marți, 24 august 2010

Gazeta celebrează valoarea - Istoria medaliilor româneşti la canoe





101 medalii au cîştigat românii în probele de canoe la Mondiale de-a lungul istoriei.



Abia în momentul în care te apuci să le numeri îţi dai seama cît sînt de multe. În cei 56 de ani de cînd România participă la Campionatele Mondiale ale disciplinei, s-au cîştigat 101 medalii numai la canoe. Dintre ele, 31 sînt de aur. La aproape toate probele, şi mai nou introduse, şi mai vechi, şi la unele care acum nu mai există.

Fiecare prezenţă pe podium e legată de numele celor care au reuşit-o. Atît de mulţi campioni şi medaliaţi! Toţi şi-au lăsat amprenta pe o imensă pagină de istorie. De la Alexe Dumitru şi Simion Ismailciuc, primii cuceritori de aur, în 1958, şi pînă la cei mai recenţi învingători, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, dubli campioni zilele trecute, la Poznan. De la Ivan Patzaichin, Serghei Covaliov, Toma Simionov, Lipat Varabiev, Gheorghe Danielov, Gheorghe Simionov, Costică Olaru, Aurel Macarencu, Gheorghe Andriev, Marcel Glăvan, Mitică Pricop, Florin Popescu pînă la Silviu Simiocencu, Iosif Chirilă şi Andrei Cuculici, sportivi încă în activitate.

Cifrele ei le-au făcut. Tot ei au făcut istoria. Şi o vor mai face.

sursa : http://www.gsp.ro/sporturi/altele/gazeta-celebreaza-valoarea-istoria-medaliilor-romanesti-la-canoe-203869.html

12 comentarii:

  1. FARA AJUTORUL ANTRENORILOR RADU HUTAN, NAE NAVASART,SENEA IZMAILCIUC,IGOR LIPALIT, LUNGU GHEORGE CUM AR FII REUSIT ?????? INCERCATI DE LA ANU VARIANTA FARA ANTRENOR CACI TOV.POTZAICHIN A DECLARAT CA ACESTI CAMPIONI DE AZI SUNT RODUL "MUNCII" LUI DE ANUL TRECUT MUNCA ANTRENORULUI LIPALIT FIIND "DISCRET"TRECUTA CU VEDEREA DE MODESTUL VALOROS CANOIST DAR FARA NICI UN REAL APORT DECAT DE IMAGINE ADUS LA PERFORMANTA LOTULUI DE CANOE,TOTUL FACANDU-SE DE SECUNZI ,IAR CAND CEI DE VALOARE NU AU MAI FOST A ARUNCAT CANOEA DE AZI IN ANONIMAT DE 5 ANI NIMIC CATEVA REZULTATE CAT SA NU SE SPUNA CA NU S-A PARTICIPAT -ASA CA FELICITARII TUTUROR CANOISTILOR CARE AU SCRIS ISTORIE PRIN EFORTUL LOR FIZIC DAR SI ANTRENORILOR CARE AU STIUT SA-I MOBILIZEZE SA FIE LANGA EI SI SA-I ANTRENEZE DUPA CELE MAI NOI MEODE-BATRANOL DELA C.O.R.

    RăspundețiȘtergere
  2. intr-adevar canoea romaneasca este unul dintre daca nu cel mai de seama domeniu al Romaniei in care cred ca dominam toata lumea asta. Pe de o parte cei care am trecut sau am ramas in domeniul sportului nostru suntem binecuvantati sa ne miscam printre campionii nostrii olimpici si mondiali, printre antrenorii legendari sau macar sa ascultam povestile celor mai batrani despre fostii antrenori si sportivi intr-un registru foarte familiar, dar pe de alta parte nu reusim sa ne dam seama de magnitudinea acestor oameni, le judecam aspecte ale laturilor lor umane si le dam o importanta defectelor in asa masura incat sa surclaseze meritele lor sportive.
    22 de milioane de oameni nu au privilegiile noastre dar au privilegiul suprem de ai vedea pe astrii nostri in toata splendoarea lor, ca pe un cer senin de noapte pe fiecare stralucind. Noi suntem prea aproape de ei si obisnuiti cu praful de stele ne permitem a judeca.

    PS: in enumerarea antrenorilor batranului de la COR s-a strecurat o nepotrivire, un element nu se potriveste multimii.

    RăspundețiȘtergere
  3. mai lasati comentariile astea ca nu isi au rostu da voi v-ati gandit ca daca sportivii nu erau ei cu capul pe umeri nu ieseau rezultatele astea?si daca sunt asa de buni antrenorii astia enumerati de ce nu au tinuto numai cu rezultate de aur si la c2 1000 m si la c2 500 m din 1900 toamna pana in ziua de azi ??????????

    RăspundețiȘtergere
  4. corect, bine a zis ultimu anonim.
    acu e meritu antrenorilor, da sprtivi´?
    ati uitat cum marladeanu a distrus fetele? si nu sa mai ofticat nimeni
    da' ca sau luat medalii cu patzaichin, chiar daca n-au fost numai de aur, na fost bine.
    asa e la noi, cum e unu la pamant cum arunca toATA LUMEA CU PIERE IN EL.

    RăspundețiȘtergere
  5. da ce a facut dm.Vladucenu de lau suspendat 2 ani?????????

    RăspundețiȘtergere
  6. a scris "lau" legat, de aia.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Bătrânul de la COR (scuză-mă că am scris corect!)


    Vai de capu' tău! Hai, că ești varză! Și bătrân, și prost... mi se pare prea mult...

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru grasu multe felicitari si mult succes in continoare de la radu

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai de capul vostru v_ati adunat cativa latratori (unii)care nu au nimic de a face cu kaiacul sau canoea sunteti doar pusi sa faceti misto de munca oricui Lungu e lingau Liferi e betiv Ivan e terminat Lipalit este batran dar cine face performanta sa mearga pe ceilalti nu-i atacati din lasitate .Tot ce atingeti cu scrsul vostru murdariti ,la voi nu conteaza nimic. Sporitvii care au rezultate stiu mai bine cui datoreaza totul-lor pentru efort si celor care i-au antrenat . Acum e liniste nu se mai critica nici federatia nici altceva dar va musca adanc invidia si prostia .FELICITARI CANOISTILOR SIM ANTRENORILOR LOR GARE AU MAI LUAT 5 MEDALII DE AUR LA C.M UNIVERSITAE DELA POZNAN!!!!!!!!!Batranul dela C.O.R.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Bătrânul de la C.O.R.


    C.O.R. este prescurtarea de la CĂMINUL de OLIGOFRENI RAMOLIȚI ??? Pentru că altfel nu pot să-mi explic modul în care scrii și te exprimi...Cât despre conținutul comentariilor, repet, ești varză, Bătrânule !!! Ești cel mai om mare la sfat dintre noi, lătrăii!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai dati-l draku pe batranu asta idiot, ....
    Bravo Romania, bravo canoistilor si felicitari antrenorilor lor,..... sunt unul din cei care i-au injurat pe federali, putini au avut incredere in cei alesi, iar lucrurile s-au schimbat intre timp si cred ca acest lucru se poate face si la fete si kaiac baieti, insa trebuie alese cu grija colectivele de antrenori pentru la anul, an preolimpic, cei ramasi sunt pilosi, amante si AMATORI, iar ei nu-i pot pregati si duce pe baietii si fetele noastre la Londra, felicitari si federatiei..... lor pana la urma le-a iesit schimbarile, ...stiu, e greu, dar trebuie sa recunoastem acest lucru....

    RăspundețiȘtergere
  12. La kaiac baieti cred ca Banaduc ar fi cel mai potrivit, a mai lucrat cu actualii sportivi si ii stie pe toti baietii.

    RăspundețiȘtergere