sâmbătă, 12 martie 2011

Valori romanesti care lupta sub steaguri straine

Cred ca cel mai mare vis pentru orice incepator, care vrea sa faca performanta, este sa lupte sub culorile Romaniei. Sa reprezinte macar o data Romania la un concurs intrenational. Iar daca mai si castiga o medalie, revine acasa cu un sentiment de mandrie nationala.
Dar ce parere aveti de acei romani care antreneaza sau concureaza, la kaiac-canoe, sub culorile altor tari? Eu am trei exemple: Ispas Octavian , Lehaci Vasile si Lehaci Ana Roxana . Primul antreneaza lotul olimpic al Japonei, al doilea este antrenor al Austriei, iar Ana Roxana, este sportiva al lotului Austriac. Cei trei au adus glorie si mandrie tarilor care au avut incredere in ei.
Ispas Octavian, fost antrenor al clubului CSS Timisoara, a avut rezultate exceptionale cu sportivii lui pe plan inter dar si international, aici putem aminti de Anton Alin, Mada Florean etc... Insa, cred ca cea mai mare performanta ca si antrenor a avut-o in anul 2010, cand la Campionatele Modiale 2010 Poznan sportiva Shinobu Kitamoto a reusit in proba de K1-200m a reusit sa obtina medalia de bronz. Aducand prima medalie de la un campionat mondial intr-o disciplina de kaiac-canoe, din istoria Japoniei.
Lehaci Vasile, a avut performante si pentru Romania, el reusind sa obtina trei medalii de argint la campionatele mondiale Montreal 1986 si Poznan 1990.El a obtinut medalile alaturi de Dumitru Betiu respectiv Gheorghe Andriev.
Apoi s-a retras in Linz (Austria) devenind antrenor al lotului Austriei de kaiac-canoe, totodata el a format-o ca sportiva pe fiica lui, Lehaci Ana Roxana. Aceasta este componenta a lotului olimpic austriac de kaiac canoe. Ea este multipla medaliata la campionatele europene si mondiale de juniori. Totodata ea este finalista in probele de k1w-1000m la ultimele doua editii ale Campionatelor Europene din 2009 si 2010.



Desi ei reprezinta alte tari ei nu trebuiesc uitati. Am avut ocazia sa ii urmaresc la diferite concursuri si sincer sa fiu am o strangere de inima pentru ca nu fac, in continuare, performanta pentru Romania. Dar, ei au motivele lor si le este bine. Totusi ei sunt romani si fac cinste tarii noastre in zonele in care activeaza. Bravo lor!

10 comentarii:

  1. il cunosc pe ispas f, bine,si bravo lor ca pleaca acolo unde le este mai bien,am fost elevul lui in lotul olimpic de juniori de la timisoara,sunt multi ca el,dc???? au plecat nu discuta nimeni???

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca observati mai sus este un articol in care ai putea sa scri ceva de bine.
    Nu se va intampla asa ceva, vorba lui Buciu, se mananca de cur care pe care.
    Asa e omul, are mai multe fete, iar noua ne place mizeria.

    RăspundețiȘtergere
  3. cand a existat vreodata lotul olimpic de juniori timisoara??

    RăspundețiȘtergere
  4. poate te referi la centru olimpic (U16) care s-a tinut la timisoara in perioada 2000-2001

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa initiativa de a reaminti iubitorilor de K si C de antrenorii romani care lucreaza "afara", pana la urma,chiar daca rezultatele lor intra in palmaresul altor tari, ei fac cinste Romaniei. Sa stiti ca,in afara acestora,mai exista un Ciur Claudiu care antreneaza in SUA, la fel cum in Mexic suntem reprezentati de Gicu Simionov, Ionel Letcae, Alexandru Popa si Nichita Sergan, toti fiind la fel de apreciati. Cu aceasta ocazie tin sa anunt pe toti iubitorii de sporturi nautice ca firma "DIALOGICA", in colaborare cu FRKC si FRC, organizeaza a-2-a editie a "GALEI SPORTURILOR NAUTICE", care se va desfasura pe lacul Herastrau pe data de 04 iunie a.c.tot in fata pav."H". Draga SonycSpeed mi-ar face mare placere sa fi alaturi de noi, chiar daca la aceiasi data se desfasoara si Regata Orsova, unde iti este mult mai lesne sa ajungi. Cu stima si respect , M.Ionita(calutu)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am observat la Ciur Claudiu ca inca se antreneaza, poate si concureaza la nivel local din ce am vazut din poze. Mi se pare ceva de apreciat. De obicei sportivi care renunta la inalta performanta pun pagaia in cui definitiv si din pacate nu mai au grija de conditia lor fizica ( se intampla in toate sporturile dealtfel). Tot respectul pentru Claudiu, cred ca ofera un exemplu foarte bun sportivilor sai prin faptul ca este inca activ.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe Ispas il stiu bine , e un tip foarte inteligent , scolit , un perfectionist cu personalitate care nu se lasa calcat in picioare

    Va ajunge un mare antrenor un urmas a lui Navarsat si Hutan

    bafta Tavi ,

    RăspundețiȘtergere
  8. Intradevar, avem sportivi fff.buni si de apreciat...dar pacat ca nu sunt suficient de stimulati si apreciati in tara noastra draga!Si atunci fff bine fac ca pleaca sa-si faca un viitor mai bun pentru ei si familiile lor. Desi pe cei care ia lasat acasa, sufera de dorul lor !!!
    Din pacate asta este! Le doresc muuuult succes pe mai departe, in special familiei LEHACI VASILE..., DE CARE IMI ESTE FFF. DOR... dar sper intr-o intrevedere cat de carand !!!Cu mult drag si respect, LE DORESC UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI...sa se gandeasca si acasa cand ciocnesc un ou rosu!!! Ii imbratisez cu drag si dor, a lor matusa DORI.

    RăspundețiȘtergere
  9. felicitari V. Lehaci ! g

    RăspundețiȘtergere