sâmbătă, 18 iunie 2011

3 medalii pentru Romania in prima zi de "europene"!!!!

In aceasta dimineata s-au desfasurat finalele pe distanta de 1000m, in care am avut parte de mai multe surprize placute!
In proba de C1-1000m , Iosif Chirila a ocupat locul al II-lea cu timpul de 3:49.645. Locul 1 a fost ocupat reprezentantul Germaniei, Sebastian Brendel (3:47.155), iar locul 3 a fost ocupat de spaniolul Bouza Pregal Jose Luis (3:50.065). Trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii in start, atunci cand Chirila a ramas blocat in block start, dar din fericire pentru noi cursa a fost reluata. Iar Chirila a luat prima medalie pentru Romania la aceste europene.
A doua proba cu echipaj romanesc a fost cea de K1W-1000, in care Lauric Irina a terminat cursa pe un onorabil loc 6 cu timpul de 4:05.414, proba fiind castigata de sportiva ungroaica Katalin Kovacs.
Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, de doi ani au devenit figuri obisnuite pe podiumurile mondiale si europene, astazi au terminat cursa de C2-1000m pe locul 3 la la numai 0,234 de locul 1 (Korovashkov Alexey - Pervukhin Ilya). Sincer sa fiu, in aceasta proba , parerea mea este ca primele trei locuri au fost departajate de catre zeita Fortuna.
Proba de K4-1000m, va rog frumos sa imi dati privilegiul de a cataloga echipajul romanesc cu : Neagu Traian, Ioneticu Toni, Stefan Vasile si Gavrila Patrus, revelatia reprezentativei Romaniei. De mult nu mi-a fost dat sa urmaresc o proba de kaiac, la o competitie internationala de o asemenea anvergura, in picioare si cu pulsul sarit de 200 bpm! Nu credeam ca acest echipaj va face o asemenea frumoasa figura, sa obtina o medalie la campionatele europene de seniori dupa 6 ani !!!!! Kaiacul nostru de "patru" au terminat cursa pe locul 3 cu timpul de 2:50.056 (la numai 0,438 fata de loc 1, ocupat de portughezi)!
In ultima proba, C4-1000, cu Silviu Simioncencu, Bogdan Nicolae, Simion Mihail si Costache Catalin au terminat cursa pe locul 4 dupa o lupta adevarata cu echipaje din Rusia, Ungaria si Belarus, diferenta dintre primul echipaj si locul 4 a fost de o secunda!
Domnilor antrenori, va multumesc ca mi a-ti dat ocazia sa vad in aceasta dimineata o echipa a Romaniei foarte puternica si care are un cuvant greu de spus in elita europeana!
Apropo sa nu uitam de cursa lui Serban Iulian, K-1 Men 200m (Paracanoe-LTA /TA/A), care se va tine la ora 17.10 (ora Romanei). Hai Romania! Si mult noroc echipajelor ramase in competitie!

7 comentarii:

  1. Felicitari tuturor celor care au reprezentat Romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. bravo!! bafta in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent, bravo baietilor si...fetelor !
    Felicitari tuturor sportivilor, antrenorilor si stafului !
    Succes si maine !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  4. bravo baieti:*:* tot asa,stiam ca romania va urca pe podium!!! Felicitarile mele:!!! Irina

    RăspundețiȘtergere
  5. felicitari.....bafta si maine ...:))

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo petrica.. bafta incontinuare te saluta bita

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari , sportivilor, antrenorilor , asistentior medicali.
    Felicitari lui IOAN BIRLADEANU , Preseditele FRKC.
    Asa sa fie si in august.

    RăspundețiȘtergere