duminică, 22 august 2010

Rezultate Campionatul Mondial Seniori Poznan (POL) 2010 = 3 medali de aur si un argint!

In acest week-end au avut loc Campionatele Mondiale de Seniori 2010 desfasurate in localitatea Poznan (POL), in care echipa Romaniei au reusit sa obtina 4 medali din care 3 de aur si un argint!
Si de aceasta data echipajul de canoe dublu format din Liviu Dumitrescu Lazar Alexandru si Mihalachi Victor au fost vedetele reprezentativei Romaniei si cu siguranta a acestor Campionate Mondiale, ei doi castigand respectul tuturor sportivilor participanti.
Cei doi au scris istorie in paginile Campionatelor Mondiale de Kaiac-Canoe prin performanta lor remarcabila si greu de egalat - castigarea a doua medali de aur in probele de Canoe 2-1000m si Canoe 2-500m. Cei doi ne-au oferit emotile si mandria de a fi roman in cele doua probe castigate de ei, reusind sa reduca la tacere mari forte in canoea mondiala, ca Rusia si Bielorusia. Tot ei au resuit sa termine pe locul 4 in proba de Canoe 2 - 200m.
O alta performanta exceptionala a resuit-o si Serban Iulian in proba de paracanoe k1-200m, el castigand medalia de aur dupa ce a devansat tari ca Franta si Italia. El a multumit pe toata lumea care si-au pus sperante in puterea, seriozitatea si optimismul lui nemaintalnit.
Totodata in contul Romaniei a mai intart o medalie de argint in proba de Canoe 4 - 1000m format din sportivii: Bogdan Nicolae - Mihail Simion - Comanici Florin - Gheoaca Gabriel. Ei au fost devansati de echipa Bielorusiei, dar au castigat in fata sportivilor din Germania, Rusia, Polonia si Ungaria.
In probele de canoe simplu, Silviu Simoncenco a reusit sa termine pe locul 5 pe proba de C1-1000m si pe locul 6 pe distanta de 500m. De remarcat distributia unor nume foarte grele in cele doua finale in care Simioncenco a reusit sa faca doua curse foarte frumoase.
in proble de kaiac, echipajul de dublu cu Costea Dan si Gavrila Petrus au terminat proba de Kaiac 2 pe distanta de 500m pe locul 7, iar echipajul de kaiac 4 format din Vasile Stefan, Porcarasu Iustin, Neagu Traian si Ioneticu Toni au terminat pe pozitia a 8-a mondiala pe distanta de 1000m. Tot pe locul 9 a terminat si echipaju de kaiac 2 fete - 1000m format din Lauric Irina si Plesca Bianca. Iar in proba de Canoe simplu 200m fete, Tolea Nicoleta a resuit o clasare pe locul 3 in Finala B a probei.
Acum sa nu uitam si oamenii care au resuit sa ne ofere acest ''dublu'' fenomenal. Din partea lui Dumitrescu Liviu, meritul de al descperi este al clubului LTTL Orsova in care antrenorii Beniamin Zabet si Popan Constantin au format acest sportiv, apoi meritul de a fi promovat la seniori este meritul antrenorului Florin Popescu. Victor Mihalachi a fost promovat, in Romania, de antrenorul Ivan Patzaichin. Cei doi au fost, apoi omogenizati si antrenati pentru ai scoate campioni europeni, mondiali si sper olimpici de catre echipa formata de anternorii Igor Lipait si Florin Popescu, sa nu uitam si oamnei din umbra asistentul medical Morosanu Dumitru, maseurul Iacob Florin.
Si daca am uitat pe cineva, eu imi cer scuze cu permisiunea, daca mi se trage atentia am sa complectez in articol.
Felicitari echipei Romaniei care au partcipat la Campionatele Mondiale de Seniori 2010 Poznan (POL)!

14 comentarii:

  1. felicitari baieti ne dati mari sperante pentru londra 2012!
    jos palaria pentru aceaste performante!

    RăspundețiȘtergere
  2. OAUUUUUUUUUU!!!
    Felicitari celor doi sportivi de exceptie si componentilor canoei 4 cat si tuturor celor implicati in pregatirea lor si nu in ultimul rand si acelora care i-au descoperit si promovat.
    Comentariile cred ca sunt de prisos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari tuturor celor implicati, dar mai ales sportivilor: Iulian Serban, Dumitrescu Liviu, Mihalachi Victor, baietilor din canoea de patru dar si lui Simioncenco Silviu, alaturi de antrenorii grupei de canoe. Cu putina grija si strategie din partea celor care conduc, si cu deja obisnuita "multa munca" Romania poate avea un nou AUR olimpic, noi legende si noi modele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo. In sfarsit cineva din presa si-a dat seama ce inseamna valoare in sportul mondial. Ziarul Gandul va are pe prima pagina. Bravo. Formidabil. Europene- aur, mondiale-aur. Asta e valoare! Va doresc bafta in continuare si sper ca aceste rezultate sa nu puna presiune asupra voastra si sa va puteti vedea de antrenamente in continuare. Sunteti inconjurati de mari campioni, il aveti acaolo pe Florin Popescu, dn Andriev la Dinamo etc. Ei va pot invata cum sa ramaneti modesti ara sa va pierdeti mandria de a fi campioni mondiali. fenomenal rezultat. Bravo

    RăspundețiȘtergere
  5. FELICITARI TUTUROR celor implicati in acest rezultat de exceptie, al kaiacistilor, dar mai ales al canoistilor; antrenori, cadre medicale, conducerea federatiei si nu in ultimul rand, celor care au depistat si initiat acesti minunati sportivi.
    Am revenit in "lumea buna" a k-c mondiale, un lucru excelent, care va aduce in viitorul apropiat, siguranta, incredere, liniste si un climat de lucru concret in cadrul intregii federatii.
    Aceste performante istorice, ne fac sa ne simtim din nou mandri ca suntem antrenori romani de k-c. Putem din nou sa mergem cu fruntea sus si increzatori in performanta olimpica, mondiala si europeana.
    Din nou felicitari tuturor, in mod special sportivilor, in care eu personal am avut incredere tot timpul si m-am exprimat: "tot sportivii ne vor scoate", si iata ca au
    "comis-o". Un MARE BRAVO din inima !
    S-auzim numai de bine !
    Zabet

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa cum spunea prof. Tiron cand castiga medalii meritul este al sportivilor, cand pierd antrenorul poarta povara nereusitelor. Pacat ca modestia nu mai are corespondent bin sport ca si in toate activitatile. iar dupa succes se arata multi "slefuitori"de talente iar munca antrenorilor ramane in umbra asazisilor talente deloc modeste.Iesiti fratilor in frunte caci voi ati adus performanta din prapastia in care cu inteligenta tot voi ati sapat-oBrava cantatorilor si laudatorilor,nu vedeti talentul adevarat de negru ce vi s-a pus in fata ochilor plini de invidie.Felicitari performerilor sporivi si antrenori!!!!!!!Batranul de la COR

    RăspundețiȘtergere
  7. extraordinar....sa stiti ca ne-ati facut sa cantam si sa urlam de bucurie la terasa unde am urmarit intrecerile de la poznan...
    asteptam un raspuns pe masura din reprezentantilor forurilor de specialitate...pt ca nu e posibil ca un campion mondial sa traiaca cu 1500 ron pe luna... sau sa ramana un subofiter in cadrul clubului dinamo....
    felicitari inca o data fratiiorilor...

    RăspundețiȘtergere
  8. APEL CATRE FEDERATIE DACA VIZITATI ACEST BLOG!!! Mai oameni buni voi chiar nu vedeti ca batranul ala din k4 a stricat in fiecare an echipajele unde va sunt ochii? Nu a fost an sa nu strice un concurs major,cu toate ca in tara au mers tot timpul timpi foarte buni dar la fiecare concurs a dat cu batul in balta!Felicitari pentru rezultatele deosebite obtinute anul asta la canoe,sa o tineti tot asa si la Londra baieti!!! Fost sportiv...

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari campionilor si asteptam un rezultat asemanator la Londra!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo canoistilor si nu in ultimul rand bravo antrenorilor lor, despre care se scrie totusi foarte, foarte putin in comparatie cu meritele acestora. Deh, asta da modestie .... Citeam ca pana sa faca acest echipaj, cei 2 antrenori i-au tot schimbat intre ei, pana cand au gasit angrenajul perfect, felicitari, asta da profesionalism, se vede mana de fier, gandirea si impartialitatea acestora. Nu stiu de cine vorbeste antevorbitorul de mai sus la Kaiacul de 4, insa la ei probabil ca selectia se face tocmai invers, iar daca pe tricou ai si o emblema cu steaua ....

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai oameni buni, savurati momentul si lasati carcotele de-o parte! Felicitatii, caci merita cu totii aprecierile noastre: sportivi, antrenori, conducere, colectiv tehnic, selectioneri, etc. Aceste performante trebuie sa ne redea linistea, increderea, siguranta si mandria, de care avem atata nevoie, asa cum scria Zabet mai sus.
    Un ilustru anonim

    RăspundețiȘtergere
  12. revin cu o precizare,
    azi am aflat si am verificat faptul ca dublul campion mondial Mihalachi Victor cand s-a transferat in Romania a fost sportiv al CSS Galati, eforturile pentru aducerea lui in tara fiind facute de antrenorii Maftei Adrian si Adina. Acest lucru nu diminueaza in niciun fel munca domnului Potzaichin in promovarea lui, dar munca antrenorilor tineri de la cluburile "de juniori" rareori este remarcata de publicul nostru. Consider ca nu este cazul sa se simta nimeni jignit sau afectat ce aceste randuri.

    RăspundețiȘtergere
  13. Evident ca rezultatele canoistilor de anul asta sunt extraordinare, iar ei merita din plin felicitarile noastre, la prima vedere si kaiacisti au facut un progres fata de anii trecuti, sigur ca se astepta la mai mult de la ei, cel putin asa a declarat presedintele federatiei, nu-i inteleg insa pe aplaudacii abonati, de ce nu accepta si putinile critici aduse celor care inca nu reusesc sa se ridice (macar pe jumatate) la nivelul canoistilor, mai ales ca, (tot din spusele presedintelui federatiei) baza de selectie exista, valoare au, rezultate anterioare la CE si CM deasemenea au(juniori si tineret).

    RăspundețiȘtergere