare si sa ne bucuram de revedere! celui sau celor care ne-au "murdarit" le urez multa sanatate si sa invete totusi sa ierte sau macar sa uite!!! noi cei care am fost acolo NE-AM BUCURAT si AM FOST FERICITI! daca nu stiti sa faceti asta mai bine stati in fata calculatorului si jigniti! nu aratati nimic sau ma rog aratati ca sunteti mici in orice! nicule sa iti dea Dumnezeu sanatate si multa putere sa faci in continuare aceste materiale legate direct sau indirect de kaiac- canoe sportul care pe noi marea majoritate ne-a OAMENI! sa multumim acestui sport si antrenorilor nostrii care ne-au fost pe langa dascali si parinti si frati! multumim! sa ne vedem cu bine in 2012!

    RăspundețiȘtergere
  22. ERATA -ne-a facut OAMENI!

    RăspundețiȘtergere
  23. si inca o chestiune... multumesc lui Ghita Muresan (Newton) ca a inceput de anii trecuti sa ne caute! multumesc lui Edi cu ideea de pe facebook unde ne-a strans atat de multi! multumesc lui Edi pt organizare! "o sa-i dau un pumn" pt cei care au ramas pe afara dar pana la urma sa rezolvat cu un pic de umblatura! multumesc participantilor, Domnilor Profesori pt ce au facut pt noi, in trecut si in prezent! pt masa festiva, pt tricouri! ne-am simtit ca si cum si azi am face parte din marele club (fost)CSS Marina Orsova actual L.T.T.L. Orsova! multumim ca nu ne-au uitat asa cum nici noi nu uitam perioada petrecuta ca sportivi la Orsova!

    RăspundețiȘtergere
  24. sunt curios daca nu era vorba despre voi in acest articol mai sareati la gatul acestui ,,oltean din craiova,, omul in ce a scris a avut perfeca dreptate , in primul comentariu chiar nu a jignit pe nimeni a spus omul doar ce avea de spus da ciudat raspunsuri total aiurea dar de .bafta baieti si cand mai scrie unul despre voi pe undeva chiar si pe peretele din spatele wc si altul comenteaza de rau ce a scris mancatil pe el nul lasati chiar daca cel ce comenteaza articolul a fost coleg cu voi nui bai bagati mare.cand va loviti la cap nu suna a gol.
    hai pa ca mi vine s

    RăspundețiȘtergere