duminică, 17 octombrie 2010

Trofeul "Regata Orsova" "Memorialul Albu Codrut" 2010

In perioada 16 - 17.10.2010 clubul LTTL CSS Orsova a organizat Trofeul "Regata Orsova" Memorialul "Albu Codrut" 2010. La aceasta competitie au participat aproximativ 150 de sportivi de la 13 cluburi din tara si strainatate ( Franta si Moldova).
Inca o data clubul orsovean a dat dovada de mult profesionalism si daruire in a organiza aceasta regata, in care sportivii au facut un spectacol extraordinar mai ales in probele de stafeta. Sportivii., la randul lor, au fost rasplatiti cu o cursa demonstrativa in care au concurat medaliatii la olimpiade si mondiale : Florin Popescu , Grigore Obreja (antrenorul echipei din Franta - AS Mantaise ) si Dumitrescu Liviu .
Vremea nu prea a tinut cu sportivii, a fost un pic frig, ceata si un pic de ploaie, dar se pare ca pentru ei nu a contat asta in lupta pentru medalii, noroc ca pe a apa a fost "calm plat" si cursele s-au desfasurat fara probleme.
In cursele de 1000m si 200m s-au facut remarcati sportivii Oltean Razvan si Murgu Florin, cei doi au au castigat probele de K1 si C1 rezervata juniorilor mari. Iar la fete, in probele de 500m, Micutari Sanziana a dominat majoritatea probelor in care a concurat.
Totodata, una din surprizele placute a concursului a facut-o echipa Modovei prin Sadovnic Gheorghe si Nebesnai V. ei castigand probele de kaiac, respetiv canoe in probele de juniori II.
Mai sus spuneam de stafeta; mi-au placut foarte mult cursele respective, mai ales ca la startul lor au fost foarte multe echipe si bataliile au fost stranse. Una din cele mai spectaculoase curse a fost proba de stafeta 4X200m a fetelor in care au fost aliniate la start 10 echipe. Va dati seama ce a iesit!
Un alt moment interesant a fost reprezentat de cursa de stafeta 4x2000(mai exact "1000 si ceva") in care, la un moment dat, pe pista concurau kaiac baieti, kaiac fete si canoea - toti o data. Aici nu mai era vorba de cine castiga si cine pierde, aici cuvantul de ordine era distractia, sportivii creand o atmosefera exceptionala!
Am tot stat de vorba cu cei invitati si mi-au povestit trairile lor de la concursuri si planurile de viitor. Domnul antrenor Florin Popescu impreuna cu Liviu Dumitrescu au vorbit cu foarte multa seriozitate si incredere despre telul lor de a califica canoea de dublu si daca este posibil si alti sportivi, la olimpiada din 2012. Domnul antrenor Grigore Obreja mi-a povestit de modul de antrenament in Franta si cat de impresionat este de baza de kaiac-canoe de la Orsova; se pare ca cele doua cluburi vor demara un parteneriat, in care beneficiarii principali vor fi sportivii. Apoi, s-a trecut la un subiect delicat, in care intrebarea principala era : ce s-a intamplat cu regatele de la Bascov si Snagov? De ce la Orsova se poate organiza un asemena concurs (apropo, al doilea din acest an) si la celelate doua regate nu se poate? Poate primesc de la voi un raspuns.
Dar stiti ce?.....eu am pregatit pentru voi peste 1000 de poze sa va uitati si sa va dati seama ce s-a intamplat acolo, pentru ca mie imi este greu sa ma exprim in cuvinte. Asa cum se spune : O poza face cat 1000 de cuvinte. Si daca faci un calcul simplu 1000x1000= 1 000 000 de cuvinte :D. Dar mai trebuie un pic asteptat pentru ca lucurul la poze cere timp.
Cred ca singura dezamagirea la acest concurs am fost eu, ca nu am reusit inca sa imi cumpar un aparat de fotografiat sa surprind in detaliu bucuria si trairile celor care au participat la concurs .Promit ca data viitoare voi fi pregatit. :D
Acuma vorbind serios, avand in vedere putina mea experineta in concursuri intrenationale si nationale, eu daca as fi antrenor la un club de kaiac canoe, eu m-as duce cu copiii la o regata organizata la Orsova. Unul din argumentele mele ar fi ca, copiii ar vedea si simti ce inseamana un concurs international, iar daca reusesc sa castige o medalie, credeti-ma ca ar conta enorm pentru ei si continuitatea lor in cariera sportiva. Dar, mi-ar place sa vad perticipari si din partea clubului Orsovean la regate interne cum ar fi : Cupa Aradului, Cupa Baia Mare, Cupa Constructorul Hunedoara, Cupa Timisoarei etc... Oricum, din partea mea, tot respectul pentru ei si felicitari tuturor sportivilor participanti. Jos palaria pentru Regata Orsova!

6 comentarii:

  1. Timpii i-ati putea afisa?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa ii afisez imdediat ce primesc un mail cu rezultatatele

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte corecte semnele de intrebare puse de SonycSpeed. Pai cum sa mearga orsovenii la cupele enumerate de tine,cand nici unul din cluburile respective nu vin la Orsova ?? Este urmarea spiritului de gasca instaurat cu ocazia alegerilor iar totul se rasfrange asupra sportivilor care sunt lipsiti de bucuria competitiei, a intrecerilor, mai ales a celor de la Orsova,care sunt organizate, dupa cum spuneai, la nivel international. Anual, juniorii se intalnesc de doua ori pe an, primavara si in prag de toamna si nu vad ce le-ar strica sa se mai intreaca de inca 4-5 ori pe sezon. Sigur vor sari multi invocand lipsa banilor (o realitate)dar cu bunavointa se pot gasi solutii, cea mai lesnicioasa fiind reciprocitatea. Dar cum pot fi acesti copii determinati sa faca acest sport cand interesul personal al antrenorilor este mai presus decat orice, in mod sigur fiind mult mai bine sa fi in gratiile federatiei, sa scapi in niscaiva comitete,birouri sau comisii decat sa fi intrebat de rezultatele muncii cu sportivii.Sigur, acum plapumioara este calduta,probabil ca acesti bravi canoisti vor confirma si la anul, se vor califica si pentru Londra ajutand specialistii din federatie sa mai bifeze o participare olimpica.Permiteti-mi sa inchei parafrazandu-l pe un simpatic postator pe acest bloog : sa auzim de si mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Codrut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Galeria foto, de la Regata Orsova, este exceptionala !

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar din pacate fara Codrut.....

    RăspundețiȘtergere