sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Variante de a ajunge la Baza Veche pe timp de iarna

Se pare ca nu am mai aparut cu nici un articol de ceva vreme si imi cer scuze pentru asta. Dar stiti cum este, iarna suntem un sport.....inghetat. Fiecare sportiv se antreneaza la minus enspe mii de grade si se gandeste la perioada calda, cand vor incepe concursurile. Deci nici eu nu prea am subiect de discutie, asa ca m-am gandit la timpurile cand in baza erau vrio 2-3 masini . Hai sa va arat traseele prin ochii sportivilor care nu au alta metoda de a ajunge la baza decat pe jos.
Acolo, in padure la Snagov, dupa ce ai coborat la "DN", din ocazie, si te-ai luat cu geanta in spate te uiti lung la drumul ala inghetat spre baza. Incepe o adevarata aventura de 5 km - poti sa zici ca antrenamentul incepe atunci. Ai de parcurs cam vrio 500 - 1000m (depinde ce drum ai ales sa il parcurgi) de camp deschis, in care te bate viscolul si te gandesti:" moama! poate am noroc sa treaca vrio masina sa ma duca macar pana la Castel Film", dar, iarna cine sa treaca pe acolo?! nu e perioada de vara cand incepe "high-life-ul" Bucurestiului sa se dea cu "salupa pha'Snagov". Asa ca, uite ca ajungi la padure....he he aici e mai bine e mai cald nu mai bate vantul, dar te ia plansul cant te gandesti cat mai ai de mers si involuntar incepe mintea ta sa te chinuie cu legendele pe care le-ai auzit de la aia mari cu tot felul de monstri de prin padure si incepi sa grebesti pasul. Te chinui in zapada, te chinui in viscol si ajungi inghetat bocna in baza, la caldura si te bucuri ca ai reusit sa supravietuiesti fara degeraturi si fara a fi mancat de vrio lighioana.
Dar, mai este e o varianta si mai misto, mersul pe gheata Snagovului. Hai sa va zic cum e traseul...Cobori in Gara de Nord - Bucuresti, dupa ce scapi de nebunii aia de taximetristi, te urci repede in firobuzul 205 sau....nu mai stiu care. Bilet nu iti iei, ca nha...nu exista ban. Stai cu inima ca un purece - dar te imbarbatezi ca ce poate sa iti faca controlorii?!- pana la Baneasa cand fugi repede langa aeroport sa prinzi celebrul 444!!! Vine....parcheaza.....te uiti la maxi taxi si...ca de obicei e plin si iti dai seama ca ai puso ca mai ai si doua bagaje. Soferul lacom, dar bine intentionat, nu te lasa la greu, te inghesuie pe acolo, nici tu nu te lasi, nu risti sa mai stai vrio 2-3 ore in frig, pana vine altul. Si dai! Si lupta! Si se aude: "stai mha nene!" "bhai! ma storcesti"!, si pana la urma cu capul lipit de parbriz, se inchide usa. Plecam victoriosi ca am reusit sa incapem toti! Pana in "Ghermania" asculti vrio doua trei albume ai clasicilor Guta si Salam, acompaniat de fumul de tigara al soferului- asta e un tip interesant, zici ca el e patron pe maxi taxi si are o privire grava de parca le-a vazut pe toate. Uff...am ajuns! cobori repede, dupa o sauna de vrio o ora dai iar in frig. Tragi nenorocitele alea de bagaje si ajungi la Baza Dinamo, nu stai si fugi repede la ponton. Acolo dai de lacul nostru inghetat. Stai, te gandesti.....iti iei inima in dinti si pasesti de pe ponton pe gheata, te asteapta un drum de 1km pe gheata Snagovului, cu trosnaturi, cu crapaturi, cu pocnituri ale ghetii. Pana acuma, din cate stiu eu, cam toti aventurieri au reusit sa treaca pana la pontonu' de la baza, asta dupa ce te-ai rugat de vrio 100 de ori la bunul Dumnezeu,promitandu-i ca te vei caii, pocaii, vei deveni credincios si toate numai sa scapi. Culmea, chiar scapi!
Acuma mai este o a treia varianta, a mai tare!, gandeste-te la cele doua trasee.......noaptea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu